سینماژورنال: سامان سالور کارگردان جوان سینمای ایران این روزها یکی از آثار سابق بر این توقیفی اش با نام “آمین خواهیم گفت” را در گروه سینمایی هنروتجربه روی پرده فرستاده است.
به گزارش سینماژورنال “آمین خواهیم گفت” شش سال قبل ساخته شد و البته در جشنواره سی ام فجر هم به نمایش درآمد اما بعد از آن گرفتار ممیزی شد و نتوانست اکران شود.
سامان سالور در گفتگویی که به بهانه اکران این فیلم با “اعتماد” داشته شبیه بودن یکی از کاراکترهای فیلم با محمود احمدینژاد رییس جمهور پیشین را یکی از دلایل اصلی این توقیف دانسته است.
شباهت نوع رفتار يا فيزيك يكي از بازيگران فيلم به رييسجمهور پيشين
سالور در این باره می گوید: يكي از دلايلي كه به فيلم، پروانه نمايش ندادند شباهت نوع رفتار يا فيزيك يكي از بازيگران فيلم به رييسجمهور پيشين بود. اما فيلم در همان دولت پروانه ساخت گرفت و البته در همان دولت هم توقيف شد.
وی ادامه می دهد: هرچند مسوولان از بهكار بردن كلمه توقيف هم ابا داشتند. اگر در اسامي فيلم، شخصيتها و اتفاقات فيلم دقت كنيم، براي مثال پلي كه خراب شده و مدتها بازسازي نشده است و وعده ساخته شدن آن داده ميشود، ميبينيم فيلمي دربرگيرنده انتقادات اجتماعي است. كل فيلم ٨٢ دقيقه بود و در نهايت براي اكران ٦ دقيقه از آن حذف شد.
فرزاد حسنی دائم الخمر است/حمید حبیبی فر شباهت زیادی به رییس جمهور پیشین دارد
سالور درباره استفاده از فتواي چند نفر از علما و فقهاي علوم ديني براي اكران اين فيلم بیان می دارد: جريان گرفتن فتواي چند تن از علما براي نمايش فيلم مربوط به مستقل بودن اين اثر است. شوربختانه رنجها و ظلمهايي كه بر اين فيلم رفته حكايت هفتادمن كاغذ است.
این کارگردان درباره شخصیتهای مشکل ساز فیلم می گوید: شخصيتهاي اين فيلم نسبتا شخصيتهاي حساسيتزايي هستند. فرزاد حسني در اين فيلم نقش فرد ميانسال دايمالخمري را بازي ميكند. حميد حبيبيفر شباهت زيادي به رييسجمهور پيشين دارد.
مشکل بازیگر زنی که رفتارهایی پسرانه دارد
سالور ادامه می دهد: آزاده زارعي كه پنج سال پيش بازيگر شناخته شدهاي نبود نقش «اصغر فرشته» را بازي ميكند كه ظاهري پسرانه و شغل و رفتارهايي پسرانه دارد. علت گرفتن فتوا براي همين نقش بود. چراكه موهايشان تراشيده شده بود و حجابي نداشتند. البته براي دريافت پروانه ساخت، تمامي عكسهاي تست گريم با سازمان سينمايي هماهنگ شده بود.
حتی اگر ایوبی وقت ملاقات ندهد…
سامان سالور با اشاره به مصائب مستقل بودن در دوره های مختلف اظهار می دارد: اگر فكر ميكنند امثال ما كه در اواسط دهه ٥٠ به دنيا آمدهايم و كودكيمان در صف نان، نفت و مستاجر بودن يا نبودن پدر و رفتن پدرهايمان به جنگ گذشته، خسته ميشويم و از ميدان به در ميرويم و خارجنشين ميشويم سخت در اشتباه هستند. ما كارمان را ميكنيم. من حتي جسورتر از قبل كار ميكنم حتي اگر ديده نشود.
وی ی افزاید: حتي اگر حق اين فيلم در دولت تدبير و اميد هم از آن گرفته شود. حتي اگر آقاي ايوبي، رييس سازمان سينمايي هم وقت ملاقاتي به ما ندهند. ظاهرا فقط دولتها در حال آمدن و رفتن هستند و تغييري اتفاق نميافتد. اما مطمئن هستم سينماي مستقل در ادامه راهش قطعا ديده خواهد شد.
واقعا بین این اقای حبیبی فر و اون رییس جمهور سابق چه شباهتی وجود داره؟؟؟
آیا هدف توهین اشکار نبوده؟
واقعا باعث تاسفه که ژستهای انتلکتوئل پدر سینمای ما رو دراورده
با سلام
با خواندن متن گفتگو که گویا منبع اصلی آن هم یک روزنامه اصلاح طلب بوده پیش خودم فکر کردم شاید کسی را پیدا کرده است که شباهتی ولو نسبی با احمدی نژاد داشته باشد اما واقعا انتخاب این بازیگر چه دلیلی داشته؟
آیا حتی اگر بخواهیم رییس دولت قبل را نقد هم کنیم نباید نقدمان آبرومندانه باشد؟
آیا اگر همین آقای کارگردان را بخواهیم نقد کنیم اجازه میدهد حتی کاریکاتوری بی ربط با او را به ایشان نسبت دهیم
فقط امیدواریم که آقای سالور این حرفها برای جایزه گرفتن از جشنواره های آن طرفی نباشد
اقای سالور با سلام به عنوان علاقمند سینمای تان
شما در دولت همان کسی که این چنین استهزایش کرده اید
فیلمهایی مانند سیزده ۵۹
تمشک
آمین خواهیم گفت
را ساختید.
در دولت جدید چند فیلم ساخته اید؟
یادم می آید زمانی استهزای چهره ای چون مصدق به آنجا رسیده بود که او را در مجلات به شکل حیوان به تصویر درآورده بودند…
با دیدن این مطلب یاد آن آزادمرد افتادم که همه جور توهینی را تحمل کرد و نامش جاودانه ماند در تاریخ
دوست عزیز این بابا کجاش شبیه احمدی نژاده
این آقا بیشتر شبیه … است
فقط … نیم.کیلو مو داره این بیچاره موهاش ریخته
این کار قطعا توهین آمیزه. البته توهین به شخصیت و شعور یک بازیگر…. اصولا یک هنرمند شانی بالاتر از این دارد که با رجال سیاسی مقایسه شود…