سینماروزان/ندا آلطیب: سریال دهه پنجاهی “خانه به دوش” و سریال دهه هشتادی “متهم گریخت” جزو پربینندهترین سریالهای تاریخ تلویزیون هستند ولی اینکه اصغر سمسارزاده بازیگر سریال “خانه به دوش”، خود را بدشانسترین بازیگر تاریخ ایران بنامد، شگفتآور است.
اصغر سمسارزاده با اشاره به سوابق کاری خود به خبرگزاری ایسنا گفت: سال ۱۳۳۷ در گروهی، کار تئاتر را آغاز کردم که همه موفق و مشهور شدیم، کسانی مانند سیروس ابراهیمزاده، رضا بیک ایمانوردی، عبدالله بوتیمار، ولی شیراندامی و … همدورههای من بودند که همه نامی به هم زدند.
او ادامه داد: بعدا به استخدام وزارت فرهنگ و هنر درآمدم که البته بعد از انقلاب، این همکاری قطع شد.
سمسارزاده با لحن شوخ و شنگ خود اضافه کرد: من ذوحیاتین بودم! (جانداری که هم در خشکی زندگی میکند و هم در آب) هم کار روشنفکری داشتم و هم مطربی و هم مردمی. در لالهزار هم با دوستانی مانند آقایان شیراندامی و وحدت کار میکردم و بیشتر در تئاتر تهران فعالیت داشتیم.
بازیگر “ممل آمریکایی” افزود: در لالهزار همه جور تئاتری بود؛ هم روشنفکری و هم مردم پسند. هنرمندانی مانند مجید محسنی، علی محزون، خانمها توران مهرزاد و ایرن، زندهیادان نوذری و قنبری و … در این تئاترها فعال بودند. لالهزار تازه داشت رنگ فرهنگی میگرفت که انقلاب شد و تئاترها هم تعطیل شدند.
بازیگر “اصغر ترقه” در سریال دهه پنجاهی “خانه به دوش” بیان داشت: سال ۵۷ که بیکار شدم بسیاری از همکارانم از ایران رفتند ولی من ماندم. من فقط هنرپیشه بودم و هیچگونه سابقه سیاسی نداشتم ولی همه جور ممنوعیتی را تجربه کردم.
بازیگر “لازانیا” ادامه داد: با وجود بیکاری چندساله، با این حال در کشور خودم ماندم تا اینکه بعد از چند سال بیکاری تازه در اواسط دهه شصت اجازه فعالیت در رادیو به من داده شد و با برنامه «صبح جمعه با شما» وارد کار شدم که این همکاری همچنان هم ادامه دارد.
سمسارزاده با گلایه از ممنوعیت فعالیت گاه و بیگاه گفت: بدشانسترین هنرپیشه تاریخ ایران، منم؛ همین که به شهرت رسیدم، فضای سیاسی کشور تغییر کرد و مدتها بیکار شدم ولی در همان دو سه سالی که در اوج شهرت بودم، نزدیک به ۳۰ فیلم بازی کردم که همه هم موفق بودند ولی بعدش مدتها بیکار بودم…
بازیگر “چپ دست” و “خالتور” تاکید کرد: یک زمانی شرایط اجتماعی ابتدای انقلاب ، اجازه کار به ما نداد، حالا هم که کرونا نمیگذارد کار کنیم. سالهاست حق بچههای هنرمند به هزار و یک دلیل پایمال شده درحالیکه بسیار سختکوش هستند. امیدواریم همه فعالان سینمایی و تئاتری بیشتر مورد حمایت قرار بگیرند.
اصغر سمسارزاده بازیگر هنرمند خوبی است . حیف که از ایشان در این چهل سال گذشته استفاده چندانی نشد . چه نقشهایی را می شد با این بازیگرپرتوان به اجرا در آورد چه تبسم ها و خنده های شادی آوری را با محرومیت آنان از ما دریغ کردند همه این سالها آن مفهوم اسلامی و انسانی
رافت و گذشت اسلامی را در مورد این عزیزان و هنرمندان محروم شده قدیمی تجربه نکردیم بیشتر مفهوم ظلم جفا و انتقام و در حقیقت غضب در مورد آنها اعمال شد مگر این عزیزان خاک صحنه خورده چه کرده بودند یادم می آید همین آقای سمسارزاده در همان سالهای محبوبیتش در فیلم و سریالهای قبل از انقلاب در برنامه های آموزشی شبکه آموزش تلویزیون قبل از انقلاب در درسهای تاریخ تلویزیون آموزشی نقشهای تاریخی میان پرده های آموزشی را هم در کمال افتادگی و هنرمندی بازی می کرد معلوم نیست مسئولان متولی فرهنگ وهنر این سالها با این رفتارها در پیشگاه پروردگار مهربان آمرزنده و پوشاننده لغزشها و کاستی ها( تازه اگر دلیل درستی وجود داشت که صددرصد نداشت زیرا همه ما آدمیان دچار اشتباهاتی هستیم) چه عقوبتی در انتظار شان باشد…