سینماروزان: کمتر پیش میآید که در محافل و دورهمیهای سینمایی، سخنرانان جز ذکرخیر برگزارکنندگان حرف و سخنی بگویند با این حال نشست روسای انجمن دفاع مقدس با برخی از فعالان حوزه سینمای جنگ و انقلاب، با انتقادات تند احمد میرعلایی به چرایی برگزاری نشستهای بیحاصلی مواجه شد.
احمد میرعلایی مدیرعامل اسبق فارابی خطاب به مهدی عظیمی میرآبادی مدیر انجمن سینمای دفاع مقدس اظهار داشت: من کوچکترین شما هستم و وقتی داخل سالن آمدهام این تعداد پرچم نهادهای مختلف را کنار هم دیدم گفتم چه اتفاق خوبی میخواهد بیافتد. یک عکس از پرچمها بگیرید، دشمن ببیند، فرار خواهد کرد؛ اما یادم آمد از این جلسات تکراری چقدر داشتیم، آقای عظیمی امیرآبادی کاش خرج نمیکرد تا ما را دعوت کند به نشستی پر از حرفهای تکراری و کاش بنزین لیتری ۳۰۰۰ تومان هزینه نمیکردیم که بیاییم و حرفهای تکراری بشنویم. فیلمهای جلسات سال گذشته را میفرستادید، مینشستیم غم میخوردیم و اذیت میشدیم.
وی افزود: مسئله این است که ما سینماگران انقلابی مثل شب چهارشنبهسوری به دنبال بوته میرویم، از قبل فکری نمیکنیم، برنامهای نداریم. این حرفی است که بنده با مثال چهارشنبهسوری دارم میزنم. بعد میرویم با هزار مشکل مواجه میشویم، صبح روز چهارشنبه میخواهیم بوته پیدا کنیم، در سینما هم همینطور ناگهان به سرمان میزند یک کار مثلاً ملی بسازیم. همه این فرآیند شوخی است! فقط داریم آمار پر میکنیم.
وی در ادامه با بیان این نکته که نباید در جمهوری اسلامی ایران فیلمهای ضد ارزشی داشته باشیم به کمرنگ شدن سینمای انقلاب و دفاع مقدس پرداخته و گفت: سینماگران دفاع مقدس عزیزمان، از سینما دور ماندند، باید از این دوستان شروع کنم. چرا خودمان را ارتقا نمیدهیم، روزی چند تا فیلم میبینیم، روزی چند تا کتاب میخوانیم؟! کجای سینمای دنیا اینجوری میروند فیلم میسازند؟! چرا تصور میکنیم هر طوری که ما فکر کردیم درست است؟ من اگر شب نشستم در مراسم دعای کمیل، دلم شکست و دلم لرزید، همان موقعیت را نمیتوانم به سینما بیاورم و همه موظف باشند که نگاه کنند. سینما یک فرمول دارد، یک دفتر لغت معنی دارد، باید تخصصمان را در این حوزه بالا ببریم، چگونه بالا میرود؟ با تمرین ما را از تمرین دور نگاه داشتند تا خودمان را ارتقاء ندهیم.
میرعلایی افزود: انشاءالله با ظهور حضرت حجت (عج) مشکلات حل شود و سینمای دفاع مقدس راه بیفتد. بعد از چهل سال انقلاب، هنوز تکلیف ما روشن نیست که سینمای ارزشی کجاست، سینمای غیر ارزشی کجاست؟ مگر در جمهوری اسلامی سینمای غیر ارزشی ما باید داشته باشیم؟ وای به حال سر در سینماها! الآن با دوربین موبایل از سردر سینما آزادی فیلم و عکس بگیرید. این سر در سینماهای ما با این اسمهای فجیعی که روی این فیلمهای گذاشتند، چه نسبتی با انقلاب دارد؟! این شهدای ما الآن بیایند توی خیابانها قدم بزنند با این فیلمهایی که ما داریم، چه جوابی به آنها باید بدهیم.
میر علایی در ادامه با تأکید بر اینکه یک نفر باید ترمز ولنگاری موجود در سینما را بکشد، ضمن انتقاد از مدیران سینمایی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی ما خواب است که ببیند سینمای در چه وضعی است؟! کمیسیون فرهنگی مجلس جمهوری اسلامی کجاست؟ این مسئولان فرهنگی کجا هستند؟ وزیر ارشاد کجاست؟ مسئولان سینمایی کجا هستند که وضعیت سینمای ما چنین اسفبار شده است؟! به خدا خجالت میکشیم که به سینما برویم. مراکز فرهنگی، مروج فساد هستند پشتصحنه تئاترهای ما را لطفاً ببیند چه خبر است. به والله جوانان ما تقصیری ندارند، فضا را اینگونه دیدند، فکر کردند فضای هنری یعنی ولنگاری. به خدا همین جوانان اگر جنگی پیش آید از جانمایه خواهند گذاشت و همیشه در میدان مبارزه خواهند بود.
میرعلایی ادامه داد: شما مسئولان فرهنگی خواب هستید و امثال من خوابیدهایم که وضعیت فرهنگی به چنین صورتی پیش میرود. چه جلسهای برگزار کردیم با اینهمه پرچم! یک عکس از این پرچمها بگیریم دشمن به خودش خواهد لرزید. برای چه بچههای سینمای دفاع مقدس را اینجا جمع کردید؟ من میخواهم دردمندانه حرف بزنم. این شکلی که سینما دارد میرود فرهنگ ما را به هپروت خواهد برد.
وی افزود: چرا فرقی نمیگذارید میان سینماگران دفاع مقدسی که نانشان را در خون خودشان میزنند و دارند آبروداری میکنند و با کسانی بیآبرویی میکنند. کسانی که در مقابل وضعیت کنونی سینما سر خم نمیکنند، چرا یادشان نمیکنیم. چرا فرق نمیگذارید؟ قرآن این را گفته است؟ اسلام این را گفته است؟ مهدی صاحبالزمان گفته که فیلم ضد ارزش بسازد؟ بعد انتظار فرج دارید؟ امام زمان بیایید در شهرهای ما، با این سینما، با این وضعیت تئاتر ما؟