سینماروزان/خسرو امیرصادقی(تهیهکننده و بازیگر سینما):
در شرایط فعلی افزایش قیمت بلیط سینما سم هولناکی بر بدنه سینما خواهد بود. وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم و بحران های مرتبط با افزایش دلار و طلا باعث شده که سینما رفتن جزو گزینه های بسیاری از خانواده ها نباشد و اینکه بلیت را بی محابا گران کنیم اوضاع را بدتر میکند.
اغلب سینماروها از طبقه متوسط و پایین جامعه هستند و تنها تفریح بیرون خانه شان سوای پارک رفتن همین سینما است که نباید این تفریح را از این دو طبقه گرفت.
شخصا در روزهای اخیر با تعدادی از دوستان سینمادار راجع به افزایش بهای بلیط سینما صحبت هایی داشتم و در جلسه با همکاران تهیه کننده نیز در این باره بحثهای جدی مطرح شد تا افزایش قیمت بلیت، منطقی باشد.
شنیده شده که قرار است قیمت بلیط سینما در سال جاری در حدود ۸۰ هزار تومان بشود ولی امیدوارم چنین تصمیمی اجرایی نشود چون به غیر از معدودی پردیس مدرن پایتخت، مابقی بعید است با این قیمت مخاطب چندانی جلب کنند.
استدلال طرفداران افزایش قیمت بلیت برمبنای نرخ بلیت در کشورهای همسایه است. دوستان بدون توجه به شرایط جامعه ایرانی با قیمت بلیط در اروپا و امریکا قياس میکنند. میگویند متوسط قیمت بلیت در اروپا و آمریکا بیست دلار است و از این نکته غفلت می شود که درآمد ماهیانه یک شهروند اروپایی متناسب با این قیمت است.
از متوسط قیمت بلیت در اروپا و آمریکا میگویند ولی از متوسط درآمد کارگران در اروپا و آمریکا نمیگویند! یک کارگر آمریکایی ساعتی ده دلار دستمزد میگیرد، کارگر ایرانی ساعتی چقدر میگیرد که انتظار دارید بلیت ۲۰دلاری بخرد؟ در حالی که در ایران یک بازنشسته در حدود شش میلیون و یک کارمند شاغل در حدود ده میلیون تومان حقوق ماهانه دریافت میکند، با این افزایش بهای بلیط، برای یک خانواده پنج نفری سینما رفتن بالای هفتصد هزار تومان هزینه برمیدارد چون به جز پول بلیط باید کرایه حمل و نقل و هزینه تنقلات را به آن افزود.
نکته مهم دیگر کیفیت فیلمهای تولیدی امسال است که دورنمای روشنی برای اقبال تماشاگر را در پی ندارد. همین الان که قیمت بلیط در حدود چهل هزار تومان است برخی سینماها روزی ده تماشاگر هم ندارند!
بلیط گران کردن ممکن است در ظاهر مقداری درآمد سینماها را افزایش بدهد اما از آن طرف تعداد مخاطب کمتر می شود و سود چندانی برای سینمادار وجود نخواهد نداشت.
اگر دوستان مصمم به افزایش قیمت بلیط سینما هستند باید این افزایش، رقمی معقول تر باشد و چه بهتر که به سمت شناورتر کردن قیمت بلیت سینما رفته و اجازه دهند هر سینمادار براساس باعت جغرافیایی، بهای بلیت را تعیین کند.
ورای این اگر میخواهیم میزان مخاطبان سینمای ایران در سال آینده افزایش یابد، باید به بخش خصوصی کمک جدی کرد و فیالمثل با دادن وام های بدون بهره به تهیه کنندگان بخش خصوصی، آنها را تشویق به تولید آثار مخاطبپسند کرد و از طرف دیگر برای سینماداران هم سوبسید آب ، برق و گاز درنظر گیرند.
