عجیب اما واقعی⇐برگزاری کنسرتهای پاپ جشنواره موسیقی فجر در سالن وزنهبرداری!!!+اعتراض یک تهیهکننده موسیقی و توجیهات نماینده ستاد جشنواره
سینماروزان/حمیدرضا عظیمی: سالن وزنهبرداری آزادی، محل برگزاری کنسرتها و اجراهای بخش پاپ در جشنواره فجر بوده است؛ البته این را هم باید ذکر کرد که همه اجراهای پاپ در این سالن برگزار نشده اما همین موضوع محل نقد اهالی موسیقی بود.
به گزارش سینماروزان و به نقل از «شهروند» برخی بر این اعتقاد بودند و البته هستند نباید در سالنی که وزنه زده میشود و اساسا برای این منظور ساخته شده، کنسرت برگزار کرد اما این موضوع هم مطرح شده که بخش پاپ در جشنواره موسیقی فجر عملا بخشی جنبی است و همیشه هم نگاه درآمدی به آن وجود داشته، به همین دلیل ایرادی هم ندارد اگر در سالنهایی با اجاره پایین، برنامههایش برگزار شود. درآمدی که مسئول برگزاری بخش پاپ آن را حدود یکمیلیارد تومان پیشبینی میکند!!!
او اطلاعات دقیقتر را موکول به زمانی کرده که جشنواره تمام شود و بتوان درآمد نهایی جشنواره را اعلام کرد. رجبپور که عنوان نماینده ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر و برگزارکننده بخش پاپ این جشنواره را در دوره جاری دارد، توضیح داده که پاپ بخش جنبی جشنواره است و البته هیچ ابایی هم از اینکه این بخش را بخش درآمدزای جشنواره بنامیم، نداشت.
صدرالدین حسینخانی تهیه کننده موسیقی و مدیر شرکت ایران گام که خودش سالها در حوزه برگزاری برنامههای موسیقی هم تجربه دارد، درباره میزان اختیار هنرمندان در انتخاب محل برگزاری برنامههایشان گفت: متاسفانه کسی از هنرمندی که قرار است برنامه را اجرا کند، سوال نمیکند که آیا حاضر است در این محل برنامه اجرا کند یا خیر بلکه این به نوعی دیکته است و هنرمندان و گروههایی که میخواهند در جشنواره فجر برنامه اجرا کنند، به نوعی در عمل انجامشده قرار میگیرند.
او با تأکید بر اینکه بسیاری از دوستانی که در این مجموعه برنامه اجرا کردند، گفت: آنها از شرایط ناراضی بودند و بسیار طبیعی است چون این سالن به هیچ عنوان دارای استانداردهای اجرای برنامه موسیقی نیست. من نقدهای زیادی به این نوع برگزاری در جشنواره موسیقی بهویژه در بخش پاپ دارم اما بیم آن را هم دارم که در این مجال کوتاه نوعی حرف زده شود که باعث سوءتفاهم شود. ما بهعنوان بخشي از افرادی که در حوزه موسیقی کار میکنیم برای برگزاری بهتر و کمک به وزارت ارشاد در این زمینه حاضریم و حتی میشود اجراهای بیشتری هم در نظر گرفت اما همه چیز باید شفاف باشد که در حال حاضر متاسفانه اینطور نیست.
محسن رجبپور، نماینده ستاد جشنواره و برگزارکننده بخش پاپ جشنواره نیز درباره برگزاری برخی از اجراها در سالن وزنهبرداری با تأکید بر اینکه او صرفا نقش مشاورهای در این زمینه داشته، گفت: موضوع این است که دوستان بررسی کاملی انجام دادهاند و برای برگزاری بخشهای مختلف جشنواره برنامهریزی کردهاند. در این موضوع بهخصوص هم نظر این بوده که تمرکز اجراها در مرکز و شمال شهر از بین برود. به گفته او اگر قرار بود اجراها فقط در سالنهای مرکزی و شمال شهر برگزار شوند، بخش زیادی از مخاطبان موسیقی که در مناطق غربی تهران ساکن هستند، عملا این رویداد را از دست میدادند؛ به هر حال طبیعی است با این ویژگیهایی که در ترافیک شهر تهران وجود دارد برخی از مخاطبان تمایلی برای حضور در جشنواره پیدا نمیکنند.
برگزارکننده بخش پاپ جشنواره موسیقی فجر افزود: در نظر گرفتن برخی از اجراها در غربیترین نقطه شهر تهران این امکان را برای هنردوستان و حتی هنرمندان غرب تهران و حتی غرب استان تهران و شهری مانند کرج به وجود میآورد که بتوانند از این امکان استفاده کنند. ضمن اینکه با برگزاری اجراها با کمترین هزینه میتوان مخاطبان بیشتری را به این رویداد جذب کرد.
رجبپور تأکید کرد: اینکه نقدهایی درباره برگزاری اجرا در سالن آزادی شده، البته حق طبیعی منتقدان است اما آنها باید جمیع جهات را در نظر بگیرند و اگر برای اجرا در این شرایط نقطه مناسبتری پیدا کردند، آن را پیشنهاد بدهند.
رامین صدیقی که پیش از این مسئولیت بخش بینالملل جشنواره فجر را برعهده داشته، درباره همین موضوع به گفتوگو نشسته است. او درباره برگزاری برخی اجراهای پاپ جشنواره موسیقی در سالن وزنهبرداری گفت: من سالن را ندیدهام و به همین دلیل اظهارنظر دقیقی نمیتوانم داشته باشم اما بدیهی است که حق هر مخاطب این است که وقتی برای یک اجرا به جشنواره یا کنسرت میآید، کمترین حقش این است که صدا را با کیفیت خوب بشنود و از آن سو مسئولیت برگزارکننده هم این است که به تکتک صندلیها، صدایی با کیفیت مناسب برساند و زمینه آسایش و رفاهش را در مدت حضور در کنسرت مهیا کند. به گفته او، این موضوع، نیاز به بررسی بیشتر دارد، اما وظیفه برگزارکننده این است که قبل از برگزاری، از سالنهایی که قرار است در آنها برنامه اجرا شود، بازدید کند و شرایط هرکدام از سالنها را بسنجد و بعد نسبت به اجرای برنامه در آنها اقدام کند.
رامین صدیقی در پاسخ به این سوال که «بدیهی است سالنی که برای وزنهبرداری طراحی شده، ویژگیهای برگزاری یک مسابقه ورزشی را خواهد داشت و معماری و طراحی آن هم بر همین مبنا انجام شده است. به نظر شما این سالن برای برگزاری کنسرت مناسب بوده؟ گفت: از این زاویه اگر قرار شود به موضوع بپردازیم، باید گفت سالن وزارت کشور هم برای این کار طراحی نشده بود و یک موجودیت صلب و بتنی داشت که عملا برای میتینگهای حزبی مناسب بود، اما بعد از مدتی در این سالن تغییراتی ایجاد شد که حالا میتوان در آن کنسرت اجرا کرد. درباره این سالن هم به نظرم باید مجموع شرایط را بررسی کرد و بعد اگر ملزومات رعایت نشده بود، سوال ایجاد میشود که برگزارکنندگان چرا به این موضوع تن دادهاند که برنامه را در چنین سالنی برگزار کنند؟ من اگر خودم برگزارکننده میبودم و شرایط را مهیا نمیدیدم، محال بود که حاضر به برگزاری در فضای غیرمناسب شوم.