سینماروزان/حامد مظفری: این قابلیت اصلی رسانه های دیداری مخاطب پسند در تمام دنیاست که میکوشند در برنامه های گفتگومحور خود یک گام جلوتر از رسانههای متنی باشند و به طرح مباحثی بپردازند که جریان ایجاد کند؛ رسانهای دیداری که به جای جلو بردن مباحث صرفا به بازنشر محتواهایی بپردازند که پیشتر در رسانه های متنی عرضه شدهاند فقط و فقط اتلاف منابع را رقم زده است.
گفتگوی اخیر حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در برنامه «شهرفرنگ» شبکه خبر سیما را چگونه باید ارزیابی کرد؟ یک گفتگوی پیشرو که به طرح مباحثی تازه در سینما منجر خواهد شد(۱) یا گفتگویی واپسگرایانه که بوی سفارشی بودن بر کلیت آن سایه انداخته؟؟(۲)
اگر بارها و بارها گفتگوی اخیر انتظامی را مشاهده کرده و متن آن را بخوانیم فقط و فقط مثبت بودن فرض دوم است که به ذهن خطور میکند. حسین انتظامی نه تنها حرف تازه ای درباره برنامه های سینماییش نزد بلکه مجری برنامه هم جز گردآوری محتواهای پیشتر بیان شده توسط رسانههای متنی و بخصوص رسانه های مستقل، حتی یک پرسش تازه را پیش روی رییس سازمان قرار نداد.
شاید اگر یکی مثل فریدون جیرانی یا حتی بهروز افخمی مقابل رییس سازمان مینشستند به واسطه اعتماد به نفس بالایی که دارند میتوانستند دقایقی کوتاه از این گفتگوی تلویزیونی را چالشی کنند ولی متأسفانه محافظه کاری بیش از حد حمیدرضا مدقق باعث شد برنامهای که میتوانست چالشی باشد به برنامه ای بدل شود با رنگ و بوی سفارشی که انگاری توسط روابط عمومی سازمان سینمایی ضبط شده!
حسین انتظامی به واسطه سابقه مطبوعاتی که دارد ذاتا آدمی نیست که از طرح پرسشهای چالشی عصبی شود. او شاید به واسطه حشر و نشر با سیاسیون با سیّاسیت از پاسخ دهی به پرسشهای دردسرساز پرهیز کند ولی تجربه نشان داده حتی تندترین پرسشها را نیز بی پاسخ نمی گذارد. این ویژگی انتظامی این شانس را پیش روی مجری برنامه «شهرفرنگ» گذاشته بود که با طرح لااقل یکی دو پرسش کلیدی، رنگی تازه به برنامه اش زند ولی امان از نگاه کارمندی تنیده شده بر ساختارهای متصل به بیت المال که باعث میشود حتی گفتگو با رییس سازمان در روز ملی سینما هم جز تکرار مکررات، چیزی عاید مخاطبان سینما نکند.
وقتی پرسشی تازه برای طرح وجود ندارد چه اصراریست که حتما رییس سازمان را در روز سینما روی آنتن ببریم تا شائبه سفارشی بودن برنامه قوت گیرد؟؟
عین این سوال مقابل رییس سازمان هم هست که به عنوان فردی دارای عقبه مطبوعاتی چرا اجازه میدهد وقتش صرف برنامه هایی شود که هیچ حرف تازه ای برای مخاطبان ندارند و رنگ و بوی سفارش بر کلیت آنها سایه انداخته؟ آیا بهتر نیست بالاترین مقام سینمایی کشور قبل از ترتیب دادن این گونه گفتگوها ابتدا به محک زدن عیار ترتیب دهندگان گفتگو پرداخته و سپس روی آنتن رود؟؟
طبیعیه که مدقق نمیتونه سوال چالشی بپرسه
چطور میشه که ایشون هم مجری نشستهای جشنواره فجر باشه و هم رییسو به چالش بکشه
این دو تا مساله اصلا و ابدا با هم جمع نمیشن
از قدیم گفتن ترس برادر مرگه
و اجرای برنامه چالشی هم به اندازه تخصص در اجرا و اشراف به موضوع مورد بحث به تهور نیاز داره
مجری موردنظر ادم محترمیه ولی تهور نداره
حتی در شیوه پوشش و اصلاح صورت هم خیلی قدیمی و سنتی هستن
دیشب هم صرفا داشتن نت برداری از این خبرگزاری و اون سایت و بازگو میکردن
درباره افخمی و جیرانی واقعا درست گفتین
این دو نفر اعتماد به نفس شون بالاس و همین باعث میشه کم نیارن
و واسه همینه که هنوز هم گزینه های اول اجرای برنامه تلویزیونی هستن
اقایون خودشون هم میدونن این برنامه ها مخاطب نداره
و واسه همین هم هست که کمترین نواوری حتی در دکور برنامه شون نمی بینید
حال ۳کراری بودن حرفها و صحبتها که دیگه جای خود داره
اونقدر کمبود دارن که دلشون میخواد به طور دائمی دکتر خطابشون کنن…خب شما که اینقد عشق دکتری داری تشریف ببر درمانگاه و تزریقاتچی بشو
اتفاقا خیلی هم گفتگوی خوبی
بود
انتظامی و مدقق ببهترین هستنن هم در ریاست و هم در اجرا
به نظر میرسه انتظامی هم به مانند سلفش نفر اول سازمان نیست
و دستوران از جای دیگه میاد
جز این بود جمع کردن بساط بخوربخور یک جمع ده نفره به نام جهانی باید خیلی زودتر از اینا انجام میشد
که هنوز نشده