سینماژورنال: قضاوت درباره آدمها به واسطه طبقه اجتماعی که به آن تعلق دارند از دیرباز در میان ایرانیان شیوع داشته است.
به گزارش سینماژورنال همواره نیز این قضاوتها باعث شده است که همه چیز را کاملا سیاه یا کاملا سفید ببینیم. اینکه تصور کنیم هر که متولد بالای شهر است فربه ای است نوکیسه و هر که زاده پایین شهر است انتهای مرام و معرفت است آموزهایی است که نه مبنای عقلی دارد و نه مبنای اخلاقی.
دردسرهای برآمده از طبقه خانوادگی نگار جواهریان
نگار جواهریان بازیگر زن سینما که در جشنواره سی و سوم هم آثاری چون “موقت” و “اعترافات ذهن خطرناک من” را داشت از جمله بازیگرانی است که در ابتدای کار به دلیل تعلق به طبقه مرفه کم اذیت نشد.
مشکل اینجا بود اغلب کارگردانان ما فکر می کردند وی به دلیل اینکه متولد یک خانواده بورژواست نخواهد توانست نقش آدمهای طبقه پایین را بازی کند اما جواهریان آن قدر سرسختی نشان داد و نقشهای دورتر از طبقه خانوادگیش ایفا کرد که همه به تواناییهایش ایمان آوردند.
این بازیگر توانا در گفتگویی با مجید اسلامی در “۲۴” به ذکر خاطره ای تامل برانگیز از روزی پرداخته که برای بازی در سریال “زیر تیغ” محمدرضا هنرمند دعوت شده بود و برای آن که این کارگردان هم با نگاه کلیشه ای به او ننگرد درباره محل تولدش به او دروغ گفت.
بجای اینکه بگویم “فرشته” گفتم “مقصودبیک”
جواهریان در این باره می گوید: مرا صدا کردند که “زیر تیغ” را بازی کنم و این پیش فرض{درباره طبقه خانوادگیم} آن قدر زیاد بود که آقای هنرمند ازم پرسید خانه ای که در آن به دنیا آمده ای کجا بوده؟ و من چون این قضیه را می دانستم بجای اینکه بگویم خیابان فرشته گفتم “مقصودبیک”.
کسی اهل شمیران نباشد مقصودبیک را نمی شناسد
به گزارش سینماژورنال این بازیگر سینما ادامه می دهد: مقصودبیک یک محله قدیمی نشین چسبیده به فرشته است اما حسنش این است که اگر کسی اهل شمیران نبود این منطقه را نمی شناخت!
فکر میکردند من زیادی لوکس ام!
نگار جواهریان در توجیه این طور آدرس دادن بیان می دارد: دروغ نگفتم فقط یک ذره تقلب کردم. آخر میخواستند تصمیم بگیرند و فکر میکردند من زیادی لوکس ام.