1

کدام مدیر دهه شصتی، تشکیل خانه سینما را عامل پررویی صنوف می‌دانست؟/مهدی مسعودشاهی مطرح کرد

سینماروزان: مهدی مسعودشاهی، از بنیانگذاران بنیاد سینمایی فارابی و نخستین مدیران سینمای پس از انقلاب که از ۵۹ تا ۶۲ در حلقه مدیران سینمایی بود، یکی از مدیران دهه شصت-که بعدها مطلوب اصلاح‌طلبان شد-را مخالف تشکیل خانه سینما دانست!

مسعودشاهی در نشست «بر سینمای ایران چه گذشت» در پردیس آزادی گفت: تشکیلات خانه سینما طرح من بوده است. من در سال ۱۳۵۹ با تک‌تک صنوف حرف زدم و طرح‌های زیادی وسط گذاشتم تا از بلاتکلیفی دربیایند و اعتمادی بین طرفین شکل بگیرد.

وی ادامه داد: خانه‌ سینما را به این دلیل ایجاد کردم که تمامی صنوف دخیل و تصمیم‌گیرنده باشند؛ اما آقای الف(از مدیرانی که بعد از ما در دهه شصت روی کار آمد) به من گفت «این‌ها که خیلی پررو می‌شوند»! من در راستای حمایت، بنیاد رودکی را هم تاسیس کردم اما در حال حاضر به اسم کیست؟ من حتی عضو شورای سیاست‌گذاری آنجا هم نشدم، چراکه بحث‌هایشان را قبول نداشتم.

مهدی مسعودشاهی
مهدی مسعودشاهی

مسعودشاهی تاکید کرد: من تا سال ۶۲ در سینما بودم و تلاش کردم هیچ هنرمندی ممنوع‌کار نبود و روند سال ۱۳۶۲ به بعد اداره و تشکیلات سینما را قبول ندارم. حتی بعد از سال ۱۳۶۲، به ایرج قادری گفته بودند که «شما استاد تکنیک هستید، اما دیگر کنار برو!» در حالی که در دوران ما، وقتی خیلی از هنرمندان از من می‌پرسیدند که ما می‌توانیم کار کنیم؟ جریان سینما چه می‌شود؟ من می‌گفتم که اگر سینما باشد، شما هم هستید. من و دست‌اندرکاران سینما به طرحی رسیده بودیم که اگر اجرا می‌شد خیلی از بازیگران ممنوع‌کار نمی‌شدند.

نشست «بر سینمای ایران چه گذشت» با محوریت پخش مستندی به همین نام محصول جدید مرکز مستند سوره و به میزبانی امیر قادری توسط سازمان سینمایی سوره برگزار می شود.