سینماروزان/حامد مظفری: فقط سه سال بعد از یکپارچگی مجدد جشنواره های فجر و با تغییر دولت، باز جشنواره فجر دوتکه شد.
رائد فریدزاده رئیس سینمای دولت چهاردهم در حکمی که برای منوچهر شاهسواری به عنوان دبیر فجر زده، رسما اعلام کرده که بخش بین الملل دوباره از بخش ملی جدا شده است؛ این هم عاقبت مهمترین جشنواره این مملکت که با یک تغییر سیاسی، گرفتار دوپارچگی میشود و حتی نتوانسته ایم بعد از سالها برگزاری یکپارچه یا دوپارچهاش را به قانون بدل کنیم!
رائد فریدزاده در متن حکم خود برای منوچهر شاهسواری درباره اینکه او دبیر بین الملل هم هست یا نه چیزی نگفته ولی اطلاعات رسیده به سینماروزان، حکایت دارد از آن که منوچهر شاهسواری فقط دبیر بخش ملی فجر است و بخش بین الملل لابد دوباره در بهار آینده-و با درنظر گرفتن قرابت های مناسبتی- با دبیری دیگر برگزار خواهد شد.
منوچهر شاهسواری در بین گزینه های موجود برای برگزاری دبیری فجر،گزینه قابل تاملی است به خصوص که تجربه مدیریت خانه سینما در ادوار بحرانی آن نهاد را دارد و نسبت به بعد که بسنجیم حداقل شاهسواری را سینماگری سیّاس اهل دیالوگ، انتقادپذیر و صنفیتر دیدیم که یک فقره در همان پرداخت حق السهم بیمه تکمیلی درمان سینماگران توسط خانه سینما،کوتاه نیامد! مقایسه کنید با مدیران بعدی که اهمال شان از همان کار ساده باعث شده در این یکی دو سال سینماگران هزینه بالایی برای بیمه تکمیلی دهند.
شاهسواری قاعدتا نباید نگران جدایی بین الملل از فجر هم باشد چون تجربه قبلی نشان داده با وجود همه هزینه های جداسازی، همچنان امکان برگزاری واقعی بخش بین الملل با ضوابط و ممیزی فعلی وجود ندارد و همچنان همین جشنواره ملی فجر است که مخاطب دارد،بلیت فروشی دارد، هیاهو دارد، سروصدا دارد! پس شاهسواری عجالتا باید کاری کند که این شور و شوق جشنواره اصلی فجر بیشتر گردد؛ این هم در گرو استفاده از نیروهای بیشتر عملگرا و امتحان پس داده است تا حرّافین ومجیزگویان.
متن حکم فریدزاده برای شاهسواری را بخوانید:
نظر به تخصص، تعهد و تجارب ارزشمند جنابعالی در حوزه سینما به موجب این حکم شما را به عنوان دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر منصوب مینمایم. امید است با بهرهگیری از همکاری و همفکری اهالی فرهیخته سینما، کلیه صنوف سینمایی و تجارب ارزشمند گذشته و در راستای سیاستهای کلان دولت چهاردهم در حوزه فرهنگ، برای تحقق وفاق ملی، در برگزاری جشنواره موفق باشید.
شایان ذکر اینکه نظر به اهمیت و نقش ویژه سینما در پیشبرد دیپلماسی فرهنگی و عمومی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و حضور جشنواره بینالمللی فیلم فجر در میان ۱۴ جشنواره برتر رقابتی عضو اتحادیه بینالمللی انجمن تهیهکنندگان فیلم، بخش بینالملل این رویداد به صورت جداگانه در زمان مورد توافق با اتحادیه مزبور، برگزار خواهد شد.
بدیهی است کلیه موسسات و معاونتهای سازمان، همکاری لازم را در برگزاری باشکوه جشنواره معمول خواهند داشت.