سینماروزان: حضور بالای فیلمسازان جوان فیلم اولی در جشنواره فیلم فجر امسال، نه فرصت است و نه تهدید. اینکه حدود نصف متقاضیان جشنواره، فیلم اولی بودند و بخش قابل توجهی از فیلمها نیز متعلق به فیلم اولیهاست، در جای خود نه فرصت است و نه تهدید.
حامد مظفری منتقد و کارشناس سینما با بیان مطلب فوق در برنامه سعادت آباد رادیوتهران اظهار داشت: واقعا چقدر از این تب علاقه جوانان به فیلمسازی میتواند برای صنعت سرگرمی سازی ما از فیلمسازی تا سریال سازی، مفید فایده باشد؟ اگر این فیلمسازی و ورود به سینما براساس یک برنامه ریزی قبلی و یه جور حرکت پله پله و تدریجی باشد یقینا میتواند آینده کاری فرد را تضمین کند و هرچقدر بیشتر جوانان ما ورای تحصیل آکادمیک، کار دستیاری و تجربه در پشت صحنه داشته باشند قطعا وقتی فیلم اول شان را میسازند، موفقترند.
وی ادامه داد: با این حال فیلم اولیها حتی اگر سیمرغ هم بگیرند اما آن انضباط کاری و برنامه ریزی لازم برای رشد را نداشته باشند، سخت بتوانند در ادامه هم موفق باشند کمااینکه شنیده شده برخی از فیلمسازانی که در یکی دو سال اخیر در همین فجر خوش درخشیدند، الان که به انحای دیگر باز متقاضی فجر هستند، زمزمه های ردّی شان به گوش میرسد…
این منتقد سینما درباره شایعات ورود برخی فیلمهای قدیمی به جشنواره فجر۴۳ گفت: درست است که در بند آخر آیین نامه جشنواره فجر، حق وتویی وجود دارد برای دبیر که مطابق تشخیص خود، عمل کند ولی به چه قیمت؟ کیفی گرایی خیلی بهتر از کمیت گرایی است یعنی نباید به قیمت تغییر آیین نامه و استفاده از آن بند آخر حق وتوی دبیر، برای افزایش کمّی فیلمها تلاش کرد.
حامد مظفری تاکید کرد: آیین نامه جشنواره فیلم فجر میگوید فقط فیلمهایی که در یک سال اخیر تولید شدند و اکران خارجی نداشتند میتوانند وارد جشنواره فجر بشوند، اینها بندهای کلیدی آیین نامه است که بهتر است هیات انتخاب به آن وفادار بمانند چون بی توجهی به آیین نامه، فیلمسازان را دلسرد میکند و آیین نامه را بی اعتبار. اینکه تعدادی فیلمی که قبل از یک سال اخیر تولید شدهاند و بعضا در جشنواره های خارجی رونمایی گشتهاند را وارد جشنواره فجر کنیم، یعنی کلا آیین نامه را قبول نداریم جز بند آخرش! آیا آییننامه جشنواره فیلم فجر فقط یک بند دارد؟
او خاطرنشان ساخت: خوشبختانه امسال جشنواره فجر یک سینماگر باسابقه به نام منوچهر شاهسواری دارد پس چه بهتر که آیین نامه رعایت گردد و اگر هم بناست تعدادی فیلم قدیمی وارد جشنواره بشوند، خیلی ساده بخش خارج از مسابقه ایجاد کنند تا هم آن آثار دیده بشوند و هم به آیین نامه جشنواره خدشه وارد نشود.
برنامه رادیویی “سعادت آباد” به تهیهکنندگی مریم سادات آصفی و با اجرای محمدجعفر خسروی و علی یگانه، شنبه تا چهارشنبه ۸ صبح از رادیوتهران روی آنتن میرود.