“بی بی سی”، “من و تو” و حمایت تمام قد مشاور تاریخی “معمای شاه” از “یتیمخانه ایران” و ابوالقاسم طالبی
سینماروزان: درام تاریخی “یتیم خانه ایران” ابوالقاسم طالبی در حالی روی پرده رفته است که علیرغم تبلیغات فراوان در فضاهای محیطی و رسانه ملی، فروش قابل توجهی نداشته است.
به گزارش سینماروزان در همین شرایط اما خسرو معتضد مورخ ایرانی که به عنوان مشاور تاریخی در گروه تولید سریال پرحرف و حدیث “معمای شاه” حضور داشته به حمایت از این فیلم پرداخته است و در این بیان حمایت از شبکه هایی مانند “بی بی سی” و “من و تو” نیز حرف به میان آمده است.
خسرو معتضد در نشست نقد و بررسی “یتیم خانه ایران” در فرهنگسرای رسانه گفت: تمام وقایعی که در فیلم مشاهده میشود، واقعی است و به نظرم ابوالقاسم طالبی تسلط بسیار خوبی بر تاریخ دارد.
معتضد با اشاره به نمایش قحطی، خشکسالی و بیماری در فیلم «یتیمخانه ایران» گفت: براساس اسناد تاریخیِ بهداری جامع ملل در تاریخ ۱۳۰۳ (۱۹۳۵) بیماری طاعون در کشور بوده و همچنین کتاب «تاریخ هجدهساله آذربایجان» و گزارش داخله وزارت امور خارجه، تمامی اطلاعات تاریخی را در مورد این حوادث مطرح کرده است.
نویسنده کتاب «یکصد سال فراز و فرود» با بیان اینکه ایران کشوری کمآب است، افزود: کشور در گذشته با مشکلات خشکسالی و قحطی و بیماریهایی همچون وبا، تیفوس و طاعون مواجه بوده و زمانی توسط کشورهای آلمان، عثمانی، انگلیس و روسیه اشغال شده بود که فیلم «یتیمخانه ایران» این بخش از تاریخ را روایت میکند.
معتضد در ادامه گفت: آیا این فیلم را شبکههای ماهوارهای «BBC» و «منوتو» که همیشه بدبختیهای ایران را نشان میدهند، حاضرند پخش کنند!؟ این فیلم از نظر تاریخی مورد تأیید من است و در طول تاریخ سیاست انگلیسیها نیز ایجاد مشکلات، بدبختی و بیچارگی برای مردم ایران بود و عقیده داشتند برای سلطه بر ایران باید مردم این کشور را گرسنه نگه داشت.
او با اشاره به اینکه اطلاعات و اسناد کتاب سبز وزارت امور خارجه در تمامی صحنههای فیلم «یتیمخانه ایران» منعکس شده است، اظهار کرد: در این فیلم تمام مشکلات ایران و بدرفتاریهای کشورهای اشغالگر با مردم ایران به نمایش گذاشته شده است. ملت ایران باید این فیلمها را ببینند و فقط سرگرم فیلمهای تفریحی میلیاردی نشود.
معتضد گفت: در این فیلم با صحنه ناراحتکنندهای روبهرو میشویم که شاید افسردهکننده باشد اما واقعیتی است که مردم ایران باید بدانند. ما ملتی هستیم که نسبت به گذشته خود کمتر آگاهی داریم و بهدرستی نمیدانیم در طول تاریخ بر ما چه گذشته است. رادیو و تلویزیون باید مسائل تاریخی را به درستی بیان کند. انجمن تاریخ و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید هنرمندان و کارگردانان را برای ساخت فیلمهای تاریخی تشویق کنند و در عین حال این کارگردانان مهر «دولتی» نخورند.