سینماروزان: متعاقب قرارگیری “دیدن این فیلم جرم است” -که وابستگی بیش از حد دولتمردان به ملکه(!) را نقد میکند- در میان گزینه های اکران نوروز، روزنامه “کیهان” خبری منتشر کرده درباره برگزاری زودتر از موعد جشن جهانی نوروز با حضور پررنگ سفارت انگلیس در تهران.
از آنجا که برگزارکننده این جشن، کمیسیون ملی یونسکو بوده، حجت ایوبی رییس معزول سینما و مدیر فعلی کمیته ملی یونسکو هم زیر سوال رفته است.
متن خبر “کیهان” را بخوانید:
سفارت انگلیس فعالیت خود را در حوزه فرهنگ و هنر ایران افزایش داده است. حضور پررنگ در جشن جهانی نوروز را میتوان مقدمه این امر دانست.
مراسم جشن جهانی نوروز در سالهای قبل همزمان با فروردین و با حضور رئیسجمهورهای کشورهای فارسی زبان برگزار میشد. اما امسال، این جشن ۲۰ روز زودتر از نوروز و توسط کمیسیون ملی یونسکو در تهران برگزار شد.
اینکه کمیسیون ملی یونسکو نوروز را سه هفته قبل از زمان واقعی آن جشن گرفته خودش نشانه آن است که این مراسم نسبت چندانی به فرهنگ و کشور ما ندارد. نکته مهم این است این مراسم به طور چراغ خاموش برگزار شد و تقریبا هیچ یک از رسانههای رسمی، خبری از آن را منتشر نکردند.
اما در این میان، سفیر انگلیس در تهران روز ۹ اسفند از برگزاری این جشن خبر داد و نوشت: «كارمندان سفارت بريتانيا امروز در جشن نوروزي يونسكو كه ايران با همراهي ١١ كشور ديگر كه نوروز را جشن ميگيرند شركت نمودند.»
اینکه چرا در جشن جهانی نوروز، سهم سفارت انگلیس تا این حد پررنگ بوده را باید از حجتالله ایوبی، مدیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران و مسئول کمیته هنرمندان حسن روحانی در انتخابات اخیر پرسید. اما نکته بسیار مهم این است که سفیر انگلیس و همچنین صفحه مجازی سفارت بریتانیا در تهران مدتی است که بیش از گذشته به موضوعات فرهنگی و هنری ایران علاقه و توجه نشان میدهد.
طوری که در ماههای اخیر، مطالب متعددی را درباره هنرمندان و موضوعات فرهنگی ایران منتشر میکنند که نمونه اخیر، بزرگداشت جشن نوروز بود. بدون تردید سفارت انگلیس دلسوز فرهنگ و هنر ایران نیست، بلکه این فعالیتها بخش تازهای از تأثیرگذاری بر پروژه نفوذ از طریق فرهنگ و هنر است.
همچنانکه پیش از این نیز برخی سفارتخانهها از جمله فرانسه و آلمان نیز تحرکاتی را برای استفاده ابزاری از هنرمندان و رویدادهای فرهنگی ایران در جهت اهداف دیپلماتیک خود در کشورمان انجام داده بودند.