سینماژورنال: گفتگوی چند روز قبل بهروز افخمی با یکی از روزنامه های اصولگرا حواشی بسیاری را رقم زد.
به گزارش سینماژورنال اصلی ترین حاشیه هم حول یکی از نقاط میانی گفتگوی افخمی ایجاد شد که در آن جشنواره هایی مانند کن را جشنواره دگرباشها دانسته بود!
رسانه های اغلب اصلاح طلب به خاطر این بخش از صحبتهای افخمی به شدت به او تاختند ولی هیچ کدام از این رسانه ها بخشهایی از گفتگو که افخمی درباره روش فیلمسازی بیبازدهی رضا میرکریمی و برخی از همسلکانش با بودجههای دولتی و البته وضعیت فعلی خانه سینما حرف زده بود را مورد توجه قرار ندادند.
میرکریمی فکر میکند دولت باید پول بدهد تا او فیلم بسازد و کسی هم نبیند
افخمی در بخشی از گفتگویش با “وطن امروز” درباره رضا میرکریمی چنین گفته بود: میرکریمی لیبرال شده، به معنای ایرانیاش! این رفتار، رفتار یک آدم با نگاه اشرافی و تافته جدابافته است که فکر میکند دولت باید پول بدهد تا او فیلم بسازد و کسی هم نبیند تا اینکه احتمالا در جشنوارههای خارجی موفقیت پیدا کند.
افخمی با اشاره به طیف میرکریمی ادامه داده بود: تصور میکنند آدمهای ممتازیاند. در سینما دو-سه سال است این جریان خیلی اعتماد به نفس پیدا کرده و فکر میکند حق طبیعیاش است که بودجه دولتی را بگیرد به شکلهای مختلف مصرف کند و مردم فیلمهایش را نبینند. ظاهرا یک گروه اشرافزاده مسلمان هم پیدا شدند.
خانه سینما بودجه میگیرد و در جاهای بیهود صرف میکند
بهروز افخمی که اجرای فصل سوم برنامه “هفت” را هم برعهده دارد درباره کم کاری خانه سینما در اموز صنفی هم چنین گفته بود: خانه سینما حزب نیست و نباید از آن استفاده حزبی شود اما میدانم کار خودش را بهعنوان یک تشکیلات صنفی درست انجام نمیدهد؛ مثلا درباره بیمه هنرمندان و کارهای صنفی. چیزی شبیه بازنشستگی برای هنرمندانی که سن و سالی از آنها گذشته و کار ثبت شده و پرونده واقعی دارند بیشتر از یکمیلیارد تومان در ماه هزینه نمیبرد و گرفتن این پول از ارشاد برای آنها کاری ندارد، چرا که گاها میبینیم همین بودجهها را میگیرند و در جاهای بیهودهای مصرف میکنند.
هرچقدر حرفهاش درمورد جشنواره كن پيش پاافتاده و فراستى وار بود اين حرفهاش درسته. آقاى ميركريمى گويا ديكتاتورى كوچكى براى خودش تو خانه سينما راه انداخته. اون ماجراى توقيف بليت هاى برنامه هفت، اينم كه از فرستادن پسر گلش به كن. راستى خانه سينما بازرس داره؟
به نظر من هم آقای افخمی در اینباره درست گفته اند، یک نگاه از بالا در این قشر کارگردانان دولتی است که با بودجه دولت فیلمهای فاقد محتوا و بدون جذب مخاطب می سازند، بهر حال همه انسانها و امثال این کارگردانان دگم نظیر حاتمی کیا و مجیدی خود افخمی،رضا میر کریمی باید نقد شوند ودر دیدگاه بسته خود تجدید نظر کنند.نهاد خانه سینما به عنوان یک صنف، فاقد کارایی و تأثیر گذاری لازم است و بیشتر یک نهاد تشریفاتی ست.شخص افخمی بارها واژه سینمای نفتی را برای به چالش کشیدن این نوع سینمای دولتی به کار برده اند که دقیقا اشاره درستی ست.این نوع سینما و کارگردان های دولتی – ارزشی نیاز به پوست انداختن وتجدید نظر دارند.