سینماروزان: انتقاداتی که به عملکرد هیأت داوران جشنواره سی و ششم فجر وارد است روزبروز ابعاد تازه تری می یابد؛ از نامزدی ۲۴گانه محصولات یک سازمان ارزشی گرفته تا نامزدی ۸گانه محصولی که شریک تولیدش خواهرزاده یکی از اعضای هیأت داوران بود تا نامزدی ۱۰گانه یک آقازاده اقتصادی و نامزدی ۱۱گانه تهیه کننده مطبوع شهردار سابق و در نهایت سهم قابل ملاحظه اینها از جوایز نهایی با چرایی بی توجهی هیأت داوران به انیمیشن و مستندهای حاضر در جشنواره دنبال شده است.
به گزارش سینماروزان رسول صدرعاملی از شرکای موسسه پخش فیلمیران که در هیأت داوران جشنواره حاضر بود به جای پاسخگویی به انتقادات مسیر جالبی را در پیش گرفته و آن هم انداختن تقصیر به شورای سیاستگذاری فجر است.
این عضو هیأت داوری فیلم فجر درباره اینکه فیلمهای مستند و انیمیشن، کوتاه در جشنوارهی فیلم فجر دیده نشدهاند به «ایسنا» گفت: فیلمها دیده نشدهاند نه از این جهت که در هیأت داوری به نمایش در نیامدند بلکه به دلیل سیاستهای غلط شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر و تاکید دبیر جشنواره بر روی این سیاستها، این فیلمها آنگونه که شایستهشان هست، دیده نشدند.
⇓⇓⇓
اصلی ترین پرسشی که بعد از خواندن توضیحات صدرعاملی به ذهن میرسد این است که اگر ایشان سیاستهای شورای سیاستگزاری و آیین نامه جشنواره سی و ششم را قبول نداشته اند اصلا چرا راضی شده اند در چنین جشنواره ای داوری کنند؟
از همان زمان انتشار آیین نامه جشنواره سی و ششم محرز بود که نه بخشی به نام مستند وجود دارد و نه بخشی به نام انیمیشن یا کوتاه و قرار بر این بود که تمامی آثار از مستند تا کوتاه و بلند و انیمیشن در بخش مسابقه داوری شوند. در نتیجه هیأت داوران هم با پایبندی به این آییننامه وظیفه ارزیابی تمامی آثار حاضر در بخش مسابقه را داشته اند!
طبیعی است بی توجهی به برخی از آثار بخش مسابقه بی بروبرگرد به هیأت داورانی بازمیگردد که با دانستن کیفیت آیین نامه حضور در تیم داوری را پذیرفته اند.