در جریان ناآرامیهای۱۴۰۱ مدیر یکی از پلتفرمها گفته بود این انقلاب مانند انقلاب مصر است و این بار دیگر کار تمام است ولی../حالا بسیاری از هنرمندانی که در جریان حوادث پسامهسا مهاجرت کردند، پیغام دادهاند که میخواهند برگردند/آنهایی که امروز سینما را متهم به تک ژانری شدن میکنند همان کسانی هستند که تا دیروز مدعی بودند سینما در حال نابودی است!/آثار کمدی این سالها با مراقبت بسیار پروانه میگیرند/حتی خانوادههای مذهبی هم مخاطب #فسیل بودهاند/مشکل تنوع ژانر نداریم، مشکل ندیدن و نشنیدن داریم!/سهم کمدی تنها سیزده درصد پروانههای صادره است/در کدام دوره سراغ داشتهاید که یک فیلم کودک نزدیک به ۵۰ میلیارد فروش را رد کند؟/با ساخت فیلم سیاسی هیچ مشکلی نداریم!/با نقد اجتماعی و تضارب آرا، موافقیم!/هالیوود هم دفترچه نظارتی ۱۶۰صفحهای دارد!/از زمان ورود مرضیه برومند به مدیرعاملی خانه سینما، بودجه این نهاد صنفی دو برابر شد!!/با اینکه اداره ثبت، کمک به خانه سینما را #غیرقانونی اعلام کرده بود ولی باز تعامل کردیم برای رفع مشکلات قانونی و تزریق بودجه!/بلاتکلیفی یعنی جماعتی که شعارهای ضدنظام میدهند و بعد دنبال بودجه دولتی برای تولید فیلمند!/۷۵ درصد مدعیان مقابله با نظام، منافع و مقاصد اقتصادی دارند و نه سیاسی!
سینماروزان: در زمینه پروانه ساخت، سهم فیلمهای کمدی تنها ۱۳ درصد از کل پروانه ساختهای صادر شده است. اگر شاهد هیاهویی در این زمینه هستیم، به دلیل بیشتر دیده شدن فیلمهای کمدی است. همین الان که ۱۲ فیلم در حال اکران در سینماهاست، تنها ۳ فیلم تم کمدی دارند. در کنار آنها فیلمهای اجتماعی، فیلمهای کودک و حتی فیلم دفاع مقدس و تاریخ انقلاب داریم.
محمد خزاعی رئیس سینما با بیان مطلب فوق در گفتگو با خبرگزاری ایرنا بیان داشت: ما مشکل ژانر در سینما نداریم، این تنوع وجود دارد، اما مشکل نگاه، ندیدن و نشنیدن در سینما داریم. دوستان منتقدی که سینما را متهم به تک ژانری شدن میکنند همان کسانی هستند که تا دیروز مدعی بودند سینما در حال نابودی است و در سینماها به زودی تخته خواهد شد. به آن دوستان عرض میکنم نگاهتان را عمیقتر کنید و از تحلیلهای سطحی و ژورنالیستی دست بردارید. سینما نه تنها تکژانری نشده بلکه در محتوا و ژانربندی در حال پوستاندازی است.
خزاعی ادامه داد: اگر همین امروز اقتصاد سینماداران اینگونه رونق نگرفته بود، خانواده سینما چه مطالبهای از مدیریت سینما داشتند؟ غیر از این است که اگر فیلم امروز فروش میکند، مخاطبانی که به سینما فرامیخواند، به تماشای فیلمهای دیگر هم میروند؟ در کدام دوره سراغ داشتهاید که یک فیلم کودک نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان فروش داشته باشد؟ در چنین شرایطی ما چه کار میتوانیم بکنیم؟ آیا باید جلوی اکران فیلمهای کمدی را بگیریم؟
خزاعی ادامه داد: برخی نقدهایی را به حاکمیت ژانر کمدی در سینمای ایران وارد میکنند و از آثار کمدی بهعنوان آثاری مبتذل و سخیف یاد میکنند اما غافل هستند از اینکه آثار کمدی در این دوره با سلامت و مراقبت بسیار زیاد پروانه ساخت و نمایش میگیرند. من چند بار برای بازدید به سالنهای اکران فیلم «فسیل» رفته و دیدهام که خانوادهها از هر قشری حتی قشر مذهبی در سالن حضور داشتهاند. همه داشتند در کنار یکدیگر فیلم را میدیدند و لذت میبردند. ما تلاش کردیم تا به گروهی از مخاطبان که زمانی از سالنهای سینما قهر کرده بودند بگوییم سینما جای خوبی است و نیازی نیست نگران مضامین مطرح شده در فیلمها باشید.
رئیس سینما افزود: در رویکردهای ما هرگونه آثاری که در حوزه سینما، سبک زندگی ایرانی و اسلامی را تخریب و یا کانون خانوادهها و جایگاه پدر و مادرها را خدشهدار کند و به قبحزدایی از مواد مخدر، سیگار، مشروبات الکلی، روابط نامشروع و مسائل مبتذل بپردازد، جایی ندارند. اگر بایدها و نبایدهای مربوط به سینمای سایر کشورها را هم بررسی کنید، خواهید دید که در موضوعاتی مانند خانواده، بسیار سختگیرانه عمل میکنند. از شما میخواهم بهعنوان یک رسانه، دفترچه نظارتی هالیوود که یک دفترچه حدودا ۱۶۰ صفحهای است را مرور کنید. شاخصها را بهصورت کاملا ریز و جزئی تعیین کرده و در اختیار کمپانیها قرار داده است و دیگر هم در کار آنها دخالت نمیکند.
خزاعی اظهار داشت: به صراحت اعلام کردهام که ما با ساخت فیلم سیاسی و تضارب آرا در سینما هیچ مشکلی نداریم. حتی اعلام کردیم که با نقد اجتماعی در فیلمها هم مخالف نیستیم و فکر نمیکنم مدیریت سینما در هیچ دولتی با این صراحت این موارد را اعلام کرده باشد. فکر نمیکنم در هیچ دورهای فضایی بازتر از امروز وجود داشته باشد. حرف ما در زمینه محدودیتها مربوط به ابتذال است و مشخص است اگر بنده تا ۵۰ سال دیگر هم در سازمان سینمایی باشم پای این مبارزه با ابتذال خواهم ایستاد. صراحتا اعلام میکنم هر فیلمی که نقد اجتماعی داشته باشد و در آن تضارب آرا هم شکل گرفته باشد، ما هیچ مشکلی با آن نداریم، در عین حال با همین صراحت میگویم با هر فیلمی که بخواهد کانون خانواده را مورد هجمه قرار دهد و یا ترویج ابتذال و مواد مخدر باشد، مقابله خواهیم کرد و جلوی آن خواهیم ایستاد.
خزاعی تاکید کرد: سینما یعنی اقتصاد اما میتوان نگاه متفاوتی هم داشت. نکته دیگر این است که آیا ما همیشه باید به فیلمها سوبسید بدهیم؟ آیا فیلمسازان ما نباید راه ارتباط با مخاطب خود را یاد بگیرند؟ این مسأله بسیار مهمی است.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به سینماگرانی که در حوادث پسامهسا از ایران رفتند، بیان داشت: خیلیها در طول آن حوادث تصور میکردند کار جمهوری ایران تمام شده است. مدیر یکی از پلتفرمهای سینمایی حتی به همکاران خود گفته بود، این انقلاب مانند انقلاب مصر است و این بار دیگر کار تمام است! یعنی در این حد برخی به باور رسیده بودند، اما همه شکست خوردند. در طراحیهایی هم که داشتند شکست خوردند و خیلی از هنرمندانی که در جریانات اخیر به خارج از کشور رفتند، پیامهایی را ارسال میکنند تا به کشور برگردند. فضا همین امروز نسبت به سال گذشته خیلی تغییر کرده است. بعضی از این افراد صراحتا پیام پشیمانی ارسال میکنند، آن هم بهصورت رسمی. هم شناختهشدهها هم برخی افراد گمنامتر. صراحتا میگویند ما میخواهیم به ایران بازگردیم و فعالیت سینمایی خودمان را ادامه دهیم. بهصورت غیرمستقیم به دوستان مشترکی که با من داشتهاند، پیام دادهاند که میخواهند برگردند. برخی از این درخواستها هم در دست بررسی است.
او افزود: بلاتکلیفی یعنی جماعتی که شعارهای ضدنظام میدهند و بعد دنبال بودجه دولتی برای تولید فیلمند! برخی از افراد که در همان حوادث سال گذشته سراغ رفتارهای سیاسی رفتند و موضعگیریهایی داشتند، هفته بعدتر در سازمان سینمایی به دنبال بودجه و امکانات بودند! این یعنی بلاتکلیفی
برخی از مردم اما واقعا تصور میکنند که این افراد، مقاصد سیاسی دارند! میتوانم بگویم ۷۵ درصد این افراد، منافع و مقاصد اقتصادی دارند، نه سیاسی.
خزاعی درباره استعفای مرضیه برومند از مدیرعاملی خانه سینما گفت: ایشان در جریان استعفا صحبت از تعاملات نکرده بود و به جنبه اقتصادی ارتباط با سازمان سینمایی اشاره داشت که اساسا بحث دیگری است. این هم در حالی است که از زمان ورود خانم برومند به خانه سینما، بودجه این نهاد صنفی دو برابر شد و میتوانید در این زمینه از خود ایشان هم سوال کنید. جالب است که هیچکس درباره این مسایل صحبت نمیکند و تنها ابهامات را مطرح میکنند. از خانم برومند سوال کنید که آیا بودجه خانه سینما بعد از مدیرعاملی ایشان دو برابر شد، یا نه؟من شخصا با ایشان جلساتی داشتم و حتی قبل از اعلام استعفا با او تماس گرفتم و گفتم اگر میتوانید کمی بیشتر بمانید. حتی یادم است که در همان اواخر حضور ایشان، اداره ثبت، نامهای به سازمان سینمایی زد و اعلام کرد با توجه به عدم ثبت خانه سینما، کمک مالی به این نهاد غیرقانونی است. و طبیعتا من هم نمیتوانستم غیرقانونی اقدام کنم ولی باز هم تعامل کردیم تا مشکلات حل شود و بودجه تزریق گردد.
.