1

انتقادات تند و تیز مهدی هاشمی از «علی البدل»⇐فیلمنامه در شخصیت پردازی مشکل داشت/همه چیز تکه و پاره بود/از متن رضایت نداشتم/اگر میدانستم بازی نمیکردم/در تلویزیون افرادی حضور دارند که مأموریت آنها خراب کردن فیلمنامه‌هاست!

سینماروزان: مهدی هاشمی بازیگر سرشناسی که در سالهای اخیر فعالیتهای تلویزیونی اش بیشتر شده است نوروز امسال سریال «علی البدل» را روی آنتن داشت؛ سریالی که شباهتهای آن به «ایران برگر» بسیاری را به طرح این پرسش انداخت که آیا این ادامه همان کمدی-سیاسی است؟

در ابتدای پخش «علی البدل» گفتگویی از هاشمی منتشر شد که در آن از خوب بودن همه چیز در این سریال سخن گفته بود ولی نظردهی نهایی را منوط دانسته بود به پخش قسمتهایی بیشتر از سریال(اینجا را بخوانید) اما اکنون و بعد از پایان پخش سریال در گفتگو با «شرق» به شدت به گلایه از کیفیت پایین متن و فیلمنامه پرداخته است! در حالی که سرپرست نویسندگان این مجموعه محسن تنابنده بوده است.

متن گلایه های مهدی هاشمی را بخوانید:

پیش از این زمانی که درباره کیفیت فیلم‌نامه در مجموعه‌های تلویزیونی صحبت می‌کردیم، نقد شما بیشتر متوجه زمان بسیار کم برای نگارش فیلم‌نامه‌ها و در نهایت کیفیت پایین آنها بود، زمانی که پشت صحنه سریال «علی‌البدل» پخش شد و صحبت‌های شما درباره کلیت ساخت مجموعه را شنیدم، تصور می‌کنم در مرحله اول فیلم‌نامه‌ این سریال برای شما رضایت‌بخش بوده.
مشکلی که درباره فیلم‌نامه‌ها گفتم همچنان وجود دارد و در این سریال هم وجود داشت. صحبت‌های من در پشت صحنه سریال مربوط به چند قسمت ابتدایی بود و ذهنیتی درباره کلیت کار نداشتم چراکه متن هم‌زمان نوشته می‌شد و اینجا هم مشکلی که درباره کیفیت پایین سریال‌ها گفتم، وجود داشت. متأسفانه «علی‌البدل» هم دچار پراکنده‌گویی بود و در ١٣ قسمت، داستان تازه از قسمت هفت یا هشت سریال آغاز شد. برای ساخت این سریال زحمت زیادی کشیده شد، اما متأسفانه فیلم‌نامه در شخصیت‌پردازی مشکل داشت و همه‌چیز تکه و پاره بود و آخر هم ‌جور بدی تمام شد و من از متن رضایت نداشتم و برای من پخش ناامیدکننده‌ای بود. امیدوارم دفعات بعد به متن دقت بیشتری داشته باشند یا دست‌کم سعی کنند متن را هم‌زمان با تصویربرداری ننویسند.
‌پس می‌توان گفت همکاری خوبی برای شما نبود؟
گروه بسیار خوبی بود و آدم‌های بسیار خوبی کنار هم جمع شدند. اما اگر می‌دانستم روند داستان به این شکل است، بازی نمی‌کردم.
‌مدت‌هاست که درباره ارتقای کیفی مجموعه‌های تلویزیونی صحبت می‌شود و ظاهرا قصدي براي بهبود این شرایط وجود دارد، به نظر شما در سال‌های اخیر این پیشرفت ملموس بوده یا خیر؟
همان‌طور که اشاره کردید، قصد بهبود فیلم‌نامه‌ها هست، اما عملا هرآنچه دیده می‌شود افت کیفی فیلم‌نامه‌هاست. نمی‌دانم چرا متوجه نیستند فیلم‌نامه بخش بسیار مهمی از روند ساخت سریال است و باید بیشتر به آن بها داده شود و فیلم‌نامه خوب طبعا شوقی برای بازیگر ایجاد می‌کند تا تلاش بیشتری انجام دهد. از طرفی متأسفانه در سینما و تلویزیون افرادی حضور دارند که مأموریت آنها دست‌کاری فیلم‌نامه‌هاست و به‌نوعی مأمور خراب‌کردن فیلم‌نامه‌ها هستند و به بهانه تغییر در فیلم‌نامه، اساس و ساختار آنها را به هم می‌ریزند، کسانی که در طول کارشان یک فیلم‌نامه خوب ننوشته‌اند و وظیفه آنها تغییر فیلم‌نامه‌هاست! خب طبیعی است که نتیجه چه می‌شود؛ وگرنه فیلم‌نامه خوب کم نداریم.