یک تناقض عجیب: سایت زیرمجموعه سازمان سینمایی، صحنههای سانسور شده توسط همین سازمان را به نمایش میگذارد!+عکس
|
سینماژورنال: هرچند هیچ عقل سلیمی موافق ممیزی های سلیقه ای یا اعمال فشار با ابزار ممیزی نیست اما اینکه اداره نظارت سازمان سینمایی بخشی از نماهای یک فیلم را حذف کند و نمایش آنها را در سینماهای کشور مجاز نداند یکی از حقوق قانونی این نهاد است.
به گزارش سینماژورنال اما حالا اینکه سایتی که تنها مرجع فروش اینترنتی بلیت سینماهاست و البته با حمایت مستقیم سینماشهر و تحت نظر سازمان سینمایی اداره می شود همان بخشهای حذف شده را عرضه کند چه حکمی دارد؟
در یک اقدام جالب توجه این اتفاق افتاده است و این سایت مرجع فروش اینترنتی، بخشهای سانسور شده یکی از فیلمهای روی پرده را برای تماشای مخاطبان عرضه کرده است.
سوال اینجاست که اگر این بخشها سانسور شده دیگر عرضه آنها آن هم از طریق سایتی کاملا رسمی چه معنایی دارد؟ شاید هم برای این عرضه مجوزی جداگانه صادر شده است که ما از آن بی خبریم.
البته ممکن است این بخشها به خاطر حفظ ریتم فیلم از آن حذف شده باشد که در این صورت هم ذکر عبارت قسمتهای سانسورشده برای عرضه آن بی معنا است.
ارائه بخشهای سانسور شده “عصر یخبندان” از سایت مرجع فروش اینترنتی بلیت
ممنوعکاری بازیگر زن فیلم «رکسانا»+شرح ماجرا از زبان خودش
|
سینماروزان: مهسا اکبرآبادی بازیگر فیلم سینمایی “رکسانا” که سال قبل یکبار بنا بود اکران شود اما نشد مدعی شده فعلا نمیتواند در هیچ فیلم یا سریالی بازی کند!
اکبرآبادی که کار بازیگری را با باله و بعد تئاترهای دانشجویی شروع کرده، به خبرگزاری ایسکانیوز گفت: بعد از بازی در «رکسانا» پیشنهاداتی داشتم اما با تهیه کننده این فیلم قراردادی دارم که در آن قید شده تا زمان اکران سراسری «رکسانا» در ایران، اجازهی بازی در هیچ فیلمی را ندارم!
وی ادامه داد: در حال حاضر و طی صحبتهایی که با تهیهکننده «رکسانا» داشتم، فقط اجازهی فعالیت در تئاتر را دارم و نمیتوانم تا زمان اکران «رکسانا» فعالیت سینمایی حتی در پروژههای کوتاه داشته باشم.
مهسا اکبرآبادی با اشاره به رونمایی فیلم در بخش خارج مسابقه جشنواره فیلم فجر۴۳ بیان داشت: هرچند واکنشها در جشنواره، مثبت بود اما به هر صورت عدم اکران عمومی «رکسانا» باعث تاسف است و نمیتوانم پیشبینی کنم در صورت اکران فیلم چه اتفاقی برای آینده شغلی من میافتاد. تلاش کردم در این فرصت در زمینههای دیگری تجربه کسب کنم و برایم فرصتی شد که مطالعاتم را بیشتر کنم و نسبت به این حرفه آگاهتر شوم و در حال حاضر مشغول تمرین و کارگردانی نمایش جدیدی هستم که به زودی به روی صحنه خواهد رفت.
گفتنی است فیلم سینمایی «رکسانا» ساخته پرویز شهبازی و به تهیهکنندگی مسعود ردایی داستان همراهی کوتاه مدت یک دختر و پسر جوان (مهسا اکبرآبادی و یسنا میرطهماسب) در سفری به شمال را روایت میکند…«رکسانا» از معدود آثار قابل قبول حاضر در جشنواره فجر۴۳-به نمایش درآمده در بخش خارج مسابقه-بود.
گلایه امام(ره) از مرثیه آهنگران/سانسور سی قسمت از “هزاردستان” توسط انوار!؟/گرایشات چپ مرضیه برومند و استفتاء از آقای منتظری درباره “شهر موشها”!/تعریف و تمجید شجریان از وضعیت موسیقی در دهه شصت!!!/ترانهخوانی گوگوش برای امام(ره)!/چهار سریال مطلوب امام(ره)/علی حاتمی تصور میکرد انقلاب پایدار نیست!!/ناصر تقوایی میدانست که نمیتواند سریال “کوچک جنگلی”را تمام کند!/ماجرای حکم زندان برای برنامهسازانی که نام اوشین را سانسور نکردند!
|
سینماروزان: محمد هاشمی از اولین روسای صداوسیمای بعد از انقلاب اسلامی، که بیش از یک دهه در این منصب حضور داشت در گفتگویی تفصیلی با خبرآنلاین درباره کم و کیف مدیریت خود حرف زده است.
بخشهایی خواندنی از گفته های محمد هاشمی را بخوانید:
–یک بار در دزفول، موشکی به یک منطقه مسکونی برخورد کرد و کودکی در این حادثه بهشدت آسیب دید. حاج صادق آهنگران که همیشه مرثیهخوان جنگ بود، بر اساس این حادثه یک مرثیه سوزناک ساخت که ارتباطی با واقعه عاشورا هم داشت. مدیران خبر این مرثیه را در ابتدای اخبار پخش کردند.
بعد از آن، از دفتر امام (ره) با من تماس گرفتند و گفتند که امام با من کار دارند. رفتم خدمتشان. امام فرمودند: «این چیست که پخش کردهاید؟ اینگونه نباید باشد. شما باید حماسه بسازید، نه مصیبت! مردم در شرایط جنگی نیاز به روحیه دارند، نه اینکه با چنین صحنههایی دلشان خالی شود.»
–بلافاصله به دنبال آقای آهنگران رفتیم. گفتند که ایشان در جنوب، در جبهه است. شبانه نیرو فرستادیم تا او را پیدا کنند و به تهران بیاورند. تأکید کردیم که از این پس، رویکرد رسانه باید مبتنی بر حماسه باشد، نه اندوه و سوگواری. هدف این بود که مردم و رزمندگان را برای ادامه جنگ و مقاومت تقویت کنیم.
–«هزاردستان» را علی حاتمی نوشته بود و در ابتدا نام آن «جاده ابریشم ایران» بود. در آن نسخه اولیه، رضا شاه بهعنوان سازنده جاده ابریشم معرفی شده بود. این سناریو مربوط به قبل از انقلاب بود و بعد از پیروزی انقلاب دیگر قابل ساخت نبود.
–سیاست ما بر اساس نظر امام این بود که هنرمندان را جذب کنیم، اما همیشه تصمیم با ما نبود. برخی شرایطی داشتند که امکانپذیر نبود. مثلاً علی حاتمی شرطی گذاشت که ما نمیتوانستیم بپذیریم. او تصور میکرد که این انقلاب پایدار نیست و خیلی با غرور میگفت که باید کارش را آنطور که خودش میخواهد، بسازد.
–آقای علی حاتمی مدتی کنار رفت، اما بعد از یکی دو سال برگشت و گفت که میخواهد کار را بسازد. من به او گفتم که در این شکل فعلی امکان ساختش وجود ندارد. پیشنهاد دادم که سناریو را به شورای طرح و برنامه ببریم، اصلاح کنیم و بعد به او بدهیم تا بسازد. او در ابتدا این موضوع را نپذیرفت و گفت من هر طور که شده این را میسازم اما موقعیت ساخت وجود نداشت، ایشان رفتند و دو سال بعد بازگشتند و پذیرفتند که با اعمال اصلاحات کار را بسازند.
—حذفیات سریال هزاردستان بیشتر از ۱۰ قسمت و نزدیک به ۳۰ قسمت بود. شورای طرح و برنامه که آقای [فخرالدین] انوار رئیس آن بود، سناریو را بررسی کرد. بخشهایی که مستقیم به رضا شاه و محمدرضا شاه مربوط میشد و در راستای تطهیر و تبلیغ آنها بود، حذف شد. در نهایت، از ۳۶ قسمت سناریو، حدود ۳۰ قسمت کنار گذاشته شد. آنچه باقی ماند، همان داستان «شش انگشتی» بود که در نهایت ساخته شد و از تلویزیون پخش شد. چون محتوای آن سی قسمت در راستای روایتهایی بود که با نگاه رسمی جمهوری اسلامی همخوانی نداشت. آقای حاتمی این سریال را ابتدا برای زمان شاه نوشته بود، اما در دوره بعد از انقلاب دیگر نمیشد با همان ساختار ساخته شود. با اصلاحات انجامشده، سریال ساخته و پخش شد.
—ناصر تقوایی نمیتوانست سریال “کوچک جنگلی”را تمام کند. خودش هم میدانست. او «ناخدا خورشید» را ساخت. ولی کوچک جنگلی را نمیتوانست جمع کند. با آن که تجربه دایی جان ناپلئون را داشت، ولی سریال کوچک جنگلی کار سنگینتری بود. مشکل تقوایی، این بود. البته ما هم از برخی کارهایش استفاده کردیم، مثلاً برای سالگرد امیرکبیر. برنامهای نداشتیم، صحنههایی از «سلطان صاحبقران» علی حاتمی و «دایی جان ناپلئون» ناصر تقوایی صحنههایی را برداشتیم و کنار هم گذاشتیم. یک صحنه هم در آن بود که زن امیرکبیر وقتی خبر مرگ امیرکبیر را میآورند، گریه میکند و اشک روی صورتش میغلتد. دوربین هم خیلی زوم کرده بود و صحنه تأثیرگذاری شده بود. امام به من گفتند: زن امیرکبیر کی اینجوری بوده که شما اینطور نشانش دادید؟ (با خنده) این نوع مسائل را داشتیم.
–برای خرید سریالهای اوشین و پزشک دهکده، حق پخش پرداخت کردیم. اما اوشین را که آوردیم، تغییر دادیم! «اوشین» را تغییر دادیم. ژاپنیها وقتی آمدند که وضعیت پخش را ببینند، متوجه شدند ما برخی صحنهها را تغییر دادهایم. ماجرا این بود که میخواستیم شخصیت اوشین را بیشتر بهعنوان یک زن تلاشگر و مقاوم نشان بدهیم، نه صرفاً آنطور که در نسخه اصلی بود، چون واقعیت خیلی متفاوت بود. این تغییرات در حدی بود که وقتی ژاپنیها دیدند، تعجب کردند. حتی ما به این نتیجه رسیده بودیم که حالا که اینقدر تغییر دادهایم، ژاپنیها باید به ما پول بدهند، نه ما به آنها! (با خنده). امام در جریان تغییرات اوشین بودند و موافق هم بودند. اما یکی از ائمه جمعه، امامجمعه رشت، در نماز جمعه مخالفت کرد و گفت که این سریال مناسب نیست. من رفتم خدمت امام و موضوع را مطرح کردم. امام فرمودند: نه، آموزنده است. و ما هم به همین دلیل پخش را ادامه دادیم. ایشان هم این سریال را دوست داشتند.
محمد هاشمی رئیس اسبق صداوسیما
–در همان دوران پخش اوشین، برنامهای به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) در حال پخش بود و از یک دختر خانم سؤال کردند: الگوی شما کیست؟ او جواب داد: اوشین! وقتی پرسیدند که حضرت زهرا (س) نیست؟ گفت: حضرت زهرا خیلی خوب هستند، ولی متعلق به هزار سال قبلاند، اوشین برای زمان حال است.
این برنامه بهصورت زنده پخش شد و عدهای آن را توهین تلقی کردند. به امام گزارش دادند و ایشان خواستند که نوار برنامه بررسی شود. امام دستور دادند که نوار را بدهیم به آقای [سیدضیاالدین]میرعماد، رئیس دادگستری تهران تا ببیند آیا واقعاً توهینی شده یا نه. ایشان هم بررسی کردند و گفتند که اگر قصد توهین ثابت شود، حکم اعدام دارد، اما اگر سوءتفاهم بوده، مجازات متفاوت خواهد بود. آقای میرعماد از ما نوار خواست، ما هم فرستادیم. شش نفر از دستاندرکاران برنامه را که شامل تهیهکننده، کارگردان و عوامل دیگر بودند، احضار کردند و در دفتر ایشان، در میدان ارگ، از آنها بازجویی شد. در نهایت، احکام مختلفی صادر شد؛ برخی انفصال از خدمت گرفتند، برخی هم حکم پنج سال زندان.
من همان روز در جلسه دولت بودم که زنگ زدند و گفتند: احکام صادر شده و این بچهها را میخواهیم به زندان بفرستیم. من بلافاصله با آقای میرعماد تماس گرفتم و گفتم: فعلاً آنها را زندان نبرید و بگذارید در اتاق خودم بمانند، تا من برسم. آن روز جلسه دولت داشتیم و طول کشید وقتی جلسه دولت تمام شد، باز زنگ زدم، ایشان گفت خیلی منتظر ماندیم من دارم میروم و اینها را هم به دفتر زندان میفرستم.
من هم سریع خودم را رساندم و با رئیس زندان صحبت کردم. گفتم: این بچهها را پیش خودتان نگه دارید، من فردا میآیم. بعد از آن، رفتم خدمت امام و یک نامه نوشتم که: اگر کسی مقصر است، من هستم، نه این بچهها. اگر آنها مجازات شوند، دیگر اداره کردن رادیو و تلویزیون ممکن نیست، چون همه از کار کردن خواهند ترسید. امام گفتند: پس شما بنویس، من عفو میکنم. من نامه را تایپ کردم و خدمت امام بردم. ایشان هم دستور عفو نوشتند و گفتند: بدهید به آقای موسوی اردبیلی، رئیس دیوان عالی کشور، تا اجرا کند. وقتی نامه را به ایشان دادم، گفتند: محمد، حالا چه عجلهای داری؟ بذار برای فردا! اما من میخواستم سریع کار را حل کنم. پس چند پرس چلوکباب، میوه و شش پتوی نو برای آنها خریدم و رفتم دفتر زندان، پیش آن شش نفر. شام را با هم خوردیم و شب را همانجا ماندند. حتی رئیس زندان گفت: اگر میخواهی، ببرشان خانهات! اما گفتم: نه، اگر الان اینها را ببرم، فردا میگویند که قلدری کردم! بگذار همینجا بمانند تا حکمشان بیاید.
در همان دفتر زندان، یک نوازنده معروف هم بود که به جرم قتل غیرعمد در یک دعوا زندانی شده بود. گفت: ۳۰۰ هزار تومان دیه بدهکارم، ولی ندارم. من همانجا با دفتر امام تماس گرفتم. خانم دباغ آنجا بود. گفتم: از امام بپرسید که آیا دولت میتواند دیه او را بدهد؟ او رفت و برگشت و گفت: بله، امام اجازه دادند. ما هم مبلغ را پرداخت کردیم و آن فرد را آزاد کردیم.
فردای آن روز آقای موسوی اردبیلی احکام عفو را صادر کرد و من رفتم زندان و آنها را آوردم صداوسیما. این ماجرا باعث شد خیلیها نگران آینده کاریشان نشوند و اعتماد کارکنان صداوسیما بالا برود.
برخی از کارمندان با احکام انفصال از خدمت مواجه شده بودند، اما این احکام اجرا نشد و همه آنها عفو شدند، بخشیده شدند و به کارشان بازگشتند. حتی حقوقشان نیز محفوظ ماند. جالب اینجاست که برخی از این افراد، از مخالفین من بودند، اما وظیفه مدیریتی ایجاب میکرد که از آنها حمایت کنم.
—سریال “اشک تمساح” ساخته احمد نجیب زاده، ۱۳ قسمت بود و توسط شورای سرپرستی و مدیرعامل وقت تأیید شده بود، اما بعد از پخش، مخالفتهای زیادی با آن صورت گرفت. در نماز جمعه طوماری با ۱۵ هزار امضا جمع شد که درخواست تعطیلی این سریال را داشتند و حتی در روزنامه کیهان هم درباره آن مطلبی منتشر شد. برخی از علما نیز به آن اعتراض داشتند. این مخالفتها در نهایت باعث شد که سریال کنار گذاشته شود.
–هاشمی در چرایی تصفیه مجریانی مثل احترام برومند-همسر داوود رشیدی- چنین گفت: شخصاً چیزی درباره حذف احترام برومند به یاد ندارم. البته طبیعی است که بعد از انقلاب تغییراتی در ترکیب نیروهای تلویزیون به وجود آمده باشد؛ مرضیه برومند با اینکه گرایشهای چپ داشت؛ اما فردی منصف و کارگردانی حرفهای بود. او «مدرسه موشها» را ساخت که برنامهای جذاب برای کودکان بود. منتها برداشتهایی درباره آن شد. برخی معلمان احساس کردند که این برنامه به نوعی آنها را مسخره کرده و پیش آقای [آیت الله حسینعلی] منتظری [قائم مقام وقت رهبری] شکایت کردند. اما آقای منتظری گفت که اتفاقاً این برنامه خوب است و خودشان هم این برنامه را دوست داشتند.
او افزود: حذف نام مرضیه برومند از تیتراژ “آرایشگاه زیبا” صحت ندارد. ما حتی برای تولید برنامههای او بودجه میدادیم و از کارهایش حمایت میکردیم. شایعه شده بود که او «شهر موشها» را بیرون از تلویزیون ساخته و این باعث ناراحتی ما شده، اما این حرفها درست نبود. اگر چنین چیزی بود، چرا ما همچنان از او حمایت میکردیم؟ اتفاقاً نگاه ما این بود که افراد توانمند و حرفهای در رسانه حضور داشته باشند، حتی اگر گرایشهای متفاوتی داشته باشند، مشروط بر اینکه در چارچوب قوانین رسانه کار کنند.
–محمد هاشمی درباره رضایت شجریان از اوضاع موسیقی در دهه شصت گفت: یک روز آقای صادق طباطبایی به من زنگ زد و گفت میخواهد به دیدنم بیاید. همراه خودش کسی را هم میآورد. وقتی آمدند، دیدم همراهش آقای شجریان است. شجریان در آن دیدار از ما تجلیل کرد و گفت که صداوسیما خدمت بزرگی به موسیقی کرده، چراکه موسیقیهای سطح پایین را کنار گذاشته و موسیقی اصیل ایرانی را زنده کرده است. او گفت که حالا موسیقیای که در تلویزیون پخش میشود، موسیقی اصیل ایرانی است و خودش هم در همین سبک فعالیت دارد. بعد هم اجازه داد که ربنایش را از تلویزیون پخش کنیم.
–هاشمی برخورد با هنرمندان قبل انقلاب را چنین شرح داد: در صداوسیما دو دسته هنرمند داشتیم؛ عدهای که استخدام بودند و عدهای که بهصورت پروژهای کار میکردند. برای گروه دوم، ما یک پرداختی مشخص در نظر میگرفتیم. در واقع، از قبل انقلاب یک صندوق رفاه برای هنرمندان وجود داشت، شبیه صندوق بازنشستگی، که هفت درصد از دستمزدشان را کسر میکردند و سازمان هم ۲۳ درصد اضافه میکرد. این پول در صندوق جمع شده بود. وقتی من وارد صداوسیما شدم، برخی مدیران میخواستند این صندوق را مصادره کنند، اما من رفتم خدمت امام (ره) و از ایشان پرسیدم که آیا این کار درست است؟ امام (ره) فرمودند: «این پول مردم است، شما چطور میخواهید مال مردم را مصادره کنید؟ شما وظیفه دارید صاحبان این پول را پیدا کنید و به آنها برگردانید.»
او ادامه داد: ما لیستی از حدود ۱۶۰ تا ۲۰۰ هنرمند داشتیم؛ از خوانندگان و نوازندگان گرفته تا سرایندگان و تهیهکنندگان. افرادی مثل مرضیه، گوگوش، پوران، سیما بینا، ایرج، گلپایگانی و بسیاری دیگر در این لیست بودند. برخی پیدا شدند، برخی هم دیگر در ایران نبودند.یک روز دیدیم که گوگوش با چادر مشکی به دفتر ما آمد که پولش را بگیرد. خیلی خوشحال شد وقتی چک را گرفت. همانجا گفت «من برای آقا (امام خمینی) یک ترانه خواندم، میخواهید برایتان بخوانم؟» که ما از ایشان تشکر کردیم و اجازه خواندن ندادیم. آن زمان، همخوانی زن و مرد در چارچوب خاصی مشکلی نداشت. ما در برخی موارد، همخوانی را داشتیم، مثلاً اجراهای گروهی با حضور زنان و مردان را پخش میکردیم. اما اجرای انفرادی زنان در آن مقطع دیگر مورد قبول نبود.
–هاشمی درباره سریالهای مطلوب امام گفت: سریال «پاییز صحرا» با اینکه سریال خیلی خوبی بود، خیلی به آن حمله کردند، اما امام (ره) از آن اثر به صورت مستقل تجلیل کردند. یا چند سریال دیگر که امام مشخصاً ۷ تا ۸ تای آنها را تأیید کرده بودند. سریالهایی مثل «رعنا»، «کوچک جنگلی»، «سلطان شبان» و بسیار مورد پسند ایشان بودند.
کنسرت علیرضا قربانی در یونسکو؛ همبستگی فرهنگی ایرانیان و استقبال بینالمللی از هنر ایرانی
|
سینماروزان: کنسرت علیرضا قربانی با حضور ۱۳۰۰ نفر از ایرانیان در یونسکو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی رویداد «طنین سحر، آوای صلح»، در نوروز ۱۴۰۴ و در آستانه عيد سعید فطر، سالن همایشهای بینالمللی یونسکو در پاریس میزبان یکی از رویدادهای فرهنگی باشكوه سالهای اخیر بود؛ کنسرت علیرضا قربانی که با استقبال پرشور حدود ۱۳۰۰ نفر از ایرانیان و علاقهمندان به موسیقی اصیل ایرانی برگزار شد.
این برنامه که با عنوان هديه نوروزي ايران به مدت یک ساعت و نیم ارائه شد، با همراهی یک گروه ١٤ نفره از نوازندگان حرفهای، مجموعهای از قطعات زيباى موسیقی ایرانی را به اجرا گذاشت.
نکته قابل توجه این رویداد، حضور مهمانانی از نمایندگیهای مختلف کشورهای عضو یونسکو و همچنین دیپلماتها و نمایندگان کشورهای مختلف بود. این برنامه نه تنها برای ایرانیان حاضر، بلکه برای بسیاری از مهمانان بینالمللی نیز متفاوت و تأثیرگذار بود. بسیاری از نمایندگان غیرایرانی پس از پایان برنامه ابراز کردند که اجرای موسیقی ایرانی برایشان تجربهای متفاوت و دلپذیر بوده است.
همچنین در پایان برنامه، قطعه «ای ایران» به اجرا درآمد و تمامی حاضران در سالن از جای برخاسته و با این اثر ماندگار همخوانی کردند. این لحظه به عنوان نقطه اوج برنامه، جلوهای از همبستگی فرهنگی ایرانیان را به نمایش گذاشت. این قطعه که با همخوانی ایرانیان در سالن همراه شد، توجه بسیاری از مهمانان خارجی را جلب کرد.
این کنسرت، که با هدف نمایش هنر اصیل ایرانی در سطح بینالمللی به نمایش گذاشته شده بود، با استقبال گستردهای مواجه شد و بازتابی از هویت مشترک ایرانیان بود که حتی در دوردستها نیز حفظ شده است.
پیمان معادی، سرگردِ «ازازیل» و مامور اف.بی.آی در شبکه فاکس!
|
سینماروزان/فرزاد دانایی: سریال «نابودگر؛ روایت سارا کانر» ساخته جاش فریدمن، در شبکه فاکس، در دو فصل در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ پخش شد و ریچارد تی.جونز نقش جِیمز الیسون مامور اف.بی.آی را بازی میکرد که در قسمتهای ابتدایی، سارا کانر را یک دیوانه میپنداشت و پس از اینکه ربات T_888 در شمایلِ جان هِنری با نام اصلی کرومارتی با بازی گَرِت دیلاهانت، تمامِ تیمِ پشتیبانی او را در یک تیراندازی نابود میکند پی میبرد که گفتههای سارا کانر راجع به خیزشِ رباتها و اسکای ِنت حقیقت دارد…
سپس در سلسله اتفاقاتی، به تیم ربات T_1001 تغییر شکل دهنده در شمایل کاترین ویوِر رئیس کمپانی «زیراکُرپ» با بازی شِرلی مَنسوُن میپیوندد تا سارا کانر و جان کانر را متقاعد به همکاری با وی برای نابودی اسکای نِت کند زیرا با اینکه کانرها در فصل یک توانسته بودند از ساخته شدن اسکای نت جلوگیری کنند اما قرار است اسکای نت در شکلی دیگر ظهور کند و همچنان، روزِ قیامت پا بر جا مانده است.
شخصیت جِیمز الیسون مامور اف.بی.آی یک مسیحیِ معتقد است که تیراندازی توسط ربات T_888 کرومارتی به همقطارانش را نشانهای از ظهور چهار سوارِ آخرالزمان طبقِ روایاتِ انجیل در نظر میگیرد و پس از یک استحاله فکری در دیدگاه مذهبیِ خودش بکوشد از به پایان رسیدنِ دنیا پیشگیری کند.
سریال «ازازیل» یک مجموعهٔ ایرانی در گونهٔ معمایی، جنایی و ترسناک به کارگردانی حسن فتحی، نویسندگی مسعود خاکباز و تهیهکنندگی حسن خدادادی در نماوا پخش شده است و هماکنون یازدهمین قسمت آن به سمع و نظر مخاطبان رسیده. پریناز ایزدیار، بابک حمیدیان و پیمان معادی نقشهای اصلی این مجموعه را ایفا میکنند.
پیمان معادی در نقش سرگرد بهروز شریفی کارآگاه دایره جنایی که پیگیر پرونده گم شدن چند دختر جوان است پس از مواجهه با یک پرونده جدید و پیدا شدن جسد یکی از گمشدگان، تحقیقات او وارد مسیرِ جدیدی میشود که دور از انتظار است.
سرگرد بهروز شریفی کارآگاه دایره جنایی شخصیتی منطقی است که همهچیز را بر مبنای منطق صفر و یکی میسنجد و این گونه، بخشی از چالشهای او با همکارش سروان حمید با بازی پاشا جمالی نمود مییابد که آسانگیر و سر به هوا است.
همسر او در یک حادثه جان باخته است و در قسمتهای نخست دریافتیم که علیرغم اینکه سرگرد بهروز شریفی مرگ او را پذیرفته، یک مرگِ ساده نیست و ممکن است حتی ارتباطی با پرونده دختران گمشده داشته باشد. اتفاقاتی که در دو قسمت ده و یازده افتاد و وقتی سرگرد، مرگ مظنون اصلی پرونده را به چشم دید، اُفتِ فشارِ او در اداره پلیس، سکوت و بازگو نکردن آنچه که دیده با همکاران و حتی پدرش، نمایش انعطاف در برابر امیر، مهین و در نهایت، شوکا مهرجویی، آنطور که واضح و مبرهن است او در حال هضمِ رخدادهای اخیر است تا بتواند واکنشی درخور نشان دهد. اتفاقی که میتواند پیچش های داستانی قسمتهای بعدی را به طور غیرمنتظره ای هیجانانگیز کند و حتی بهروز شریفی، مسیری را در پیش گیرد که خلاف آنچه باشد که از یک پلیس در سریالهای ایرانی انتظار میرود.
پیمان معادی بازیگری است که تلاش دارد چنین استحاله های شخصیتی و همچنین، سویههای نادیدنی یک شخصیت را در صورت نیاز به نمایش بگذارد همانند تلاشی که در «افعی تهران» داشت.
تغییر حالات و روحیاتی که از پیمان معادی در این دو قسمت شاهد هستیم، برای مخاطبانی که دل در گرو مجموعه «نابودگر» دارند با روحیاتی که جِیمز الیسون مامور اف.بی.آی پس از مواجهه با کرومارتی از سر گذراند، قرابتی اندک پیدا میکند. زین پس شاهد خواهیم بود یک آدم منطقی با وقایعی دستوپنجه نرم کند که قرار است همهی باورهای وی را نسبت به آن دنیایی که میشناسد زیرورو کند و به او، بُعدِ شخصیتی جدیدی ببخشد.
این چیزی است که نوید هر چه بیشتر تماشایی شدنِ سریال «ازازیل» را در قسمتهای آتی میدهد.
«جزیره آزاد» در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه میرود
|
سینماروزان: نمایش «جزیره آزاد» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا عطاییفر، فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران روی صحنه میرود.
علی حیدری، آراز دانش، امیرمحمد محمدی، امین ترکمان، امین ناظرفرد، بابک عبدی، بهامین یارمحمدی، بیتا شیری، پارسا موسویزاده، صالح آجودان، سارا واحدنوعی، سحاب قاسمی، شقایق دهقانزاده، شیوا دهقان، سیمین تیزرو، علی کاظمی، مریم سلیمی، مهتاب افشار، هلیا حسنی و زهرا نادری بازیگران نمایش «جزیره آزاد» هستند.
در خلاصه نمایشنامه این اثر آمده است: مسافرانی که برای تفریح و خوشگذرانی به یک جزیرهٔ آزاد دعوت شدهاند، در ابتدا با استقبال گرم و یک میزبانی بینظیر روبه رو میشوند اما پس از مدتی کوتاه، با اتفاقهای خاصی که برایشان رخ میدهد تا سرحد مرگ پیش میروند و…
نویسنده و کارگردان «جزیره آزاد» محمدرضا عطاییفر و مجری طرح اثر، سعید سیادت است.
«جزیره آزاد» از دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ تا جمعه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ هر روز جز شنبهها در ساعت۲۰:۳۰ در سالن استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران اجرا خواهد شد.
رکوردشکنی «پایتخت ۷» در تلوبیون
|
سینماروزان: هفتمین فصل سریال «پایتخت» توانست با ثبت بیش از 15 میلیون بازدید برای هفت قسمت ابتدایی در تلوبیون، رکوردی بیسابقه در تماشای آنلاین محتوای نمایشی به ثبت برساند.
فصل هفتم سریال «پایتخت» از همان روزهای نخست پخش توانسته توجه گستردهای را به خود جلب کند و اکنون با ثبت بیش از 15 میلیون بازدید برای هفت قسمت ابتدایی در تلوبیون، رکوردی بیسابقه در تماشای آنلاین محتوای نمایشی به ثبت رسانده است.
این میزان استقبال در حالی رقم خورده که در سالهای گذشته، معمولاً سریالهای پربیننده تلویزیون چنین آماری را در پایان تعطیلات سیزده روز نوروز تجربه میکردند.
آمار ثبتشده در این فصل از سریال به وضوح رکوردهای جدیدی را در دنیای پخش محتوای آنلاین ایران به ثبت رسانده است. تا این لحظه، 330 میلیون دقیقه تماشا برای هفت قسمت از این سریال در تلوبیون به ثبت رسیده است و تنها قسمت اول بیش از ۳ میلیون و صد هزار مشاهده داشته که معادل ۹۵ میلیون دقیقه تماشا است. میانگین هر قسمت بیش از دو میلیون و صد هزار تماشا بوده که این ارقام برای محتوای نمایشی در بستر آنلاین با در نظر گرفتن بازه زمانی بیسابقه محسوب میشود.
همچنین در یک رخداد بیسابقه، ۶۶۰ هزار کاربر بهصورت همزمان در زمان پخش زنده این سریال را تماشا کردهاند.
این آمار نه تنها در میان پلتفرمهای پخش محتوای نمایشی بینظیر است، بلکه یک پدیده قابل توجه در تلوبیون نیز به شمار میآید، چرا که این عدد در مقایسه با میزان کاربران همزمان پخش زنده بازیهای فوتبال پرطرفدار سال 1404 رقابتی تنگاتنگ دارد.
این مهم نشان از تغییرات اساسی در نحوه مصرف محتوای نمایشی توسط مخاطبان دارد؛ و این استقبال گسترده به وضوح جایگاه رسانه ملی به ویژه آثاری چون «پایتخت» را در میان آثار تلویزیونی ایران و بستر پخش آنلاین آن یعنی تلوبیون نشان میدهد.
«پایتخت ۷» در بیستوهفت قسمت، هر شب ساعت ۲۲:۰۰ از شبکه اول سیما و تلوبیون، مهمان خانه ایرانیان است.
سریال “مرهم” و انبوه کليشهها!
|
سینماروزان/احمد محمداسماعیلی: سریال “مرهم” را محمدرضا آهنج ساخته که جزو کارگردانان باسابقه و کهنه کار تلویزیون است و از دهه هشتاد به سریال سازی مشغول است.
بهترین و دیده تر شده ترین کارهای آهنج یکی سریال جنایی “معما” با بازی محمد کاسبی و مجید مظفری و دیگری سریال ملودرام “سایه آفتاب” با بازی خوب حامد بهداد بود؛ موفقیتی که دیگر برای آهنج در سریال سازی رخ نداد و او با ساخت آثار زیر حد انتظاری مثل “عملیات ۱۲۵” و این اواخر هم فصل تازه “داستان یک شهر” دیگر نتواست به سطح اول سریال سازی برگردد.
“مرهم” یک سریال درباره روحانیون است. شغلی که پرداختن به آن چالش های زیادی دارد و بازی با خط قرمزها است و شاید مثل یک اثر- “مارمولک”- موفق و درگیر ممیزی پرسروصدا و توقیف چندین ساله بشود و یا مثل خیلی دیگر از آثار درگیر کلیشه و محتاط کاری شده و مخاطب جلب نکند.
“مرهم” داستانش در یک مجتمع مسکونی در قم و با محوریت تعداد زیادی از زنانی است که همسرشان روحانی هستند و برای تبلیغ به سایر شهرها رفته اند. تنها حُسن مجموعه پرداختن محوری به همسران روحانیون جوان است که اتفاقا میتوانست زمینه ای باشد برای ساخت یک سریال جریان ساز.
با این حال نگاه محتاط و خنثای سریال -که میتواند منتج از کمبود حضور متخصصان متبحر و روبهجلو کنار آهنج باشد- باعث گشته نتواند از این بستر در درام سازی استفاده کند.
سریال مرهم و کلیشه هایش
شاید تنها جسارت آهنج در داستان “مرهم” اضافه کردن یک سگ به همراه مادر یکی از طلاب جوان باشد که با اعتراض اهالی مجتمع روبه رو می شود؛ تکهای که خیلی سریع از داستان حذف می شود.
در “مرهم” تقریبا از تولید تا متن و البته شخصیت پردازی منطبق بر کلیشههای رایج است و آهنج تلاش می کند با خلق یک طلبه جوان که بدهکار است و تعدادی زیادی آدم از او طلبکار هستند این خنثی بودن را از بین ببرد اما باز هم با پناه بردن به کلیشه ها و مخاطب مطمئن است در باره این روحانی دچار اشتباه شده و او یک قربانی است. بماند که همین موتیف یادآور خط داستانی فیلم “حقسکوت” هم هست.
آهنج در “معما” یا “سایه آفتاب” به غیر از حضور تهیهکنندههایی نظیر منصور سهرابپور و مهران رسام از افرادی مثل سعید رحمانی به عنوان نویسنده یا محسن اورنگ در گروه تولید و کارگردانی و امثال شاهکار بینشپژوه یا فردین خلعتبری در گروه آهنگسازی بهره برده بود، بماند که سریال “معما” اپیزودیک بود و کارگردانانی مثل مسعود آبپرور و حسین قاسمی جامی را نیز داشت ولی در سریال “مرهم” نه نویسنده های چندان باسابقه ای می بینیم و نه تیم تولید و تهیهی دارای رزومه ویژه در سریال سازی های ماندگار.
حضور آهنج در سریال باعث شده تلاشهایی ولو مختصر برای نشان دادن جزئیات زندگی همسران طلبههای جوان شاهد باشیم؛ مثل پدر و مادر پولدار یکی از زنان که مخالف ساده زیستی آنها هستند و یا دور بودن منیژه از فرزندش و یا زن داشمشدی راننده آژانس اما تازهکاری نویسندگان باعث شده آنها مقهور اصل سوژه شوند و هیچ تحقیق و پژوهش قبلی برای فرورفتن به زندگی یکی از مصادیق نکنند و درنهایت خروجی در سطح باقی میماند و نمیتواند نگاه سمپات مخاطب را با خود همراه کند.
نمایش «یخبستگی» با مجتبی پیرزاده و سارا بهرامی از هجدهم فروردین
|
سینماروزان: همزمان با رونمایی از تیزر «یخبستگی»، عوامل این نمایش معرفی شدند.
تیزر نمایش «یخبستگی» به نویسندگی و کارگردانی احمد سلگی، تهیهکنندگی فیدیبو و بازی سارا بهرامی و مجتبی پیرزاده رونمایی شد. اجرای این نمایش از ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ در سالن ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر خواهد بود.
تصویر این تیزر توسط فتاح ذینوری و تدوین آن توسط امیرحسین نجاح با آهنگسازی پویا نوروزی انجام شده است.
نمایش «یخبستگی» تازهترین اثر احمد سلگی است که سارا بهرامی و مجتبی پیرزاده بازیگران آن هستند. این نمایش به مدت ۳۰ شب ساعت ۲۱ روی صحنه میرود.
برخی از عوامل «یخبستگی» عبارتند از نویسنده و کارگردان: احمد سلگی، تهیهکننده: فیدیبو، مجری طرح: مریم رودبارانی، دستیار کارگردان: شیما مرادی، طراح صحنه: امیرحسین دوانی، طراح نور: علی کوزه گر، طراح لباس: مهشید صادقی، طراح گریم: سعید سام، آهنگساز: پویا نوروزی، مهندس صدا: عزیز اکبری، عکس: اسوه ثمری، منشی صحنه: لاله ابید، دستیاران صحنه: امین رجبی، سینا رحمتی، عکاس پوستر، متریال تبلیغاتی: فتاح ذینوری، طراح پوستر و بروشور: نگین محمدعلی، ساخت تیزر: امیرحسین نجاح.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: به همدیگه قول داده بودیم که فصل آخرش رو با هم میسازیم؛ پس اگه اینجا فصل آخره، در رو باز کن و بیا تو…
سینماروزان: اکران عمومی انیمیشن سینمایی «رویاشهر» به کارگردانی محسن عنایتی از پایان فروردین آغاز میشود.
انیمیشن سینمایی «رویاشهر» به نویسندگی و کارگردانی محسن عنایتی و تهیهکنندگی مصطفی حسنآبادی از پایان فروردینماه به سرگروهی پردیس سینمایی مگامال و پخش موسسه بهمن سبز اکران عمومی خود را آغاز میکند.
به طور همزمان تیزر جدیدی از این انیمیشن که ساخت آن برعهده علی نوروزیان بوده است، منتشر شد.
این انیمیشن سینمایی داستان ماجراجویانه پسربچهای به نام آرات را روایت میکند که تصمیم دارد قهرمان شهری به نام «رویاشهر» شود و در مسیر رسیدن به این آرزو، با رازهایی از گذشته و خانوادهاش مواجه میشود.
این اثر ۹۰ دقیقهای با مدیریت دوبلاژ امیرهوشنگ زند در چهارسال ساخته شده است و میرطاهر مظلومی، منوچهر والیزاده، منوچهر زندهدل، نگین کیانفر، اردشیر منظم، لیلا کوهسار، آرزو آفری و ارسلان جولایی از صداپیشگان آن هستند.
انیمیشن سینمایی «رویاشهر» محصول مشترک سازمان سینمایی سوره، مرکز پویانمایی مهوا، اداره کل فرهنگی شهرداری تهران و استودیو آیندهنگار است.
این اثر، دومین محصول سینمایی استودیو آیندهنگار پس از انیمیشن سینمایی «بنیامین» است که در سال ١٣٩٧ با استقبال بیش از ۶٠٠ هزار نفری مخاطبان، در زمره پرفروشترین انیمیشنهای تاریخ سینمای ایران قرار گرفت.
پاسخ مسعود پزشکیان رئیس جمهور به گلایههای علی نصیریان+واکنش محکم نصیریان
|
سینماروزان: دیدار نوروزی مسعود پزشکیان و علی نصیریان با گلایه های نصیریان در باب مشکلات حاکم بر پرداخت به آسیب های اجتماعی در آثار نمایشی همراه بود.
پزشکیان در این دیدار صادقانه از این گفت که وقت فیلم دیدن و تئاتر رفتن ندارد و مدعی شد که طرح مسئله بدون ارائه راهکار در آثار نمایشی، به هرج و مرج می انجامد.
با این حال نصیریان پاسخ محکم و محترمانهای داد: ارائه راهحل برعهده تماشاچیان است؛
که احتمالا مسئولین را هم شامل میشود!
به گزارش خبرگزاری ایرنا مسعود پزشکیان ضمن ابراز خوشحالی از دیدار با نصیریان گفت که من علاقه زیادی به هنرهای نمایشی دارم، اما آنقدر برنامهها و مشکلات ما زیاد است که چندان وقتی برای رفتن به تئاتر و سینما پیدا نمیکنم!!
نصریان به پزشکیان گفت که «وظیفه تئاتر پرداختن به مشکلات و مسائل اجتماعی است» و رئیس جمهور اظهار داشت: فراتر از زاویه نگاه صرفا هنری، از زاویه نگاه علوم اجتماعی و مدیریتی میگویم، وقتی انتقادی و مشکلی را مطرح میکنیم ولی راهی نشان نمیدهیم، باعث بروز هرج و مرج میشود.
علی نصیریان ولی در مقابل، تاریخچهای از اجرای نمایش در ایران ارائه کرد و با انتقاد از برخی نگاههای منفی به هنر نمایش و تئاتر گفت: ما را متهم به سیاهنمایی میکنند، اما واقعیت این است که وظیفه تئاتر به نمایش کشیدن مشکلات و ضعف ها است. البته سینما و تئاتر نمیتوانند راهحل ارائه کنند، ارائه راهحل بر عهده تماشاچیان است تا با لمس مشکلی که نمایش آن را با ابزار هنر و درگیر کردن احساس نشان داده، برای مشکلات راهکار پیدا کنند. در واقع تئاتر چهار رکن دارد؛ نویسنده، کارگردان، بازیگر و تماشاچی که از تئاتر درس میگیرد و وقتی مشکلات را از طریق نمایشنامه در ضمن درگیر شدن احساساتش، لمس میکند، به دنبال راهحل میرود.
پاسخ محکم علی نصیریان به مسعود پزشکیان
این پیشکسوت هنر بازیگری «هنر را یک نیاز در جامعه توصیف کرد» و اظهار داشت: نیاز مردم فقط آب و نان نیست، آنها نیاز به خوراک روحی هم دارند. اخبار بد از جنگ و مشکلات باعث شده است که روحیه مردم تشنه شود و تئاتر و سینما میتوانند روح مردم را آرام کنند؛ هنر و فرهنگ هویت ما و دریچهای برای تنفس مردم است.
نصیریان با بیان اینکه «جامعه ایران تشنه رویدادهای هنری است»، افزود: من در رویدادی هنری در خوزستان شرکت کردم که قرار بود یک شب برگزار شود، اما به دلیل استقبال مردم سه شب متوالی اجرا شد. استقبال بالای مردم از برخی تئاترهای مدرن نشان میدهد که مردم تشنه تئاترها و رویدادهای هنری فاخر و پر محتوا هستند.
نصیریان تصریح کرد: تئاتر و سینمای ایران در مجموع در قبل و بعد از انقلاب خوب کار کرده است و امروز سینمای ما در جهان مطرح است. من در این سالها با برخی کارگردانهای جوان کار کردهام و میبینم که چه استعدادهای درخشانی در سینمای ایران وجود دارند.
نصیریان از دولت و رئیس جمهور درخواست کرد که به ایجاد یک رویداد رقابتی برای نمایشنامه نویسی کمک کنند و خاطرنشان کرد: ما در فرهنگ و تمدن خود ادبیات و شعر داریم و تا حدودی رمان هم تولید شده است، اما نمایشنامه کم داریم و اگر این مسابقه به راه بیفتد، بسیار مفید خواهد بود تا استعدادهای درخشان فرصت بروز را پیدا کنند. در کشور استعدادهای زیادی داریم و باید به آنها مجال بروز بدهیم.
این پیشکسوت هنرهای نمایشی با اشاره به پیشینه و محتوای غنی ادبیات فارسی، بر ضرورت تالیف نمایشنامههایی از آثار ادبای ایران تأکید و اظهار داشت: برخی هنرمندان خارجی نمایشنامههایی از منطق الطیر یا شاهنامه نوشتهاند، اما مشکل این است که آنها از دریچه نگاه خودشان این نمایشنامهها را نوشتهاند و ما باید از دریچه نگاه، تاریخ و فرهنگ ایرانی درباره آثار ادبی غنی گذشتهمان نمایشنامه بنویسیم، چرا که وقتی یک ایرانی این محتواها را تبدیل به نمایشنامه کند، میتواند مفهوم آن را واقعیتر و دقیقترعرضه کند.
استاد نصیریان در پاسخ به سوال وزیر ارشاد درباره نحوه ساخت اولین فیلم موج نوی ایرانی “گاو”، با بیان اینکه «من تمام عمرم را فقط کار نمایش کردهام و تنها یک سال آن هم به دلیل مشکلات مالی معلمی کردم»، یادآور شد: گروهی داشتیم که قبل از فیلم «گاو» آن را به صورت یک نمایشنامه تلویزیونی به صورت زنده چند بار در تلویزیون اجرا کرده بودیم و همان عوامل، بازیگران اصلی فیلم «گاو» شدند. یک شب غلامحسین ساعدی به همراه جوانی به محل اجرای نمایش ما آمد و گفت این جوان میخواهد فیلم «گاو» را بسازد. او داریوش مهرجویی بود که فردی با استعداد و نخبه بود. او مولف فیلم «گاو» بود و من بازی کردن در مقابل دوربین را با او یاد گرفتم.
در این جلسه علی نصیریان برای پزشکیان دو بیت شعر را نیز به شکل آواز خواند و همچنین یک بشقاب منقش به اثری هنری را به نمایندگی از اهالی تئاتر به رئیس جمهور هدیه داد.
سریال «استخوان سوز» کلید خورد
|
سینماروزان: مجید اسماعیلی کارگردان سینما و تلویزیون در جدیدترین فعالیت خود سریال «استخوان سوز» را میسازد.
فیلمبرداری سریال «استخوان سوز» به نویسندگی و کارگردانی مجید اسماعیلی و تهیهکنندگی صادق شمسایی در تهران آغاز شد.
این سریال 17 قسمتی در ژانر درام خانوادگی ساخته و آماده پخش میشود.
دیگر عوامل و بازیگران سریال «استخوان سوز» بهزودی معرفی خواهند شد.
صادق شمسایی پیش از این برنامه های تلویزیونی راهی شو، اینجا تهرانه، مثبت مردم و… را تهیه کرده و مجید اسماعیلی کارگردانی فیلمهای گمیچی، کمی دورتر، سریال «گیلدخت» و… را در کارنامه دارد.
جوانه در کویر؛ اجرای بهارانهی مصطفی جلالیپور و گروه موسیقی قمر در مزینان
|
سینماروزان: بهار ۱۴۰۴ با طنین دلنواز نغمههای اصیل ایرانی در دل کویر آغاز میشود؛ گروه موسیقی قمر، یکی از فعالترین گروههای موسیقی سنتی کشور، یازدهم فروردین ۱۴۰۴، ساعت ۱۶ در رباط تاریخی شاه عباسی مزینان به روی صحنه میرود.
این رویداد هنری با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان داورزن، حمایت شورای اسلامی و دهیاری مزینان و مشارکت گروههای مردمنهاد مزینان کهن برگزار میشود. رباط شاه عباسی مزینان که از آثار ثبتشده جهانی است، این بار میزبان نوای زنده موسیقی ایرانی خواهد بود.
گروه قمر به سرپرستی نوید دهقان و با خوانندگی مصطفی جلالیپور، در سالهای اخیر اجراهای موفقی در تالار وحدت تهران و دیگر شهرها داشته و در جشن خانه موسیقی ایران نیز با آلبوم ماه پشت ابر به خوانندگی سالار عقیلی و مصطفی جلالیپور، در میان ۲۰۰ اثر منتشرشده در بازه سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳، بهعنوان یکی از پنج آلبوم برتر بخش موسیقی ایرانی (ردیف دستگاهی) شناخته شد.
نوید دهقان درباره این اجرا گفت: «برای نخستینبار در رباط تاریخی مزینان به اجرای برنامه میپردازیم. در بهار، گویی نهال آوازی که قمر صد سال پیش کاشت، امروز جوانه میزند… آب و خورشید و نسیمش از وجود پرمهر مردم مزینان است؛ باشد که این جوانه بارور و تناور شود.»
همچنین مصطفی جلالیپور، خواننده برنامه، با ابراز خرسندی از حضور در زادگاه پدریاش افزود: «از همراهی و محبت دوستانم در گروه قمر و دعوت گرم اداره فرهنگ و ارشاد داورزن و مردم عزیز مزینان سپاسگزارم. سرشار از شور و شوقم که با اجرایی ناب و اصیل در کنار مردم این دیار خواهم بود.»
این اجرای بهارانه، نویدبخش فصلی نو در پیوند فرهنگ، تاریخ و موسیقی ایرانی در دل کویر خواهد بود؛ جوانهای در دل مزینان که به مهر مردم، به آواز مینشیند.
«در انتهای شب» برنده جایزه بهترین کارگردانی فستیوال سریز مانیا شد
|
سینماروزان: سریال «در انتهای شب» از ایران موفق به دریافت جایزه بهترین کارگردانی از فستیوال سریز مانیا شد.
سریال «در انتهای شب» به کارگردانی آیدا پناهنده و محصول فیلم نت جایزه بهترین کارگردانی را از جشنواره سریز مانیا فرانسه دریافت کرد.
در مراسم اختتامیه جشنواره سریز مانیا که شامگاه 8 فروردین 1403 در شهر لیل فرانسه برگزار شد، سریال «در انتهای شب» در رقابت با سریالهایی از انگلستان، دانمارک، کره جنوبی، نروژ و… موفق به دریافت جایزه بهترین کارگردانی شد.
جشنواره سریز مانیا هم اکنون به عنوان یکی از مهمترین جشنوارههای سریال در دنیا شناخته می شود و امسال بیش از ۴۶۰ سریال از ۴۸ کشور دنیا متقاضی شرکت در بخش های مختلف مسابقه بودند و سریال «در انتهای شب» به عنوان تنها سریال ایرانی و تنها سریال خاورمیانه توسط هیات انتخاب به بخش مسابقه بین الملل پانوراما راه یافته بود و در اختتامیه جشنواره سریز مانیا، جایزه ویژه کارگردانی را دریافت کرد.
آیدا پناهنده، هنگام دریافت این جایزه ضمن تشکر از همکاران جشنواره سریز مانیا، از امکان و ظرفیت پخش این سریال در شبکههای اروپایی صحبت کرد.
جشنواره سریز مانیا مورد استقبال ویژه مخاطبان واقع شده است و حضور ۱۰۰ هزار مخاطب مردمی و ۵۰۰۰ کارشناسان صنعت سینما و تلویزیون در بخش های تخصصی همچون ورکشاپ ها، کنفرانس ها و بازار خرید و فروش سریال نشان از موفقیت ویژه این جشنواره در جذب مخاطب دارد.
جشنواره «سریز مانیا» (Series Mania) از تاریخ ۲۱ الی ۲۸ مارس ۲۰۲۵ (۱ تا ۸ فروردین ۱۴۰۴) در شهر لیل فرانسه برگزار شد.
“میراث” در جشنواره هاتداکس رقابت میکند/ رونمایی از پوستر
|
سینماروزان: مستند «میراث» به عنوان تنها فیلم ایرانی در بخش مسابقه جشنواره هاتداکس رقابت میکند.
فیلم مستند بلند «میراث» به کارگردانی میرمحمد نجفی و تهیهکنندگی محسناستادعلی در اولین حضور جهانی خود در بخش مسابقه بلند سیودومین جشنواره بینالمللی فیلم هاتداکس پذیرفته شد. «میراث» تنها فیلم ایرانی حاضر در بخش مسابقه این جشنواره معتبر جهانی است.
همچنین همزمان با اعلام رسمی اسامی فیلمهای جشنواره، از پوستر «میراث» که توسط شهرامملکزاده طراحی شده است، رونمایی شد.
مستند ۷۳ دقیقهای «میراث»، قصه رابطه و زندگی سه نسل از یک خانوادهایست که به بهانه گذشته مشترکِشان کنار یکدیگر روزگار میگذرانند.
این فیلم محصول موسسه «کارگاه فیلم مستند» است و پخشبینالمللی آن برعهده شرکت «رفتفیلم» است.
عوامل فیلم «میراث» عبارتند از طراح، فیلمبردار و کارگردان: میرمحمد نجفی، تدوین: بابک حیدری، طراحی و ترکیب صدا: علیرضا علویان، موسیقی: پژمان خلیلی، رنگآمیزی تصاویر: حمیدرضا فطورهچیان، فرهاد طالبینژاد، مجری طرح: نسرین عبدی، دستیار کارگردان: میثم امراللهی، طراح پوستر: شهرام ملکزاده، عکاس: مهتاب استادعلی، پخش بینالملل: رفت فیلم، تهیهکننده: محسن استادعلی، محصول کارگاه فیلم مستند.
سی و دومین جشنواره بینالمللی فیلم مستند هات داکس (Hot Docs) به عنوان بزرگترین و مهمترین رویداد مستند در آمریکای شمالی از تاریخ ۲۴ آوریل تا چهارم می ۲۰۲۵ (۴ تا ۱۴ اردیبهشت) در تورنتوی کانادا برگزار میشود.
از تعدیل اشتراک تا تنوع ژانری در نماوا/از «الکلاسیو…» تا «کنسرتینو»، «سووشون» و… در کنداکتور بهاری نماوا
|
سینماروزان: در عرصه شبکه خانگی اینکه کمّیت تولید را با کیفیت پیوند بزنیم بیش از هر چیز دیگر اهمیت دارد و اینکه پلتفرم ها بتوانند هم آثار در ژانرهای مختلف ارائه کنند و هم شرایط تعدیل قیمت اشتراک را ایجاد کنند بیش از هر چیز دیگر اهمیت دارد.
در کنار ادامه عرضه سریالهای در ژانرهای مختلف از معمایی “ازازیل” تا فانتزی “دیو و ماه پیشونی۲” و حادثه ای دوملیتی “بلیت یکطرفه” و همچنین رئالیتی های “رینگو” و “نیمه شب”، پلتفرم نماوا سال جدید را با ارائه محصولات تازه و متفاوت به مخاطبان پیگیری میکند؛ یکی رئالیتی “الکلاسیکو…”، دیگری برنامه موزیکال “کنسرتینو”، سپس سریال “سووشون” و…
رئالیتی “الکلاسیکو به روایت تسلا” یک شوی مافیایی است با اجرای سیامک انصاری و حضور ده ها چهره مطرح که میتوان عنوان پرچهرهترین رئالیتی مافیایی را برای آن درنظر گرفت به تهیهکنندگی مهدی دانایی مقدم که خود از بازیگران باسابقه است و کارگردانی حمیده نهان دست.
“الکلاسیکو…” سعی کرده در عین وامداری به ذات بازی مافیا، شگفتیهای تازهای را در هر قسمت برای مخاطبان داشته باشد و سرگرم کنندگی آن جوری است که افراد بیعلاقه به بازی مافیا را درگیر کند.
برنامه “کنسرتینو” با اجرای علیرضا عصار که هم نوعی تاکشو است و هم زمینه معرفی موزیسین هایی از نحله های مختلف را فراهم میکند به تهیهکنندگی محسن خباز و محمدرضا حسین زاده و کارگردانی میلاد رحیمی و مهدی مظلومی، در فصول قبلی خود توانسته بود به عنوان یک برنامه موسیقایی تخصصی و در عین حال سرگرم کننده جلب توجه نماید. فصل تازه این برنامه در دستور پخش از نماوا قرار گرفته با بدعتهایی تازه برای مخاطب عام و خاص.
سریال تاریخی حادثه ای “سووشون” به کارگردانی نرگس آبیار و تهیهکنندگی محمدحسین قاسمی که جدیترین اقتباس بر رمان ماندگار سیمین دانشور است دیگر محصول نماوا برای سال جدید است. سریالی که با گروه بازیگران متنوع از بهنوش طباطبایی و میلاد کیمرام،آزاده صمدی تا مجید صالحی و ترلان پروانه، سام درخشانی و…، ساخته شده در عین روایتی عاشقانه، یک واقعه نگاری از تاریخ معاصر دارد.
نماوا در عین حال که همواره میخواهد کنار مخاطبان است و ارزان ترین رقم اشتراک ماهانه (زیر صد هزار تومان) را در میان پلتفرم ها دارد، تلاش است در طول سال تخفیفهایی را ارائه دهد تا افراد با شرایط اقتصادی مختلف بتوانند بهصورت قانونی به تماشای فیلم و سریالها بپردازند. این روند در برنامههای سال جدید نیز ادامه خواهد یافت. نماوا سعی کرده همزمان با عرضه هر سریالی بسته های تخفیف ویژه آن سریال را داشته باشد چنان که دیدیم در هنگام عرضه سریالهای “دیو و ماه پیشونی۲” و “ازازیل” که دو سریال در دو ژانر متفاوت هستند،تخفیف های مختلف برای تمام مخاطبان و نه یک گروه خاص ارائه شد و در کنار آن قسمت ابتدایی سریال “بلیت یکطرفه” کاملا رایگان ارائه شد تا مخاطبانی که نتوانستند در ایونت سریال شرکت کنند، بی هر گونه هزینه به تماشای سریالی با هنرپیشه های مطرح ترک و ایرانی بنشینند.
نماوا سعی دارد در کل سال برای مخاطبان تخفیف داشته باشد تا همه مخاطبان با هر طبقه اقتصادی بتوانند سریالها را به صورت قانونی ببینند و قطعا در سریالهای قرار گرفته در کنداکتور سال جدید نیز روند “تخفیف در همه سال و و برای همه مخاطبان” پی گرفته خواهد شد.
نماوا همواره تلاش کرده که در کنداکتورش محصولاتی از ژانرهای مختلف داشته باشد چه در گذشته که از “خاتون” و “قورباغه” تا “آکتور”، “مگه تموم عمر چند تا بهاره”، “مهمونی”، “خسوف”، “سرگیجه” و…. را در ژانرهای مختلف از کودک تا کمدی و از ملودرام تا جنایی داشته و چه حالا که سه سریال “دیو و ماهپیشونی۲” در گونه فانتزی، “ازازیل” در گونه معمایی رازآلود، “بلیت یکطرفه” در گونه حادثه ای و در ادامه سریال تاریخی “سووشون” را خواهد داشت که به تعبیری اولین سریال اقتباسی شبکه خانگی و شاید در کنار “قصه های مجید”، مهمترین اقتباس در صنعت سریال سازی ایران است.
این تنوع ژانری در ارائه محصولات خارجی هم وجود دارد و سعی شده آثار در ژانرهای مختلف به صورت دوبله یا زیرنویس با بهترین کیفیت تصویری به مخاطبان ارائه گردد. نماوا در کنار ارائه پخش زنده مسابقات ورزشی پرطرفدار مثل لیگ قهرمانان اروپا، کانال کودک هم دارد که مخاطبان میتوانند با خیال راحت از این کانال برای سرگرمی کودکان خود استفاده کنند.
طراحی حرفهای نسخه تلویزیونی اپلیکیشن نماوا و کار کردن راحت با نسخه تلویزیونی از دیگر ویژگی هایی است که سعی شده در بهروزرسانی های این اپ مورد توجه قرار گیرد تا تمام مخاطبان از کودک و نوجوان تا بزرگسالان و پابه سن گذاشته، خیلی ساده از محتواهای نماوا استفاده کنند.
«نوروز و جشنهای باستانی ایران» در راوی هنر
|
سینماروزان: آثار ۱۱ هنرمند در نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «نوروز و جشنهای باستانی ایران» به نمایش گذاشته میشود.
آثار ۱۱ هنرمند شرکتکننده در نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «نوروز و جشنهای باستانی ایران»، در ۳ رشته عکاسی، نقاشی و تصویرسازی دیجیتال، از روز جمعه، ۸ فروردین ماه ۱۴۰۴ به صورت آنلاین به نمایش گذاشته میشود.
گروه هنری راوی هنر با همکاری سایت خبری راوی هنر، برگزارکنندگان این نمایشگاه گروهی هستند و سیاوش حبیبی و فرزاد جمشیددانایی مدیران گروه هنری راوی هنر، کیوریتوری رویداد را بر عهده دارند.
اسامی هنرمندان شرکتکننده در رویداد به این شرح است:
علاقهمندان به هنرهای تجسمی برای تماشای ۱۲ اثر راه یافته به «نوروز و جشنهای باستانی ایران» میتوانند تا روز چهارشنبه، ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ به صفحه آپارات گروه هنری راوی هنر به نشانی: RaviHonarPress و همینطور، کانال تلگرامی سایت خبری راوی هنر به نشانی: https://t.me/RaviHonarPress و همچنین، سایت خبری راوی هنر به نشانی: https://ravihonar.com مراجعه کنند.
عبور “هفتاد سی” از ۳۴۳میلیارد!/ “دایناسور” ۶۲میلیارد/”موسی” ۲۵میلیارد/”کوکتل مولوتف” ۱۹میلیارد/عبور “رها” از ۱۴میلیارد/”پسر دلفینی۲” از ۸میلیارد گذشت/”بامبولک” ۵میلیارد را رد کرد!+آمار کامل فروش
|
سینماروزان: سینماهای ایران بعد از چهار روز تعطیلی در حالی دوباره بازگشایی شدند که همچنان کمدی “دایناسور” است که پیشتاز فروش است و بعد از آن “موسی” و “کوکتل مولوتف” قرار گرفته اند.
“دایناسور” ۳۶میلیارد در ده روز اخیر فروخته و ۶۲میلیاردی شده.”موسی” ده میلیارد در ده روز اخیر فروخته و ۲۵ میلیاردی شده، “کوکتل مولوتف” ۱۱ میلیارد در ده روز اخیر فروخته و ۱۹میلیاردی شده است. “رها” ۵میلیارد در هفته اخیر فروخته و ۱۴میلیارد را رد کرده.
“پسر دلفینی۲” حدود چهار میلیارد در این ده روز فروخته و ۸میلیاردی شده. “بامبولک” دو میلیارد در این ده روز فروش داشته و ۵میلیارد را رد کرده.
در میان فیلمهای باقیمانده از سال قبل، همچنان “هفتاد سی” است که میفروشد. این فیلم ۷میلیارد در این ده روز فروخته و از ۳۴۳میلیارد عبور کرده.
آمار فروش سینماها تا ۸ فروردین ۱۴۰۴
✔️آمار کامل #فروش_سینماهای_ایران تا ابتدای ۸ فروردین ۱۴۰۴ به شرح زیر است:
(تمام ارقام به تومان است و منهای اکران سیار)
— #هفتادسی ۳۴۳میلیارد و نیم(۱۴۱روز/۶۰هزار سانس)
— #خرچنگ ۴۲میلیارد و ۲۰۰میلیون(۶۸روز/۲۰هزار سانس)
✔️✔️اکران جدید
— #دایناسور ۶۲میلیارد (۲۶روز/۲۰ هزار سانس)
— #موسی ۲۵میلیارد(۲۶روز/۷هزار سانس)
— #کوکتل_مولوتف ۱۹میلیارد (۱۹روز/چهار هزار سانس)
— #رها ۱۴میلیارد(۲۵روز/۴ هزار سانس)
— #پسر_دلفینی(۲) ۸میلیارد(۱۲۶روز/۳۸۰۰سانس)
— #بامبولک ۵میلیارد و ۵۰۰میلیون(۲۶روز/دو هزارسانس)
— #پیشمرگ ۵میلیارد(۲۶روز/سه هزار سانس)
— #عینک_قرمز ۴۲۰میلیون(۲۶روز/۸۰۰سانس)
تشنج در پشت صحنه!؟/روایتی زنده از داوود میرباقری+ هشدار جدی به مدیران
|
سینماروزان: داوود میرباقری در گفتوگویی نوروزی با شبکه دوم سیما هم از تشنج های پشت صحنه تولید آثاری معظم نظیر “مختارنامه” و “سلمان” گفت و هم به مدیران هشدار داد که به قول و قرارهای خود پایبند باشند تا “سلمان” به موقع به آنتن برسد.
داوود میرباقری گفت: صبر لازمه کار هنری است و اگر قرار باشد کار دربیاید حوصله، صبر و دقت میخواهد. البته در برخی از پلانها پیش میآید که آن حوصله از دست میرود و پشت صحنه تبدیل به یک فضای پرتشنج میشود. به هرحال لازمه یک کار هنری و به ویژه تاریخی صبر است و اگر قرار باشد به آن چیزی که فکر کردید برسید باید چنین ویژگیای داشته باشید و صبور باشید.
وی ادامه داد: امروز خوشحالم که سلمان پس از مختار ساخته میشود چون فکر میکنم به تجربه مختار برای ساخت سریال سلمان نیاز داشتم و این به وضوح آشکار است که سلیقه من بسیار سخت تر شده و سختگیری من نسبت به پلانها بیشتر از گذشته شده است؛ به همین دلیل عرض کردم به آن ذهنیتی که میخواستم در سلمان نزدیکتر شده ام.
میرباقری در پاسخ به این سوال که در سلمان نسبت به مختار چقدر به آن ذهنیتی که داشتید نزدیک شدید؟ بیان کرد: در سریال مختار ۵۰ تا ۶۰ درصد و در سریال سلمان تا اینجای کار ۷۰ تا ۸۰ درصد به ذهنیتی که دارم نزدیک شدهام.
این کارگردان پیشکسوت با مخاطب قرار دادن مدیران رسانه ملی گفت: سلمان مجموعه بزرگی است و اکنون میتوانم بگویم وسط راه هستم و بار سختی روی دوش من قرار دارد. دعا کنید انشاءالله همه چیز طبق برنامه پیشبرود و دوستان قولهایی که دادهاند فراموش نکنند، قولها سر موقع انجام شود و امکانات برسد تا ما الان که جان داریم و شاد هستیم و میتوانیم روی پا بایستیم، بیاییم روی صحنه کار کنیم تا انشاءالله خیرش به مردم برسد.
وی در پایان سخنان خود با تبریک سال جدید به مردم بیان کرد: انشاءالله سال جدید، سال پر برکت و پر باری باشد و دولتمردان تلاش کنند مقداری از مشکلات مردم را حل کنند. مردم ما قانع و صبور هستند، برای همه مردم آرزوی سلامتی و تندرستی دارم.
سینماروزان/حامد مظفری: بالاخره برگ اصلی تلویزیون برای رمضان نوروزی۴۰۴ روی آنتن رفت؛ فصل هفتم “پایتخت” که بسیاری را امیدوار کرده بود به رهایی کنداکتور تلویزیون از تکرار مکررات و سریال ها و برنامه هایی که هیچ چیز تازه ای را برای مخاطب ندارند.
“پایتخت۷” در خط داستانی، ایده جدید کم ندارد؛ از ناشنوایی نقی معمولی تا پیوستن ارسطو به پشت صحنه سینما و کارواش زدن رحمت خروس باز، مرگ بهبود و باباپنجعلی، لاغری هما، بازی مافیا، لوله خودکار ابزار عملیجات، خواستگاردار شدن دختران نقی-که در این دوران گریز جوانان از ازدواج خیلی عجیب هم هست که این همه خواستگار برای سارا و نیکا پیدا شده-و…تا ریشخند یک روانشناس تیپیکال تلویزیون و…
در عین حال آن پیام مهم سالهای اخیر تلویزیون در اهمیت فرزندداری به “پایتخت۷” نیز رسیده و نقی و هما -که حالا نازا شده اند-رفته اند و یک بچه بی سرپرست-با بازی یک کودک بلاگر!؟- را آورده اند به عنوان فرزند سوم.
آن همه ایده و این پیامدهی هیچ اشکالی ندارد، اشکال لحن محافظهکارانه و دست به عصای سریال است. انگاری که سیروس مقدم و محسن تنابنده از عواقب لودگی های پایتخت۶ که بدجوری گریبان شان را گرفت واهمه داشته اند و همه چیز را کاملا بیخطر و خنثی پیش بردهاند مبادا دوباره گرفتار تعلیق چند ساله و خدای نکرده عدم برخورداری از مواهب مادی پروژه شوند؟ به هر حال در چند سال دوری سیروس مقدم و تنابنده از این برند چرب، هیچ اتفاق جدی مثل پایتخت برای هیچ کدام شان رقم نخورد؛ مقدم سریال “جزیره” را ساخت که تقریبا یک شکست کامل بود و تنابنده نیز در تعدادی فیلم و سریال بازی کرد که هیچ کدام مانند “پایتخت” برایش آمد نداشت و حتی موفقیت کمدی بفروش “زوپز” هم بیشتر به زلف نوید محمدزاده گره خورد تا او…
سیروس مقدم و تنابنده-که حالا در فصل هفتم، کارگردان هنری پایتخت هم شده-دوز شوخی های دستی و دوپهلو را به شدت کم کرده اند و همین است که حاصل کارشان تقریبا فلج است. دوره پنددهی های اخلاقی مستقیم حتی با وجود تیپ های بامزه نقی و ارسطو و هما و… پایان یافته است و انگار شوخی منشوری که نباشد، پایتخت حرف تازه ای برای عرضه ندارد و نهایتا میشود نسخه ای مفرح از سیمای خانواده!
بماند که عمل های جراحی زیبایی باعث شده همذات پنداری های قبلی با نقی و هما به عنوان یک زوج کاملا معمولی از بین برود چون به غیر از هما، انگار فیس نقی هم گرفتار لیفتینگ شده…این زوج به جای اینکه پیر بشوند تا منطبق شوند با ذات داستان، الان حتی از نقی و همای فصل اول هم جوانتر میزنند و این خودش علیه مخاطب است.
از آن گذشته حجم بالای آگهی های تبلیغاتی اول و وسط و در زمان پخش سریال “پایتخت۷” واقعا رکوردشکن بوده و همه جور آگهی هم دیدیم یا در زیرنویسها خواندیم؛ از برنج و رب و در و پنجره هوشمند تا ابزار و هایپرهای مختلف و برندهای لوازم خانگی و…!
شاید آگهیدهندگان تیزردهی به سریالها و برنامه های روتین را قبول ندارند و حتما باید پایتخت یا نون.خ پخش شود که جبران مافات ی برایشان شود در قبال هزینه هایی که بابت آگهی حول محصولات کم یا بی مخاطب میدهند…
با این حال زنگ خطر اصلی “پایتخت۷” نه این حجم آگهی که آن لحن دست به عصایی است که از متن تا ساختار را دربرگرفته…
عشق پژمان جمشیدی به ورژن زنانه امین حیایی/رونمایی از تیزر رسمی زنپوشی امین در “کوکتل مولوتف”+ویدئو
|
سینماروزان: فیلم کمدی “کوکتل مولوتف” که به سومین فیلم پرفروش اکران نوروز بدل شده است، داستانی از دهه پنجاه دارد.
امین حیایی و احمد مهرانفر بازیگران اصلی این کمدی هستند و در این بین امین حیایی نقش فردی لاابالی را بازی میکند که برنده بلیت بخت آزمایی میشود ولی به ناگاه گرفتار وقایع انقلاب شده و برای رسیدن به جایزه به هر دستاویزی پناه میبرد…
در سکانس هایی از فیلم امین حیایی مجبور به زن پوشی میشود و ناگاه پژمان جمشیدی در نقش یک کاسب پا به سن گذاشته، عاشق او میشود…
به تازگی اولین تیزر رسمی #کوکتل_مولوتف با زن پوشی امین حیایی منتشر شد.
«کوکتل مولوتف» را در سینماهای سراسر کشور ببینید.
کارگردان: حسین دوماری
تهیهکننده: محمد کمالیپور
بازیگران:
امین حیایی، احمد مهرانفر، ستاره پسیانی و پژمان جمشیدی با حضور یکتا ناصر، نیلوفر کوخانی، سیاوش چراغیپور، علیرضا استادی، کمند امیرسلیمانی، علی مسعودی و سعید امیرسلیمانی
برای تماشای تیزر زنپوشی امین حیایی در فیلم کوکتل مولوتف اینجا را ببینید.