حرفهای تلخ یک سینماگر پیشکسوت⇐یک بلیتفروش سینما با حقوقش حتی نمیتواند روزانه یک نان سنگک بخرد!!/درد مسألهای است که سینماگران آن را با پوست و گوشت و استخوان احساس میکنند!/ بسیاری از بچههای دغدغهمند سینما، ناامید و عاصی و سرخورده شدهاند!/ کم نیستند سینماگرانی که مدتهاست گوشه خانه نشستهاند و کم کم در حال دق کردن هستند!/امیدوارم دولت تدبیر در شرایط کرونایی امسال بدون زدوبند، سبد معیشتی و عیدی مناسبی برای یکایک اهالی خانه سینما درنظر گیرد!
سینماروزان/رضا منتظری: انقلاب ما انقلابی فرهنگی بود اما امروزه بخش اعظمی از اهالی فرهنگ به حال خود رها شده اند و حفظ و حراست نمی شوند، درست همانطور که فرهنگ و هنر در جامعه رها شده و ما دچار ولنگاری فرهنگی شده ایم!
حسین زندباف تدوینگر باسابقه با بیان مطلب فوق به سینماپرس گفت: به قول زنده یاد امیر قویدل «درد» حرف نیست! درد مسألهای است که سینماگران آن را با پوست و گوشت و استخوانمان احساس میکنند.
وی ادامه داد: امروزه اکثریت قریب به اتفاق اهالی سینما با بحران شدید مالی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند. کارها به صورت عادلانه در سینما تقسیم نمی شود و اگر کسی در گعده و گروهی نباشد اصلاً نمی تواند کار و فعالیت داشته باشد. در این میان وضعیت پیشکسوتان و ریش سفیدهای سینما بدتر است چرا که فقط چشم امیدشان به یک حقوق بازنشستگی است که حتی مخارج دو روز زندگی شان را هم تأمین نمی کند!
زندباف سپس با طرح این پرسش که آیا حقوق ماهیانه ۱۵۰ هزار تومانی توهین به پیشکسوتان هنر نیست؟ تصریح کرد: من نمیدانم چطور مدیران و مسئولان روی شان می شود چنین مبلغ ناچیز و زشتی را به پیشکسوتان هنر اختصاص دهند؟ چرا هیچ مدیری دغدغه رسیدگی به وضعیت ماشی و رفاهی سینماگران را ندارد؟ آقایان حداقل این رقم زننده را به هنرمندان نپردازید که بعداً بیلان های خود را پر کنید و جار بزنید که به فکر هنر و هنرمند بوده اید!
تدوینگر «همیشه پای یک زن در میان است» و «بوی پیراهن یوسف» با تأکید بر اینکه هنرمندان با حضورشان به ماندگاری سینما و اعتلای عرصه فرهنگی و هنری کشور کمک های شایانی کرده اند اظهار داشت: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی عاشقانه سینمایی را مطرح کردیم که دنیا افتخارش این بود فیلمی از ایران در جشنواره های شان باشد؛ پس این حق سینماگران ایرانی نیست که امروزه این چنین بی پشتوانه باشند!
کارگردان فیلم های سینمایی «مأموریت» و «دست شیطان» متذکر شد: وضعیت امروز سینما به گونه ای شده که بسیاری از بچه های دغدغه مند سینما، ناامید و عاصی و سرخورده و دردمند شده اند. بسیاری از سینماگران مدت ها است گوشه خانه های نشسته اند و کم کم در حال دق کردن هستند.
وی سپس با تأکید بر وظیفه خانه سینما برای رسیدگی به امور معیشتی و رفاهی سینماگران اظهار داشت: خانه سینما همیشه بودجه ثابتی دارد اما هزینه کردهایش هیچ وقت شفاف سازی نشده و مشخص نیست این بودجه ها را صرف چه کاری می کند! خانه سینما به عنوان نهادی صنفی وظیفه دارد پیگیر وضعیت معیشتی یکایک اعضایش باشد.
زندباف یادآور شد: زمانی که من مسئول هیأت ساماندهی صنوف سینمایی بودم خدمت رئیس جمهور وقت محمود احمدی نژاد رسیدیم و بنده به ایشان گفتم باید سینما از کف حمایت شود. تأکید کردم که یک بلیت فروش سینما با حقوقش نمی تواند حتی روزانه نان سنگک بخرد. این واقعیتی است که زندگی هنرمندان دچار بحران شده است و اگر کسی به هنر کمک کند در واقع به خودش کمک کرده؛ این مسأله باید برای مسئولان ما تفهیم شود.
وی در پایان این گفتگو تاکید کرد: من امیدوارم حداقل امسال در شرایط کرونایی سبد معیشتی و عیدی مناسبی برای یکایک اهالی خانه سینما به دور از اجحاف و زدوبندهای گذشته در نظر گرفته شود.