سینماروزان: عباس صالحی وزیر ارشاد در اولین نشست خبری خود در توضیح وضعیت فیلم «رستاخیز» از انعقاد قرارداد میان سازمان سینمایی و سازندگان فیلم و انجام قرارداد و حتی پرداخت مبلغی به تهیه کننده سخن گفته بود.
صالحی اظهار داشته بود: سازمان سینمایی گفتوگویی با تهیه کننده فیلم داشته و به جمع بندی رسیدهاند. الان هم مثل هر قراردادی که امضا میکنند بر آن مبنا عمل میکنند. در واقع آنچه اتفاق میافتد براساس این گفتگو میان سازمان سینمایی و تهیه کننده در ماههای آخر دولت یازدهم است و این قرارداد در حال اجرا است. به عنوان مشارکتی که از قبل داشتند، مبلغی به تهیهکننده فیلم پرداخت شده و الان هم نمایش خارجیاش را انجام میدهند ولی برای نمایش داخلی هنوز اقدامی انجام نمیشود.
به گزارش سینماروزان پرداخت مبلغ به سازندگان که به اعتقاد برخی به واسطه طرح شکایتی بود که بخاطر توقیف فیلم مجوزدار «رستاخیز» در دوران رییس معزول سینما در دیوان عدالت اداری صورت گرفته بود چندان هم غیرمنطقی نبود.
به هر حال دیوان عدالت اداری حق طرح شکایت در قوه قضاییه را برای سازندگان قائل شده بود. چرا؟ چون در ساختاری آماتورانه فیلمی که برایش پروانه نمایش صادر شده بود به ناگاه ساعاتی کوتاه بعد از اکران توقیف شده بود و صدالبته که در این میان بیش از همه رییس سازمانی مقصر بود که هم پروانه نمایش صادر میکند و هم فیلم پروانه دار را توقیف میکند!
با این حال تقی علیقلی زاده تهیه کننده «رستاخیز» در تازه ترین واکنش خود بی آن که درباره حق قانونی مبنی بر دریافت خسارت بخاطر توقیف محصول مجازش سخن گوید از این گفته که هیچ گاه موضوع پرداخت خسارت مادی برایش مطرح نبوده و بر این امر تأکید کرده که در گفتار وزیر هم چیزی درباره پرداخت خسارت نیامده.
علیقلی زاده سینماگری رند است و میداند چگونه بگوید که تناقضآمیز نباشد. ایشان پربیراه هم نگفته چون وزیر درباره پرداخت مبلغ به سازندگان به واسطه مشارکت قبلی گفته و نه به خاطر توقیف و هر که جز آن بگوید مصداقی جز تحریف نمیتوان برایش قائل شد.
اما این سینماگر باهوش این را نمیگوید چطور میشود فیلمی را قبل و پس از تولید و حتی زمان رونمایی در جشنواره محصول بخش خصوصی معرفی کرد اما به ناگاه دو سال بعد از توقیف ناگهانی، سروکله فارابی به عنوان شریک تولید پیدا شود؟!؟ آن هم شریک ۴۵ درصدی!(اینجا را بخوانید)
متن یادداشت تقی علیقلی زاده را بخوانید:
پس از تعلیق و توقف اکران فیلم «رستاخیز» در تیر ماه ۱۳۹۴، اصحاب رسانه و کنشگران در عرصهی فرهنگ و هنر عاشورایی به سنت هر ساله و همزمان با ایام شهادت سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) علاوه بر مرور آثار مختلف، به انعکاس آخرین وضعیت و رویدادهای مربوط به سرنوشت این فیلم نیز میپردازند، که نشاندهندهی عمق تعهد و رسالتی است که بر عهدهی آنان است.
براستی هرچقدر از تصمیم مسئولان سابق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توقف و تعلیق اکران فیلم «رستاخیز» سپری میشود، تبعات و زیانهای عمیق مادی، معنوی و فرهنگی آن، بیش از پیش بر همگان آشکار میشود.
پس از سخنان جناب آقای دکتر صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیهی نشست رسانهای مورخ ۱۳۹۶/۷/۴ در خصوص وضعیت فعلی فیلم «رستاخیز» برداشتهای متفاوتی از سخنان ایشان در افکار عمومی منعکس گردید که ابهامها و سوءتعبیرهایی همچون “پرداخت خسارت به سازندگان رستاخیز”را به همراه داشت.
لازم به ذکر است که نه در متن سخنان وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و نه در گفتوگوهای مشترک و تعهدات حقوقیِ مکتوب بین سازندگان این فیلم با مسئولان محترم، هیچگاه موضوع پرداخت خسارت مادی و تعیین و اعلان ارقامی برای آن، مطرح نبوده و این مسأله صرفاً گمانهزنیهایی است که از اصل صحیح نمیباشد.
ضمن تشکر و قدردانی از تلاش و عزم جناب آقای دکتر صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب آقای مهندس حیدریان، ریاست محترم سازمان سینمایی در تلاش برای حل و فصل مشکلات حقوقی فیلم فوق، سازندگان این فیلم امیدوارند با توکل به الطاف الهی و تعامل سازنده با مدیران محترم و خدمتگزار، بستر مناسب برای عبور از موانع پیش رو فراهم گردد.
همچنین ضمن تشکر و قدردانی از بروز حساسیتها و توجه فعالان محترم در عرصه رسانه، خود و همگان را به پرهیز از هر نوع پیشداوری و گمانهزنی در خصوص روند مسائل مربوط به فیلم رستاخیز توصیه مینمایم.
«رستاخیز» به عنوان اثری برآمده از سینمای نجیب ایران، هدیهای ناقابل به پیشگاه عاشقان و شیفتگان فرهنگ عاشوراست که امید است با همت بلند همهی دلسوزان و مدیران محترم، گره از مشکلات آن گشوده شود.انشاءالله.