سینماروزان: موسيقي عاليترين هنر انساني است. من بسيار به موسيقي اهميت ميدهم و واقعا احساس ميكنم اين هنر بهترين و نابترين وسيله براي پالايش روح انسان است.
داریوش مهرجویی کارگردانی که #لامینور را روی پرده دارد با بیان مطلب فوق به روزنامه اعتماد گفت: حتي در كليساها موسيقي نواخته ميشود. به چند صداييهاي لطيف يك گروه كر دقت كنيد. چقدر زيباست وقتي هارمونيزه و ارايه ميشود و روح آدمي را تازه ميكند. مختص گروه و فرقه و تيره خاصي از انسانها هم نيست؛ هم بوداييها موسيقي دارند، هم هندوها، هم ديگران و هم البته اسلام. موسيقي، المان تلطيفكننده روح است. جالب است كه در روضهخوانيها از موسيقي استفاده ميشود و نوحهخوانها با صدا و موسيقي مرثيهسرايي ميكنند.از ضرباهنگ و نت استفاده ميشود. به نظر من اين تناقض وحشتناكي است كه در كشور ما از يك طرف روضهخوانها از موسيقي بهره ميبرند، از طرف ديگر مردم از بخش مهمي از آنچه وجود دارد و توليد ميشود يا ميتواند توليد بشود، محروم ميشوند. آخر چرا؟
این کارگردان افزود: متاسفانه بايد گفت بعضي خانوادهها هم گرفتار اين قضيه و اين نگاه بسته هستند و به دخترانشان اجازه نميدهند موسيقي كار كنند. آدمهايي را ميشناسم كه وقتي صداي ساز بلند ميشود، كلافه ميشوند. در حالي كه خودشان روضه ميخوانند يا روضه گوش ميدهند كه در آن از موسيقي استفاده شده است.
مهرجویی گفت: موسيقي از همان ابتداي فعاليتم در سينما در فيلمهايم جريان داشته. از فيلم «گاو» بگير تا «اجارهنشينها» و… ببينيد شخصيتهاي فيلمهايم چقدر زيبا ساز ميزنند. خودم اهل موسيقي هستم و گفتم كه موسيقي را بسيار دوست دارم و با آدمهايي كه جلوي اين هنر را ميگيرند، مخالفم.
داریوش مهرجویی با اشاره به ممیزی #لامینور در دولت اعتدال بیان داشت: فيلمنامه #لامینور دچار سانسورهاي زيادي شد و تحت فشار بودم اما ارزش اين را داشت كه با سانسورها كنار بيايم تا اين فيلم در جامعهاي كه در آن حتي زنان حق رفتن به استاديوم و تماشاي بازي فوتبال را هم ندارند و در زمينه موسيقي بسيار شديد سانسور ميشوند، ساخته شود تا صدايشان را به گوش جامعه برسانم.
مهرجویی درباره تجربه تلخ توقیف #سنتوری گفت: من معتقدم «سنتوري» بهترين فيلم من است كه جعفري جلوه در زمان اكران الكي جلوي آن را گرفت. انگار رسالتش فقط اين بود كه جلوي فيلم «سنتوري» را بگيرد. من در «سنتوري» موسيقي را ستايش كردم و پرورش دادم. حتي وزير وقت-صفارهرندی- هم فيلم «سنتوري» را نديده بود. انگار جعفري جلوه با من لج بود!؟ فيلم «سنتوري» در ستايش موسيقي است اما «لامينور» فيلمي درباره موسيقي است و اين هنر در سراسر فيلم جريان دارد. آن بخش از فيلم كه زن چاقو در دست گرفته معناي بسيار خاصي دارد؛ يعني ميخواهد از ممانعتها در قبال موسيقي جلوگيري كند.
مهرجویی تاکید کرد: من معتقدم نسل جديد از اين تعصبات و گرفتاريها فرا ميگذرد. آنها جانورهايي هستند كه از قضا بسيار روشنفكر و متوجه هستند. جلوي اين نسل را نميتوانند بگيرند. آنها ميروند جلو و كاري هم از دست كسي برنميآيد كه بخواهد جلوي پيشروي آنها را بگيرد. من معتقدم نسل جديد و پيشِ رو در فرهنگ ما گشايش ايجاد ميكنند. اميدمان به آنهاست.
داریوش مهرجویی پیرامون همکاری با همسرش وحیده محمدیفر در #لامینور گفت: وحيده خيلي انسان ماه و درجه يكي است. همسر عزيز من شاعر است. ديالوگهاي فيلم را هم او نوشته است. بسياري از نكات برگرفته از ذهن اوست. بله از اين همكاري بسيار لذت ميبرم و عاشقش هستم و اميدوارم اين عشق پايدار باشد.
فیلم لامینور چنگی به دل نمیزنه
والا
این همه بادش نکنید
بدرد نمیخوره
اجاره نشینها بهترین فیلم مهرجویی ه
شک نکنید که الان اکران بشه
صد میلیارد میفروشه
احسنت به این زوج هنرمند
به به
عالیه داریوش مهرجویی
چرا اینقدر لامینور و تعریف میکنید
اونقدر هم تعریفی نداره
والا
من سنتوری رو دیدم و لامینور و هنوز ندیدم
امیدوارم فیلم خوبی باشه و لایق دیدن
داریوش مهرجویی
بعد از سنتوری نتونست فیلم خوب بسازه
متاسفانه…
ای کاش جور دیگه ای از استعدادهای
ایشان استفاده میشد