سینماروزان: شهرام ناظري باز هم از عدم حضور ٣٧سالهاش در صداوسيما و ماندن در ايران به عشق مردم گفت، اما اينبار در جشنواره بينالمللي اقوام كه قرار بود در آن نخستين نشان «فرهنگ و هنر» كرمانشاه به او اهدا شود.
به گزارش سینماروزان شهرام ناظري با حضور در اختتاميه اين جشنواره كه در زادگاهش برگزار شده است، با بيان اينكه تا چند روز پيش، از برگزاري چنين مراسمي بيخبر بود، در مورد پيشنهادي كه به برگزاركنندگان براي تقدير از چهرهاي مثل محمدرضا درويشي صحبت كرد: «با من تماس گرفتند كه جشنواره بينالمللي اقوام است، تشريف بياوريد و من هم حضور استاد محمدرضا درويشي متخصص موسيقي اقوام را در اين مراسم پيشنهاد كردم و در نهايت، از زبان يكي از دوستان متوجه شدم كه قرار است برنامهاي براي تجليل از من برگزار شود. قطعا تجليل در زادگاهم كرمانشاه برايم بسيار ارزشمند است، هرچند ما هنرمندان عادت نكردهايم كه از ما تجليل شود، اما دوست داشتم اين مراسم با دقت بيشتر و برنامهريزي منسجمتري انجام ميشد.
اگر حضور محمدرضا درويشي را در اين جشنواره پيشنهاد كردم، مقصود اين بود كه از حضور متخصصي مانند ايشان در بحث موسيقي اقوام در چند روز جشنواره استفاده شود كه بهرهاي هم براي موسيقي كرمانشاه و منطقه كرد داشته باشد. »
ناظري در ادامه با اشاره به اينكه زحمات اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان را در برگزاري اين مراسم ناديده نميگيرد از شرايط موجود انتقاد كرد و گفت: «اما شرايط طوري است كه اگر افرادي هم بخواهند كار كنند، چوب لاي چرخشان ميگذارند و سنگاندازي ميكنند. »
بعد از اين صحبتها نشان «فرهنگ و هنر» كرمانشاه به ناظري اهدا شد؛ نشاني كه به گفته او مهمترين جايزه زندگياش خواهد شد.
ناظري در ادامه باز هم از محمدرضا درويشي اسم برد و در مورد اينكه مسوولان فرهنگي كشور، روزي نشان «فرهنگ و هنر ايران» را به افرادي مثل استاد محمدرضا درويشي بدهند ابراز اميدواري كرد. شواليه آواز ايران درخواست براي اجراي زنده قطعهاي در اين برنامه را رد كرد و گفت: «اين هم از همان بيبرنامگيهايي است كه سالها به آن عادت كردهايم. براي اجرا بايد سازي مهيا باشد و از قبل برنامهريزي شده باشد. »
اما بخش ديگري از صحبتهاي ناظري به انتقاد او در مورد حضور خودش و ساير موسيقيدانان در صداوسيما برميگشت.
او كه در بخشي از اين مراسم متوجه پخش برنامه اختتاميه جشنواره از صداوسيما شد از عدم پرداخت حقوق پخش آثارش از صداوسيما انتقاد كرد و توضيح داد: « ۳۷ سال است كه از خانه خودمان، صداوسيما محروم هستيم و در اين ۳۷ سال بابت پخش كارها و آثارمان هيچ حق و حقوقي به ما پرداخت نشده است. در هشت سال دفاع مقدس، رضايت كامل براي پخش آثارم داشتم، اما در سالهاي بعدي صداوسيما پيگير نشد كه اين هنرمندي كه آثارش را پخش ميكند حق و حقوقش چه ميشود و از نظر كپيرايت و مسائل قانون، حقش چيست و بدون اجازه و بدون اينكه حقم را بدهند، اين چند سال از آثارم استفاده كردند و سوال من اين است كه چرا بايد اينطور باشد. »
شهرام ناظري با بيان اينكه ۳۷ سال به عشق مردم ايران در كشور مانده توضيح داد: «امكانات زيادي داشتم كه به امريكا و فرانسه بروم، اما به عشق مردم كشورم در ايران ماندم. »