سینماژورنال: ماجرای حاشیه های تیتر جنجالی “یالثارات” که در کنار تصویر مهمانان جشن حافظ قرار داده شده بود همچنان ادامه دارد و تقریبا هفته ای نیست که در این باره حرف تازه ای نشنویم.
به گزارش سینماژورنال در این اوضاع روزنامه “شرق” در یادداشتی که به بهانه روز ملی سینما منتشر کرده است در کنار مرور برخی از مشکلات موجود در صنف سینمای ایران و انتقاد از صرف هزینه گزاف برای بازسازی ساختمان خانه سینما و البته حضور بی مورد امثال حجت ا.. ایوبی و امیر حاج رضایی در فهرست داوران جشن خانه سینما از تهمتهایی گفته که “هفت” به سینما و فیلمها می زند.
عجیب است که این روزنامه در نوازش “هفت” از “یالثارات” به عنوان برادر کوچکتر “هفت” نام برده است.
متن کامل یادداشت “شرق” را بخوانید:
آیا تنشها و بحرانها باز میگردد؟
خوشبین باشیم که امسال روز ملی سینما بهآرامی پشت سر گذاشته شد و این اتفاق خوبی برای بسیاری از ماست که سالها روزهای خاصي را پشت سر گذاشته بودیم و این نگرانی برایمان وجود دارد که اگر سال دیگر باز هم دولت تغییر کند، آیا تنشها و بحرانها باز میگردد؟ میدانیم که برخی اتفاقات باید به صورت پایهای شکل میگرفت تا برای سالهای بعد با تغییر مدیریت و دولت دچار چالش و تنش نمیشد. برخی از کمبودها پشت سر گذاشته شد و البته به صورت ریشهای حل نشد. این سؤال مطرح است که آیا این میزان علاقه به سینما و فروش بالا سال دیگر هم ادامه خواهد داشت یا خیر؟ آیا خانه سینما توانسته است مشکلات ساختاری خود را پشت سر بگذارد و تکلیف این را که یک نهاد صنفی است یا یک انجمن فرهنگی، مشخص کرده است؟
ساخت و ساز خانه سینما با هزینه گزاف چقدر ضروری است؟
نمیدانیم ساختوسازی که در خانه شماره دو خانه سینما با هزینه گزاف انجام شد، چقدر ضروری است؟ نمیدانیم اگر هیأتمدیره خانه سینما بهعنوان ضعیفترین هیأتمدیره همه این سالها شناخته شده است، در سال پیشرو و انتخابات آینده توان دارد در برابر برخی توقعات ایستادگی کند یا خیر؟ ماجرای دیدارهای مشایی با هیأتمدیره خانه سینما و انتظاراتش در سال ٨٨ را فراموش نکردهایم که اگر هیأتمدیرهای قوی در آن زمان بر صندلیها قرار نداشتند، چگونه مانند یک کشتی در دریای حوادث کجومعوج میشد؛
هنوز “هفت” هست و برادر کوچکتری به نام “یالثارات”
اما بههرحال شاید بتوان با عینک خوشبینی به اتفاقات سینما نگاه کرد. روز ملی سینما با آرامش و جشن پشت سر گذاشته شد، فیلم «فروشنده» با رکورد فروش چهارمیلیاردی در کمتر از دو هفته بسیاری از رکوردهای فروش را در سینمای ایران جابهجا کرد، مردم مشتاقانه به سینما میروند و در روز ملی سینما با نیمبهاشدن بلیت و نمایش فیلم در فضاهای باز، بسیاری به تماشای آثار سینمایی نشستند.
بیمه تکمیلی سینماگران پیگیری میشود، فیلمها میفروشد و خانه سینما برقرار است. جشن ملی سینما برگزار میشود و وزیر و رئیس در کنار چهرهها مینشینند یا به سراغ پیشکسوتان و آسیبدیدگان سینما مانند شمسی فضلالهی و اصغر شاهوردی و… میروند، میدان مشق نیز میشود محل برگزاری جشن خانه سینما. هرچند لحظات تاریکی نیز وجود دارد میبینیم که هنوز برنامه “هفت” هست و هزاران تهمتی که به سینما و فیلمها میزند، برادر کوچکتری هم دارد مثل “یالثارات” که او نیز بر همین شیوه کارش را پیش میبرد.
تعامل بی مورد برای حضور ایوبی در هیأت داوران
برای یک مسئله نظیر حضورنیافتن فیلمهای هنر و تجربه در جشن خانه سینما، «هزار نفر» نامه امضا میکنند و البته در کلیت ماجرا تغییری نمیکند و در نهایت این آثار به مسابقه راه پیدا نمیکنند. هیأتمدیره خانه سینما در پایینترین سطح تأثیرگذاری به فعالیتش ادامه میدهد و انگار فقط هست که باشد. داوران جشن خانه سینما در آخرین سالی که به شکل آکادمی فعالیت خود را ادامه میدهند، با تعامل گسترده و شاید هم بیمورد حجتالله ایوبی را داور میکند و هم امیر حاجرضایی و… .
همین چند وقت پیش بود که چند تهیهکننده و پخشکننده به علت نمایش تیزرهای فیلمشان از شبکههای جم دچار محرومیت شدهاند. آن همه نامهای تأثیرگذاری نظیر میرکریمی و سرتیپی یا مثلا وزیر ارشاد، سازندگان فیلم «رستاخیز» را به کیسهدوختن متهم میکند؛ اما خوبیاش این است که همه چیز را بهسرعت میتوان فراموش کرد و انگار راههایی وجود دارد که همه چیز را فراموش کرد.
البته ادعای عجیبی نیست برنامه هفت اگر بدتر نباشه بهتر هم نیست.