حرفهای قابل تامل کارگردان فیلم توقیفی “رستاخیز”⇐بخش بینالملل سینمای ایران و برگزاری جشنوارههای مثلا جهانی(!) اساساًً ادعاست!/تعداد محدودی آدم هستند که در جشنوارههای مختلف همدیگر را ملاقات میکنند و تمام!/ فیلمهای ما در زنجیره سینمای جهان، جایگاهی نداشته و ندارد!!/این همه بودجه بیتالمال برای مدیریت سینما وجود دارد اما آیا یک دیویدی فیلم ایرانی در مزارشریف که حدود دو میلیون جمعیت شیعه و فارسیزبان دارد، فروخته میشود؟! /در همین کشور عراق آیا میتوانند تولیدات شبکه نمایش خانگی ایران را بخرند و ببینند؟/بهجای برگزاری جشنوارههای پرهزینه در همین کشورهای اطراف برای محصولات ایرانی، بازار ایجاد کنند!
سینماروزان/نسترن حسینی: احمدرضا درویش، کارگردان فیلم توقیفی “رستاخیز” در اظهاراتی قابل تامل از بیفایده بودن برگزاری جشنوارههای پرهزینه مثلا جهانی در ایران گفت و خواستار ورود به بازار فرهنگی منطقه شد.
این فیلمساز در نشست «انقلاب اسلامی و سینمای ایران» که بهصورت مجازی در دانشگاه سوره برگزار شد، اظهار داشت: از نظر من سینمای ایران ملی نیست، چون بازتابدهنده آرمانها و مطالبات ملت ایران نیست. آنچه در محضر سینما مشاهده میکنیم، دربردارنده خواست ملی نیست، پس سینما نیست. از نظر جغرافیایی هم همینطور است و یک فرد در شهرهای سیستان و بلوچستان امکان حضور در سینما را مانند یک فرد در شهرهای تهران و تبریز و مشهد ندارد. هنوز برخی شهرهای ما فاقد سینما است.
کارگردان “دوئل” افزود: این همه بودجه بیتالمال برای مدیریت رسمی سینما وجود دارد اما آیا یک دیویدی فیلم ایرانی در مزارشریف که حدود دو میلیون جمعیت شیعه و فارسیزبان دارد، وجود دارد و فروخته میشود؟! یا از طریق فضای اینترنتی میتوانند بخرند و ببینند الان در کشور عراق آیا میتوانند تولیدات شبکه نمایش خانگی ما را بخرند و ببینند؟ بخش بینالملل سینمای ایران و برگزاری جشنوارههای مثلا جهانی(!) اساساًً ادعاست! بهجای برگزاری جشنوارههای پرهزینه در داخل، در همین کشورهای اطراف برای محصولات ایرانی، بازار ایجاد کنند!
درویش با طرح این پرسش که آیا واقعاًً سینمای ایران فرهنگ و عطر و زیست اجتماعی ایرانی را نمایندگی میکند، پاسخ به آن را منفی دانست و ادامه داد: اصلاً اینچنین نیست! اساساًً این جنس سینما کجای بازار و نقطه طلایی نگاه مخاطب جهانی قرار میگیرد؟ تعداد محدودی آدم حدود ۴ – ۵ هزار نفر هستند که در جشنوارهها همدیگر را ملاقات میکنند و حمایت و ترویج میکنند و تمام! فیلمهای ما در زنجیره سینمای جهان، جایگاهی نداشته و ندارد.
کارگردان “سرزمین خورشید” همچنین درباره ضلعی از تهاجم به فرهنگ و سینمای ایران که همه اصالت را به سینمای قبل از انقلاب میدهد، تصریح کرد: این ضلع، تصویری به مخاطب ارائه میدهد که نه تنها در شأن هنری و فرهنگی ملت آرمانگرا و انقلابکرده ایران نیست بلکه اساساًً هر چی هست، چیزی مخدوش و جعلی است. در بررسی هر پدیده باید تمام تاریخش را دید و نه فقط یک بخش را!!