سینماروزان: درباره ماهیت بنگاه خبرپراکنی بریتانیا یا همان بیبیسی، حرف و نظر بسیار است و کم نیستند عوام و خواصی که از تاثیرپذیری رسانهای بسیاری از کشورهای جهان سوم از این رسانه حرف میزنند.
به گزارش سینماروزان محسن یزدی مدیر جوان شبکه مستند که سابقه فعالیت در رسانههای اصولگرا را داشته در خلال گفتگویی با جامجم و در شرح محدودیتهای تولید مستند در تلویزیون نسبت به تاثیرپذیری بیش از حد از بیبیسی گلایه کرده است.
محسن یزدی بیان داشت: فکر میکنم مستند در تلویزیون حتما ظرفیت بالاتری از این دارد و همه تلاشمان را هم اول برای بهتر شدن مستندها، دوم بهتر شدن پخش و سوم هم ارتقای تبلیغات میکنیم. من معتقدم در تلویزیون ابتدا باید به پخش فکر کنیم، چون مشکل ما در مستند تولید نیست و مساله اصلیمان دیده شدن کارهاست. آثار درجهیک بسیاری وجود دارد که مردم ندیدند و از آنطرف ما تمام انرژی خود را روی تولید گذاشتهایم.البته اینها به این معنی نیست که تولیدی نباشد، چون در این صورت پخشی هم وجود ندارد، اما من میخواهم بگویم بهاندازه همان ظرفیت تولید باید به ظرفیت پخش و تبلیغات هم توجه کنیم. شما میبینید امروز شبکههای معاند با مستندهایشان به ما لطمه میزنند، نه گزارشها و اخبارشان. در این زمینه هم متأسفانه، گویی باید برخی موضوعات را اول بیبیسی منتشر کند تا ما بتوانیم دربارهاش حرف بزنیم.
یزدی ادامه داد: گاهی ورود به بعضی از حوزهها سخت است، اما تا بیبیسی به موضوعی وارد میشود، ما هم میتوانیم به آن ورود کنیم منتها برای پاسخ دادن نه ایجاد جریان، یعنی یک حالت انفعالی!!! درصورتیکه اساسا پاسخ دادن به عملیات طرف مقابل را من در رسانه متوجه نمیشوم.
یزدی تاکید کرد: اگر خود رسانه جریانساز نباشد، میبازد. جریان را ما باید اول شروع کنیم نه اینکه منتظر باشیم وببینیم بیبیسی چه میگوید و بعد برویم جواب بدهیم. این اتفاق خیلی غلط است. ما دستمان در بعضی حوزهها به این معنا بازنیست و این به دلیل اختلافسلیقههاست، چون برخی کارشناسانی که اتفاقا دلسوز هم هستند، معتقدند ورود به این حوزهها خلاف مصالح کشور است.
مدیر شبکه مستند درباره شمول محدودیتهای مستندسازی گفت: در برخی حوزههای جنگ و تاریخ انقلاب، محدودیت وجود دارد.عمدتا از بیرون سازمان است که سازمان را تحتفشار قرار میدهد. یعنی واقعا به جهت آنکه تلویزیون در خانه همه روشن است، گاهی جریانی شکل میگیرد و اتفاقی رخ میدهد که بهواسطه آن به تلویزیون فشار وارد میکنند. گاهی هم این فشار از سر دلسوزی است. از نظر من امروز تلویزیون واقعا تحتفشار است، البته بازهم میگویم این حرفها در سطح من نیست و اینها تنها نظر شخصی من است. از سوی دیگر خیلیها میخواهند امروز تلویزیون را با فشارهایی که ایجاد میکنند، از جسارت بیندازند و زمانی که این اتفاق رخ دهد، دیگر هیچچیزی از تلویزیون نمیماند؛ چون رسانه باید جسارت و جایگاه داشته و قوی باشد.
یزدی خاطرنشان ساخت: تلویزیونی قوی است که مدبرانه و شجاعانه وارد عرصههای مختلف شود. شما امروز نمیتوانید بگویید من این حرف را نمیزنم بلکه باید فکر کنید چطور میشود آن را مطرح کنید. تا این صحبت مطرح میشود هم خیلی از کسانی که فکر میکنند ما جوان و خام هستیم، میگویند یعنی همهچیز بگوییم؟ نه، اینطور نیست. کشور حرفهای محرمانه و بحثهایی دارد که نباید گفته شود، قراردادهایی بستهشده که نباید افشا شود و این مسائلی که نباید حرفی از آن زده شود، اما در مواردی که شما در آن با رسانههای معارض روبهرو هستید، باید وارد شوید درست آن حرف را بزنید. بعد هم برخی فکر میکنند وقتی میگوییم شجاعانه یعنی حماقتوار چنین مسیری را برویم. منظورم از شجاعانه یعنی مدبرانه.
یزدی افزود: شما نمیتوانید بگویید من درباره اعدامهای سال ۶۷ حرف نمیزنم بلکه باید بگویید چطور واقعیت این موضوع را برای مخاطب بگویم. اگر شما نسازید دهها کار دیگر دراینباره ساخته میشود. تا همین چند وقت پیش چقدر دست شما باز بود که درباره وقایع ۸۸ حرف بزنید؟ اما تا بیبیسی شروع به ساختن کرد، گویی مجوزش صادر شد. حالا بسازیم تا پاسخ بیبیسی را بدهیم!! تلویزیون به نظر من سر این موضوعات مظلوم است.گرچه این به معنای عدم نقد کاستیها نیست.