سینماژورنال: مهدی هاشمی بازیگر بااخلاق سینما و تلویزیون که آخرین حضور سینمایی اش درام نه چندان موفق “تراژدی” بود این روزها مشغول بازی در فصل دوم “دردسرهای عظیم” است.
به گزارش سینماژورنال این بازیگر باتجربه در تازه ترین گفتگویش نکاتی کوتاه را درباره اوضاع و احوال این روزهایش و علایق بازیگریش بیان کرده است.
نکته جالب این گفتگو که با فرانک آرتا در “شرق” انجام شده خواسته جالبی است که مهدی هاشمی از سیاستمداران دارد؛ خواسته ای با نام “عقل گرایی”!
چون فیلمهای سینمایی به موقع کلید نمیخورند مجبورم در تلویزیون حضور پیدا کنم
هاشمی درباره اینروزهایش می گوید: مشغولم به بررسی متنهای پیشنهادی برای بازی در سریال. البته معتقدم سینما به دلیل ایجاز، عمق و فرصت بیشتری که برای بهترشدن کار در آن گذاشته میشود، هنر والاتری نسبت به تلویزیون است. اما از آنجا که معمولا فیلمهای سینمایی سرموقع کلید نمیخورند، و چون شغلم بازیگری است، الان در تلویزیون حضور پیدا میکنم. البته همیشه سعی کردهام که در کار بد حضور نداشته باشم.
نسل جدید هم با “سلطان و شبان” خاطره سازی میکنند
به گزارش سینماژورنال بازیگر دو نقش “سلطان” و “شبان” احساسش از پخش مجدد “سلطان و شبان” از تلویزیون بعد از گذشت سیواندیسال را چنین می گوید: خوشحالم مردم از دیدن این سریال راضی هستند. ضمن اینکه نسل جدید این سریال را میبینند و با آن خاطرهای کسب میکنند. اما همیشه هنگام کار، چه بهعنوان بازیگر و چه بهعنوان مشاور و نویسنده، سعی میکنم تا آنجا که توان و جان دارم، آن کار را درست انجام دهم و وقتی هم که کار به پایان رسید، از آن بهبعدش دیگر به من ربطی ندارد. آن زمان دیگر مردم، منتقدان و کارشناسان باید درباره فیلم یا سریال نظر بدهند.
بازیگران نقش دو و سه را دوست دارم
این هنرمند توانا درباره بازیگر یا بازیگرانی که طی این سالها کارشان را دوست داشته بیان می دارد: بهطورکلی در سینما معمولا بازیگران را مردم انتخاب میکنند و آنها هستند که بازیگران را رتبهبندی میکنند و بالا و پایین میآورند، درحالی کارگردانان را کارشناسان و منتقدان سینما معرفی میکنند. از نظر من در سینمای ایران بهترین بازیگران تا امروز، بازیگرانی بوده و هستند که نقشهای دو یا سه بازی کردهاند؛ آنهایی که از مکانهای فرهنگی وارد سینما شدند و البته ستاره هم نشدند. اما بازیهایشان فوقالعاده است.
از مولانا و حافظ الهام میگیرم
بازیگر “هیچ” و “آلزایمر” درباره اینکه در کارهایش از چه کسانی الهام می گیرد اظهار می دارد: در وهله نخست از بزرگان و ریشههای فرهنگ و هنرمان که همانا مولانا، حافظ و… هستند و در مراحل بعدی گاهی یک دوست، گاهی یک کتاب ارزشمند، گاهی یک اتفاق غیرمنتظره، گاهی یک حادثه مهم جامعه و گاهی و گاهی… .
دورخیز کارگردان برای انتخاب متن درست
مهدی هاشمی درباره رمز ماندگاری یک فیلم بیان می دارد: اولا دورخیز کارگردان در انتخاب متنی درست و بامفهوم و تلاشش برای عمقبخشیدن به آن متن هنگام کارگردانی. دیگر تعامل با عوامل و اینکه بهراحتی و بهخاطر مشکلات از خواستههایش عقبنشینی نکند و بااراده، هدف خود را دنبال کند.
اگر به عقب بازگردم باز هم بازیگر میشوم
این بازیگر که سال آینده ۶۰ ساله میشود درباره بازگشت به کودکی می گوید: اگر الان هم به دوران کودکیام بازمیگشتم؛ همچنان همین بازیگری را انتخاب میکردم. چون اصلا تمام خاطرات و خطرات و تجربیاتم در زندگی با سینما و بازیگری گره خوردهاند. روزی که چشم باز کردم، با سینما مواجه شدم و تصور دیگری از زندگی و شغل دیگری ندارم تا به قول مهدی اخوانثالث «ببینیم آسمان هرکجا آیا همین رنگ است؟» که حالا بخواهم انتخاب دیگری داشته باشم. حتما میدانید که عمر برخی از پروانهها یکروز است، حال اگر همانروز هوا ابری باشد، دیگر تصوری از آفتاب نخواهند داشت.
فرمان دست مردم نیست
مهدی هاشمی که همنام یکی از چهره های جنجالی سیاست ایران است درباره آرزویش برای مردم ایران می گوید: یکی از مهمترین آرزوهایم برای مردم ایران این است که دولتمردان و آنهایی که سکاندار این مردم هستند، عقلگرایی را اصل هرچیزی در نظر بگیرند. چون در حالت عادی مردم فرمانی در دست ندارند.