1

حرفهای راست مدیر جدید مرکز گسترش در نخستین نشستش⇐بازگشت مالی نداریم!/وضعیت فروش فیلمهایمان خوب نیست!/هنروتجربه به‌مثابه “ناظر مالی” بین مرکز و سازمان قرار گرفته!!/مرکز، نقش موثری در سینمای امروز ندارد!!/مهمترین موفقیت و دستاوردمان، حل مشکل “لاله” بود

سینماروزان: محمد حمیدی‌مقدم مدیر تازه مرکز گسترش در نخستین نشست خود تلاش زیادی کرد که “راست” بگوید و همین “راستی” بود که موجب شد بی‌تعارف هم از شکست اقتصادی تولیدات مرکز بگوید و هم از نقش اندک مرکز در نظام سینمای ایران. از همین دریچه بود که حمیدی‌مقدم بی‌تعارف، مهمترین دستاوردش را کمک به حل مشکل پروژه “لاله” دانست؛ پروژه‌ای که در روزگار حجت ایوبی رییس معزول سینما جلوی ادامه تولیدش گرفته شده بود.

حمیدی‌مقدم بیان داشت: با توجه به وضعیت امروز سینما و وضعیت مالی آن، مرکز گسترش شاید آنقدر نقش تعیین‌کننده‌ای نداشته باشد، اما به لحاظ مبنایی نقش موثری دارد. با توجه به تحولات سریع جامعه و فناوری‌های رسانه دسترسی به قابلیت‌های ساخت مستند، همگانی و به اشتراک‌گذاری آن سهل شده است، اما مرکز می خواهد از این فرصت استفاده کند و با رویکرد جهان بیرون عمل کند.

مدیر مرکز گسترش با اشاره به حل مشکل “لاله” گفت: پروژه “لاله” از سال ۹۷ با تصویب هیأت امنا، با تعیین مدیر پروژه و با حل اختلاف قرار شد تولید آن از سر گرفته شود و با توجه به اینکه یک سرمایه از دست رفته داشتیم باید در دوره جدید این سرمایه را احیا می کردیم در چنین استراتژی تولید “لاله” شروع شد و با برنامه‌ریزی در سال ۹۸ جلسات متعدد شکل گرفت، تولید جدید شاید هزینه‌ها را افزایش می‌داد اما دوباره یک تیم با تهیه‌کنندگی تورج منصوری به وجود آمد و چند روز پیش فیلمبرداری بخش‌های منقطع این پروژه، انجام شد و حالا در مرحله تدوین قرار دارد و امیدوارم در جشنواره فیلم فجر حضور داشته باشد. اختلافات “لاله” حل شده است. ما مالک صد در صد فیلم هستیم. با گذشت این سال‌ها با شورای حکمیت و تشکیل جلسه‌ها، اختلافات حل شد و هیات امنا کارشناسانی تعیین کرد که آیا این پروژه می‌تواند جلو برود یا نه. بزرگ‌ترین دستاورد این بود که این فیلم از وضعیت بی‌قضاوتی درآمد. مهمترین موفقیت مرکز و سازمان سینمایی تولید این فیلم و پایان فیلمبرداری آن و خارج شدن «لاله» از وضعیت بلاتکلیفی بود و امیدواریم این سرمایه برگردد و جریان تولید فیلم‌های مستند و انیمیشن ما را شکوفا کند.

حمیدی‌مقدم با پرده‌برداری از نقش هنروتجربه در مرکز اظهار داشت: گروه سینمایی هنر و تجربه مدتی است به عنوان ناظر مالی بین سازمان سینمایی و مرکز قرار گرفته است و ارتباط ما با هنر و تجربه در همین حد است. «هنر و تجربه» فقط در حوزه اکران عمل می‌کند و تولید فیلم‌های این چنینی با مرکز گسترش است.

مدیر مرکز با تاکید بر بازده اقتصادی پایین فیلمهای مستتد مرکز گفت: وضعیت نمایش ما در جشنواره‌ها خوب است اما وضعیت فروش فیلمهایمان خوب نیست و نیاز به پخش‌کننده خوب داریم که ما در این حوزه ضعیف هستیم. پخش‌کننده‌های ما در حوزه فیلم‌های داستانی بسیار قوی عمل می‌کنند اما شاید نتوانند در حوزه مستند کار کنند. از همین رو ما از پخش‌کننده بخش خصوصی حمایت می‌کنیم و بیشترین حمایت را در این حوزه داریم. خیلی از شفاف‌سازی‌ها در حوزه خبر است اما ما بازگشت مالی زیادی از تولیدات‌مان نداریم و این حلقه مفقوده سینمای ماست که قصد داریم در حوزه انیمیشن و مستند روی این موضوع کار کنیم. ما باید این موضوع را فراگیر کنیم تا نفع مالی بتواند برای فیلمسازان و ما انگیزه ایجاد کند. وضعیت به لحاظ پخش و فروش مناسب نیست و باید تلاش کنیم این حوزه را بهبود ببخشیم.