سینماروزان: خیلی جالب است که درست چند هفته بعد از محتواهایی که در نقد جریان تولید داخل و حمایت از اکران خارجی در برخی رسانه های اصولگرا منتشر شد حالا رییس سازمان سینمایی حوزه هنری از اکران خارجی صحبت میکند. آیا آن خبرسازیها و این اظهارنظرات قطعاتی از یک پازل از پیش برنامه ریزی شده اند؟
به گزارش سینماروزان محمد حمزهزاده رئیس سازمان سینمایی حوزه هنری در نشست سراسری مدیران امور سینمایی این نهاد در سنندج از علاقهمندی حوزه هنری به اکران فیلم خارجی سخن گفت.
محمد حمزهزاده گفت: حمایت از تولید ملی اولویت اول، دوم و سوم ماست. همان حساسیتی که برای نمایش فیلم ایرانی داریم برای انتخاب و نمایش فیلم خارجی هم داریم، اما به اکران فیلم خارجی به عنوان یک گزینه فکر میکنیم. میزی که برای جذب مخاطب چیده می شود باید متنوع باشد. در بخش تولید و اکران باید این موضوع را در نظر گرفت.
در روزگاری که مخاطبان با سینماهای خانگی خود همه جور محصول خارجی بهروزی را در کوتاهترین فاصله از اکران می بینند اینکه چطور بتوان با اعمال سانسور و ممیزی مجالی را فراهم کرد برای اکران محصولات خارجی جای پرسش دارد! بماند که امکان دریافت رایت بسیاری از محصولات مطرح خارجی به خاطر اعمال تحریم کمپانیهای تولیدکننده وجود ندارد.
از همه اینها گذشته سطح سلیقه مدیران حوزه هنری را در تولید محصولاتی نه چندان مطلوب مخاطب عام بارها دیدهایم. آیا مدیران حوزه هنری با همین سلیقه میخواهند به انتخاب و اکران فیلم خارجی دست زنند؟ یا با سلیقه ای که مطابق آن برخی آثار مجاز اجازه اکران در سینماهای حوزه را نمی یابند؟
حمزه زاده این را هم نگفت سلیقه سازمان متبوعش در اکران فیلم خارجی شبیه حمایت حوزه از اکران آثار پررقص و آوازی مانند «سلام بمبئی» است یا شبیه به سلیقه ای که باعث ممانعت از اکران کمدیهای انتقادی نظیر «اکسیدان» یا «پا تو کفش من نکن» میشود؟
از آن گذشته منظور ایشان از اکران فیلم خارجی، فیلم آمریکایی است یا فیلم اروپایی؟ اگر بناست فیلمهای آمریکایی را به نمایش درآورید تناقض با شعارهای سی و چندساله تان در دشمنی با آمریکا را چه میکنید؟
یه عمر گفتین مرگ بر آمریکا
و حتی اگه کسی شلوار جین منسوب به آمریکا می پوشید
حذفش می کردید
حالا چی شده افتادین به اکران خارجی
تو سینماهای داغون حوزه هنری
فیلم خارجی میخوان اکران کنن؟
غیر از سینما ازادی
کدوم سینمای حوزه حتی یه صدای باکیفیت داره که این جماعت به فکر اکران خارجی هستن؟؟
لابد میخواین داستان فیلما رو هم عوض کنید
و اگر کسی تو فیلم با دوست پسرش ارتباط داشته میخواید
ارتباط این دو نفر و بکنید خواهر-برادری
مثل فیلمای تلویزیونی؟؟؟
بعدشم بخش عمده جذابیت سینمای امریکا صرفا مقوله خشونت و پرده دریه
با حذف اینا چه جذابیتی داره تماشای فیلماشون؟
به نظرم با سیاستی که حوزه هنری
در حمایت از سلام بمبئی
داشت
سینماهای حوزه بهترین فضا رو به اکران فیلمهای هندی میده