سینماروزان: کسادی گیشه سینماها همچنان ادامه دارد و با اینکه سه ماه است از بازگشایی سینماها میگذرد ولی کل فروش سینماها در این سه ماه برابر با فروش یکی از کمدیهای نیمه دوم سال قبل و مثلا “زیرنظر” هم نیست و ادامه این وضع ضربات جبرانناپذیری را بر بدنه سینما وارد خواهد کرد؛ با این حال همچنان از فقدان یک برنامه اطلاعرسانی جامع برای بازگرداندن مخاطب به سینماها بیبهرهایم!!
مجتبی بهزادیان مدیر سینما فرهنگ که از سینماهای قدیمی تهران است به تسنیم گفت: بعد از اینکه مدیریت سینمایی کشور تصمیم گرفت که سینماهای کشور بازگشایی شود، باید اطلاعرسانی درستی از طریق رسانه ملی و رسانههای دیگر انجام میشد تا عموم مردم از بازگشایی سینماهای کشور باخبر شوند. البته تنها اطلاعرسانی شرط کافی برای بازگشایی موفق سینماها نبود و باید به اکران فیلم خوب و بفروش برای سینماها نیز اشاره کرد.
بهزادیان ادامه داد: در بدو بازگشایی ساختار سینمای کشور دو فیلم «خوب، بد، جلف۲» و «شنای پروانه» را برای اکران انتخاب کرد که آن دو فیلم نیز به علت عدم حمایت درست نتوانستند در فروش موفق باشند و از ادامه اکران انصراف دادند که این موضوع نیز به فروش سینماها ضربه زد. اگر به بازگشایی سینماهای دنیا نگاه کنیم فیلم «تنت» نولان برای بازگشایی انتخاب شد تا بتواند به گیشه تکانی بدهد.
وی درباره وضعیت سینمای تحت مدیریتش افزود: سینما فرهنگ تنها با ۵۰ درصد ظرفیت مانند دیگر سینماهای تهران در حال فعالیت است که همین موضوع نیز در فروش پایین اثرگذار است و البته چارهای جز پذیرش آن نبود. در حال حاضر سینماها به فروشگاههایی شبیهاند که درهایشان باز است اما کالایی برای فروش ندارند. درست است که چند فیلم در اکران دیده میشود اما آثار ضعیفی برای جذب حداکثری مخاطباند.
بهزادیان خاطرنشان ساخت: آمار اکران ۱۳۹۸ نشان میدهد که نزدیک به ۸۰ فیلم اکران شده بود که از این تعداد ۱۱ فیلم بالای ۱۰ میلیارد فروش داشتند. یعنی در سال قبل نیز این فیلمها بودند که سینما را نجات دادند. حالا در این اوضاع که کرونا شیوع پیدا کرده است و مردم به سینما نمیآیند و تبلیغی هم نداریم، اوضاع وخیمتر هم شده است. باید اذعان کرد که بسیاری از مردم حتی نمیدانند که سینما باز است یا نه و اشارهای به اینکه سینما سالم است یا نه نمیشود. اطلاعرسانی درباره اینکه سالنهای سینما نسبت به دیگر مکانهایی مانند مترو بسیار امنتر است نیز نشده است. این اتفاق که نمیافتد، فیلم خوب هم اکران نمیشود و در نتیجه دود آن به چشم سینماداران و کارمندان آن میرود. این شرایط باعث شده است که سینماهای متعددی مجبور به تعدیل نیرو بشوند.
وی در پایان اشاره کرد: کار سینما به گونهای است که مدیر سالن سینما و کارمندان آن بزرگ شدن فرزندشان را نمیبینند زیرا از صبح تا شب کار میکنند. وقتی سینما درآمد ندارد و نمیتواند پاسخگوی نیرو باشد مجبور به تعدیل نیرو میشود. زمانی که چرخ سینما نچرخد در تولید هم به مشکل برمیخوریم. امیدوارم تمهیدی اندیشیده شود که سینمای کشور نجات پیدا کند. در حال حاضر برخی از سینماهای کشور رسماً تعطیلاند و برخی دیگر مجبور به تعدیل نیرو شدند.