سینماروزان/حامد مظفری: ابلاغ نظام نامه جدید اکران ۹۷-۹۸ که بعد از مدتها اعتراض به تراکم اکران در نیمه دوم ۹۶ صورت گرفت در عین حال که بارقههایی از امید را پیش روی سینماگران مستقل قرار داده پرسش برانگیز هم شده است.
به گزارش سینماروزان پرسشهای اصلی منتج از این نظام نامه به این شرح هستند:
اول. در نظامنامه تازه بر محدودیت کمّی اکران توسط دفاتر پخش تأکید شده و هر دفتر پخش در هر دوره اکران نخواهد توانست بیش از دو فیلم اکران کند. محدودیتی که چندین سال است در حوزه اکران وجود دارد اما منجر به شکل گیری آفتی شده به نام استفاده از دفاتر پخش فرعی برای پخش فیلم.
به بیان بهتر برخی شرکتهای عمده که درست یا غلط با نام «مافیا» یاد میشوند با استفاده از دفاتر پخش خُرد آنها را به محملی برای اکران آثار فرعی خود بدل کردهاند. یعنی دفتر پخش اصلی دو فیلم اکران میکند و دفاتر فرعی نیز هر کدام دو فیلم و به این ترتیب ناگاه میبینیم در یک دوره اکران، شش فیلم متعلق به یک دفتر از طریق ۳ دفتر روی پرده رفته است! او که نظامنامه اکران را نوشته چگونه از فعالیت دفاتر پخش اقماری جلوگیری خواهد کرد؟؟
دوم. در نظامنامه تازه اکران بر راه اندازی کمیته انضباطی اکران برای پیگیری تخلفات تأکید شده اما مشخص نشده اعضای این کمیته انضباطی چگونه انتخاب خواهند شد؟
آیا اعضای کمیته انضباطی را شورای صنفی نمایش انتخاب خواهد کرد یا اعضای کمیته انضباطی از صنف سینما معرفی شده و توسط شورای صنفی نمایش تأیید خواهند شد؟ هر یک از این دو فرض که صحیح باشد باز هم مشکلی حل نخواهد شد.
سازوکار پرشبهه اکران در سینمای ایران به گونه ای از کمیته انضباطی نیاز دارد که کمترین ربط مستقیم یا غیرمستقیم را با شورای اکران یا حلقههای بالادستی صنف داشته باشد تا بتواند در مواقع ضروری براساس مصالح سینماگران و نه مصالح شورا یا حلقههای خاص، تصمیم گیری کند.
او که نظام نامه اکران را نوشته باید پاسخ دهد چگونه به انتخاب اعضای کمیته انضباطی خواهد پرداخت؟
حتی اگه محدود کنن به یک فیلم
باز میرن چهار تا دفتر دیگه رو اجاره میکنن
فیلماشونو پخش میکنن
چه کار میشه کرد برای مقابله با این ترفندها؟؟؟
انتشار اسناد مالکیت فیلمها
اون وقت هم میرن سندسازی میکنن
هههههههههههههههههههههه
خخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخخ
هههههههههههههههههههههههههههه