انتقاد «کیهان» از حضور فیلم هنروتجربهای «هجوم» در بخش همجنسگرایانه برلین!⇐انفعال ارشاد، عامل این وضع است/دلالی حضور در بخش همجنسگرایانه را فردی برعهده داشته که پیشتر از انتشار یک نامه اخلاقی سرباز زده بود!
سینماروزان: حضور فیلم «هجوم» ساخته شهرام مکری از سیاستگزاران گروه دولتی هنروتجربه، در بخش جوایز تدی برلین که ویژه فیلمهای همجنسگرایانه است موجی از انتقادات را در فضای رسانه ای موجب شده است با این حال هیچ صدایی از متصدیان گروه هنروتجربه که رأس آن پیشتر کارمند حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بوده(!) درنیامده است.
به گزارش سینماروزان بازاریابی بین الملل «هجوم» را محمد اطبایی برعهده داشته که مشخص نیست چرا زیربار حضور این فیلم در بخش همجنسگرایانه برلین رفته است؟؟ از آن سو مدیران سازمان سینمایی و به ویژه شخص محمدمهدی حیدریان هم هنوز هیچ توضیحی درباره فلسفه چنین حضوری ارائه نداده اند.
روزنامه «کیهان» در مطلبی با انتقاد از انفعال ارشاد در برابر این حضور به سرزنش دلالی پرداخته که شرایط حضور این فیلم در بخش همجنسگرایانه را فراهم کرده است.
متن گزارش «کیهان» را بخوانید:
انفعال وزارت ارشاد و سازمان سینمایی در برابر واسطههای بینالمللی در عرصه سینما، باعث شده که فیلمی که به عنوان نماینده سینمای ایران در جشنواره برلین حضور یافته در بخش «همجنس بازی» نامزد شود!
دلالان بینالمللی سینما که همچون همیشه، حضور و کسب جایزه از جشنوارههای غربی را بر منافع فرهنگی و ملی در اولویت قرار میدهند، این بار نیز طوری عمل کردند که نماینده سینمای ایران در جشنواره فیلم برلین در بخش فیلمهای همجنسبازانه نامزد جایزه شود.
اما نکته قابل تأمل، انفعال وزارت ارشاد و سازمان سینمایی در مقابل این دلالان است که به اسم «فعال پخش بینالملل» فیلمهایی با مضامین ضدملی را به عنوان نماینده سینمای کشورمان دراختیار محافل بینالمللی قرار میدهند و در مقابل، از حضور فیلمهایی با درونمایه ملی و استراتژیک در سطح جهان خودداری میکنند.
سال 87 و پس از تولید فیلم ضداسلامی «فتنه» در آمریکا، جمعی از اهالی سینما در کشورمان نامهای را در اعتراض به ساخت این فیلم و در ستایش از نبی مکرم اسلام(ص) امضا کردند و از یکی از فعالان در حوزه پخش بینالملل خواسته شد که با توجه به ارتباط با محافل سینمایی خارجی، این نامه را در سطح بینالمللی منتشر کند، اما وی با این بهانه که این نامه جنبه سیاسی دارد، از انتشار آن خودداری کرد!
گفتنی است، توجه جشنوارههای غربی به آثاری با مضامین ضداخلاقی، ازجمله همجنس بازانه باعث شده که برخی از فیلمسازها در ایران داستان فیلم خود را طوری طراحی کنند که از آنها برداشتهای انحرافی صورت گیرد. حتی یکی از فیلمهای سی و ششمین جشنواره فیلم فجر هم که در بخشهای مختلف نامزد کسب سیمرغ شده بود نیز به همین ترتیب ساخته شده است اما متأسفانه در نهادهای نظارتی سازمان سینمایی هیچ اقدامی برای کنترل چنین رفتاری صورت نمیگیرد.