1

پرسش تهیه‌کننده «ضیافت» و «پری» ⇐چرا ریزهزینه‌ جشنواره‌های ۲۰میلیاردی فجر منتشر نمی‌شود؟؟

سینماروزان: دو هفته بعد از افشای رقم بودجه بیش از 20میلیاردی جشنواره های فجر و صرف بیش از 8میلیارد برای جدایی بین‌الملل از فجر همچنان این پرسش پیش‌روی سینماگران و مخاطبان است که این همه بودجه صرف چه شده است.

به گزارش سینماروزان امیرحسین شریفی تهیه کننده سینما و تلویزیون که تولید آثاری همچون «پری»، «ضیافت» و «سیب سرخ حوا» را در کارنامه دارد از تازه ترین سینماگرانی است که خواستار شفاف سازی درباره هزینه جشنواره های فجر شده است.

امیرحسین شریفی با اشاره به محفل گرایی غلبه کرده بر جشنواره به «سینماپرس» اظهار داشت: به نظر من سالهاست که جشنواره فیلم فجر تبدیل به مهمانی و دورهمی دوستانه شده و همه چیز در این جشنواره با دورهمی رفاقتی مشخص می شود. در هیچ جای دنیا هیچ جشنواره ای با هزینه‌هایی که برای جشنواره فیلم فجر صورت گرفته برگزار نمی شود و مسئولان برگزار کننده جشنواره سی و پنجم باید در هزینه‌هایی که صورت گرفته شفاف سازی کنند.

شریفی خاطرنشان کرد: نکته جالب این است که فیلم ها در جشنواره اکران می شوند و برای اکران آن نیز بلیط فروشی صورت می گیرد اما نظم و قانونی وجود ندارد که حق تهیه کننده در اکران فیلم ها پایمال نشود و در حالیکه در ایام جشنواره به دلیل فضایی که به وجود آمده استقبال از فیلم ها بیشتر است بارها شاهد سانس های فوق العاده برای فیلم ها هستیم و جشنواره از این جهت در حال درآمدزایی برای خود است و چنین جشنواره ای حتی می تواند بخش اعظمی از مخارج خود را از فروش بلیط ها به خود بازگرداند اما از آنجا که هیچ حساب و کتابی وجود ندارد ما فقط شاهد صرف بودجه های بالا برای برگزاری جشنواره ای هستیم که بازخورد چندانی برای فرهنگ و سینمای کشور ندارد.

این تهیه کننده در ادامه تصریح کرد: مطمئناً باند بازی و به قولی رفیق بازی در راه یافتن آثار به جشنواره تأثیرگذار است و همین مسأله باعث شده که جمع و محفل دوستانه ای برای برگزاری جشنواره دور هم جمع شوند و همین جمع های دوستانه و محفل گرایی است که ناخودآگاه هزینه های جشنواره را دوچندان می کند. ما هر سال به جای توجه به بالا بردن کیفیت آثار درگیر یک سری حواشی از جمله به هدر رفته بودجه می شویم که البته مسأله مهمی است اما باید نظارتی جدی بر مخارج جشنواره باشد تا چنین بحث هایی پیش نیاید.

وی افزود: جشنواره فیلم فجر از رسالت اصلی خود فاصله گرفته و هر سال تعداد آثاری که به ارزش های انقلاب بپردازند در این جشنواره به حداقل می رسد. دو سال پیش فیلمی با موضوع داعش ساختم و به جشنواره راه نیافت، دلیل این اتفاق را از وزیر ارشاد و معاون سینمایی جویا شدم و هر دو از راه نیافتن این فیلم به جشنواره تعجب کردند و من مطمئن شدم تا زمانی که جشنواره محلی برای یک جمع دوستانه باشد رخ دادن چنین اتفاقاتی طبیعی است و جشنواره به محلی برای جمع شدن دوستان، پذیرایی و فیلم دیدن تبدیل شده و مطمئناً چنین جشنواره ای هزینه سنگینی برای دولت خواهد داشت.

تهیه کننده فیلم سینمایی «اشک سرما» اظهار داشت: باید به جای توجه به مسائل تشریفاتی و ظاهرسازی برای جشنواره فیلم فجر مسئولان به مسائل مهمتری فکر کنند تا به جای منفعت بخشیدن به مسائل شخصی خود به سینمای ایران منفعت برسد. من سال گذشته با خبر بودم که با چند هنرمند برخورد زشتی در جشنواره شده و به طور کلی جشنواره برخوردی برده‌گونه با هنرمندان دارد. باید برای بهتر شدن وضعیت جشنواره فیلم فجر ضعف های آن مورد بررسی قرار گرفته و برطرف شوند.

شریفی با پرسش برانگیز خواندن عدم انتشار ریزهزینه های جشنواره های فجر افزود: اگر هزینه های اضافی از جشنواره فیلم فجر حذف شوند هیچ لطمه ای به این جشنواره وارد نمی شود و از طرفی می شود این هزینه های اضافی را در بدنه سینما صرف کرد تا سینمای ایران دچار رونق بیشتری شود. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی باید وارد عمل شود و از دست اندرکاران آخرین دوره جشنواره فیلم فجر درباره هزینه های صورت گرفته شفاف سازی بخواهد. امیدوارم روزی مهمترین جشنواره سینمای ایران به ارزش های اصلی خود بازگردد و مسئولان برگزاری آن به جای منفعت خود و دوستانشان به منفعت سینمای ایران توجه داشته باشند.